Sognefjorden

Toppturweekend

Toppturweekend på sjarmerende Nes Gard

Fra 15 900,- p.p.

TOPPTUR

Bli med til et av Norges beste toppturområder, Sognefjorden

Bli med oss på toppturweekend til Sognefjorden, og opplev vakker natur og fet skikjøring fra fjell til fjære, med base på sjarmerende Nes Gard. Vi tilrettelegger for nybegynnere og erfarne skikjørere, og tilbyr leie av ski- og skredutstyr for de som trenger det. Vi har base på Nes Gard, som er et fantastisk utgangspunkt for toppturer, med varierte turmuligheter i Hurrungane, Jostedalen og Sogndalsdalen. Turene ledes av våre sertifiserte guider/ tindevegledere fra Norwegian Adventure Guides.

Base Nes Gard, Sognefjorden
Språk Engelsk / norsk
Ferdighetsnivå For nybegynnere til erfarne skikjørere
Varighet 4 dager, 3 netter
Gjester Maksimalt 30
Dato 2025, dates TBD
Fullpensjon Lokale matopplevelser fra regionen
Pris Fra 15 900,- per person
Ikke inkludert Flybilletter, transport, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 4 dager
Overnatting 3 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
Alle måltider inkludert
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

Ved Norges lengste fjord kan du oppleve landets beste toppturområder, skimagi fra fjell til fjord, lokalmat i særklasse, avslappende, sosial hang-out og mucho hygge!

Toppturweekend

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Vestlandets spektakulære fjell og fjorder

Norge er kjent for sine flotte fjorder og fjell, og Sognefjorden er den lengste av dem. Her kan du stå på toppen og speide utover fjorden, eller innover mot isbreer og fjell. Det er ikke annet enn vakkert!

Norwegian Adventure Company

Der isbre møter fjord

Snøen i området er helt spesiell! Den kalde luften fra isbreene, møter den milde luften fra fjorden som skaper en luftig og lett pudder, det er snøen kommer tidlig og smelter sent.

Norwegian Adventure Company

Små grupper – sertifiserte guider

Din sikkerhet kommer alltid først, og vi benytter erfarne, sertifiserte tindevegledere som gjerne videreformidler sin brede kunnskap om snø og terreng.

Norwegian Adventure Company

Nes Gard

Nes Gard er en perfekt base for toppturen. Med utsikt til fjord og fjell, og med fantastiske turer i umiddelbar nærhet. Hygg deg i vinbaren i det gamle grisefjøset, på brygga eller i den utrolig koselige restauranten.

Norwegian Adventure Company
Sognefjorden

 Norges lengste fjord med natur som ser ut som et perfekt maleri, lang og spennende historie, koselige små lokalmiljøer, gårder og ciderproduksjon. Flott, uansett årstid!

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Vi er opptatt av lokale matopplevelser fra regionen. På Nes Gard serveres ferske råvarer fra nærområdets unike spiskammer. Vi lover digg lokalmat!

Norwegian Adventure Company

Aprés og hygge hygge på brygga

Aprés med badstue, bading, sosial og hyggelig stemning, uavhengig av om du reiser alene, med kjærsten, kollegaene eller vennegjengen. Vi lover vi en kombinasjon av kos, sosialt, avslappende og hyggelig vibe.

Norwegian Adventure Company

Tilrettelegging

Vi i NAC tilrettelegger turer for nybegynnere til erfarne skikjørere. Ski- og skredutstyr kan leies fra oss via våre samarbeidspartnere Majesty skies og Mammut.

Destinasjon

Sognefjorden

Topptur ved fantastiske Sognefjorden – Norwegian Adventure Company
Sognefjorden

Topptur ved fantastiske Sognefjorden

Sognefjorden er kjent som et av landets beste toppturområder. Her er det ikke uvanlig med 1000 høydemeter urørte nedkjøringer og en lang sesong med stabile snøsikre vintrer.

Terrenget rundt Sognefjorden er svært skivennlig, med nedbør fra vest kommer regnet ofte som snø. Beskyttet av Jostedalsbreen er det alltid snørike vintre i området, og fjellområdene er ikke så temperaturpåvirket og har dermed snøsikre vintre med stabile forhold gjennom vinteren.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Sognefjorden

Bli med til Sognefjorden og utforsk Hurrungane, Jostedalen og Sogndalsdalen på ski!

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 1

Dag 1

Velkommen til Sognefjorden, Luster/Gaupne og sjarmerende Nes Gård! Nes gård ligger midt mellom Luster og Gaupne. NAC vertskap og eier av Nes gård, Marte og Anders, møter deg ved innsjekk fra kl.15.

Installer dere på rommet deres, kom dere på plass og føl dere som hjemme. Fra kl.19 starter programmet med informasjon fra vertskap, guider og middag.  Få deg en god natts søvn før morgendagens topptur!


Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 2

Første dag med skikjøring! Frokost serveres fra 07:30. Klokken 08:45 går vi gjennom dagens turer, før vi like etter setter oss i bilene og kommer oss på tur. Vi tilstreber samkjøring for å bruke minst mulig biler, men samtidig være fleksible til å kunne velge turer etter ferdighetsnivå og dagens vær og føre.

Vi legger opp til turer med varighet på 4-6 timer. Hvor fort vi går og hvor mange høydemeter dette blir avhenger av ferdighetsnivå, fysisk form og hva du ønsker.

Tilbake på Nes gård er badstuen fyrt opp, kalde forfriskninger og afterski snack er klar i Naustet.

Etter noen timer på afterski blir det servert nydelig middag. Kvelden kan tas videre i stuen på Nes gård eller i vinbaren i det gamle grisefjøset.


Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 3

Vi våkner opp på fantastiske Nes og titter ut av vinduet for å se om værmeldingen stemmer eller ei. I hovedhuset står kaffen klar og frokost serveres fra kl.07:30. Rutinen er ellers en gjentakelse fra dagen før med guidemøte kl.08:45 før det bærer ut på tur.

Etter en herlig skidag returnerer vi til Nes Gård hvor det er fyr på badstuen. Dersom været viser seg fra sin beste side er det bål utendørs og silent disco på brygga.

Naustet er åpent, og her er det mulighet til å smake på ulike lokalproduserte drikkevarer fra regionen og nærmiljøet!

Dagens middag vil være en smakfull og delikat 3-retter hvor noe av det Vestlandet er kjent for, vil finnes på menyen.

 

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 4

Klare for en ny dag med skikjøring, og det legges opp til flotte utsiktstopper også denne dagen. Dyktige guider leder an og sørger for bra turer ! Frokost fra klokken 07:30, deretter tilpasses turene ut fra tidspunkt for hjemreise, enten du legger opp til full skidag, eller kjøre hjem etter en noe kortere tur.

Hva dere ser for dere denne dagen registrerer du ved booking.


Dager du husker – Norwegian Adventure Company

Dager du husker

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge - kanskje livet ut. Velkommen tilbake!

Nes Gård

Sjarmerende og ekte med Sognefjorden, Jostedalen, Breheimen og Sognefjellet som nærmeste naboer

Sjarmerende Nes Gård ligger ved en av fjordtarmene til Sognefjorden. En idyllisk plassering, hvor de virkelig har greid å utnytte utsikten og fjorden. Med bar i det gamle naustet, badstu på brygga, vinbar i grisefjøset og festsal i låven ligger alle forhold til rette for en sosial og hyggelig helg. Boenhetene er spredt i de ulike byggene på gårdstunet, og er alle unike. Du kan bo i koselige enheter med egen stue og veranda, eller mindre enheter med soverom og bad. Vil du bo i noe mer moderne velger du Fjordspeilet.

Priser og rom

På Nes Gård kan du velge mellom følgende enheter

Rom og enhet Beskrivelse Pris per person
Uspesifisert dobbeltrom (2 + 2 pers) Dobbeltrom i større enhet med to soverom, stue og et bad. Rommet er mindre og med skråtak. 15 900,-
Dobbeltrom standard (2 pers) Dobbeltrom med dobbeltseng eller to enkeltsenger, samt privat bad, eller i delt enhet dersom man reiser flere sammen. De fleste enheter har utsikt mot fjorden. 16 900,-
Dobbeltrom superior (2 pers) Store dobbeltrom med sittegruppe og privat bad. Noen rom har også et lite kjøkken og uteplass. Utsikt mot fjorden. 17 900,-
Enkeltrom (1 + 1-2 pers) Enkeltrom i leilighet med to soverom og delt bad. 18 900,-
Fjordspeilet (2 pers) Den nyeste enheten er en stor glassboks med utsikt ut, og speil om man prøver å se inn. Enheten har dobbeltseng, bad og kjøkkenbenk. 19 900,-
Livet på brygga

Afterski, sosialt og mucho hygge

Det er noe helt eget med toppturweekend Sognefjorden. Stemningen på Nes Gard, lukten av sjø og fjord og utsikten som kan ta pusten fra selv de mest verdensvante. Toppturweekend er stillhet, snødekte fjell og fantastiske toppturer ispedd en god dose sosial moro og litt galskap. Hopp fra brygga og rett ut i fjorden - møt nye folk eller heng ut med alpegjengen. Her er det plass til folk i alle aldersgrupper. På tur har vi samme interesse, uansett alder.

Vanskelighetsgrad

Hvor krevende er toppturene?

​Det vanligste spørsmålet vi får, er hvor anstrengende og lange toppturene våre er, samt brattheten på nedkjøringene. De sertifiserte guidene vil tilstrebe å justere nivået til gruppen, men er behovene mange og sprikende er det viktig å huske på at dette er en gruppetur. Du må dermed beherske å være på tur i 5-8 timer hver dag, og takle nedkjøring på 25-30 grader i ulent terreng. Er du usikker på om dette er en tur som passer deg kan du ta kontakt med oss. Under ser du hvordan vi graderer turene våre på en skala fra 1 til 5.​ Både Arctic Haute Route og Toppturweekend ligger på skalaverdi 3-5.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
1 Opp til 300 høydemeter Enkel topptur som alle mestrer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
2 Opp til 500 høydemeter Topptur for dem med normal kondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
3 Opp til 700 høydemeter Litt mer anstrengende topptur, for de med god normalkondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
4 Opp til 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du regelmessig går lengre turer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
5 Mer enn 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du er vant til å gå flere dager på tur i kupert terreng. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
Utstyr og pakkeliste

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær. Topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet.

Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Utstyr du bør pakke med til turene: – Norwegian Adventure Company
Topptursekk (30 – 40 L)

Utstyr du bør pakke med til turene:

 • Randonee/telemarkski/split board (toppturutstyr kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Feller til ski/brett
 • Skarejern til ski/brett
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere hansker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pauser på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann osv.
 • 2 vannflasker a 1 – 1 1/2 liter
 • Lite sitteunderlag
Andre ting du bør pakke med: – Norwegian Adventure Company
Stor bag (100 – 140 L)

Andre ting du bør pakke med:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer
Utstyr

Leie av toppturutstyr

Har du ikke toppturutstyr, ønsker ikke ta med deg alt utstyr på flyet, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? ​I samarbeid med Majesty Skis tilbyr vi svært prisgunstig leie av toppturutstyr fra Majesty.

2-3 dager 4 dager 7 dager
Pakke 1 Ski, feller og staver fra Majesty Skis 2 500,- 2800,- 3 800,-
Pakke 2 Støvler, ski, feller og staver fra Scarpa og Majesty Skis 3 200,- 3500,- 4 600,-
Pakke 3 Skredsøker, søkestang, spade, støvler, ski, feller og staver 3500,- 3800,- 4 800,-
Pakke 4 Skredsøker, søkestang, spade, ski, feller og staver (ikke støvler) 3000,- 3400,- 4 500,-
Pakke 5 Skredsøker, søkestang og spade fra Mammut Equipment 500,- 600,- 700,-
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company

Slik leier du toppturutstyr

Send e-post til rental@norwegianadventurecompany.com med din bestilling og oppgi:

 1. Navn og telefonnummer.

 2. Hvilken eller hvilke pakker du ønsker å leie.

 3. Seilingsdato med Arctic Haute Route eller annen NAC opplevelse.

 4. Hvis pakke 1: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og utvending lengde på støvel (så justerer vi bindingen).

 5. Hvis pakke 2: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og din skostørrelse eller mål av din fot (vi legger på 5 mm på mål av fot for å finne rett størrelse).

 6. Hvis pakke 3: Samme informasjon som pakke 2.

Vi vil besvare din e-post innen 5 arbeidsdager med beskjed om vi har utstyret tilgjengelig. Om vi bekrefter bestillingen, vil du få utstyret levert på din NAC opplevelse ved ankomst. Enklere blir det ikke!

Merk: Majesty Skis / Handelsgutane leier ut toppturutstyr så langt lageret rekker og vi kan derfor ikke garantere toppturutstyr til alle interessenter. Derfor bør du reservere utstyret i god tid, og senest to måneder før avgang. Dersom vi ikke har din størrelse eller nødvendig utstyr på lager melder vi fra så raskt vi kan.

Du kan prøve og/eller ta ut utstyret i Oslo i forkant av reisen og transportere det opp/ned selv, på den måten får du prøve skistøvelen på og et noe større sortiment av ski. Gi oss beskjed dersom en slik prøvetime er ønskelig.

Norwegian Adventure Company

Sikkerhet

Mange av våre gjester er bekymret for elementer knyttet til sikkerhet; snøskredfare, fare i bratt terreng, guidene, generell risikoprofil på turene og om de kan forvente å bli sjøsyke. Nedenfor finner du informasjon rundt disse aspektene ved turen.

Sikkerhet først. Alltid. – Norwegian Adventure Company

Sikkerhet først. Alltid.

Våre guider om bord er sertifiserte tindeveiledere med solid erfaring. De er alle erfarne fjellførere som gjennom året guider hundrevis av turer, og har lang erfaring i å skreddersy turer tilpasset ulike nivåer; fra nybegynnere til øvede og erfarne skikjørere.

Sikkerheten på turene kommer alltid i første rekke. Vi fokuserer på gleden ved å være ute. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk turopplevelse, med storslagen utsikt og spektakulær skikjøring fra fjell til fjære.

Fjell og ruter velges alltid ut fra dagens vær, snø og vindforhold, sammen med gjestenes skiferdigheter og form.

Våre guider – Norwegian Adventure Company

Våre guider

Våre sertifiserte guider er høyt kvalifiserte fagfolk med utstrakt kunnskap om fjellkjedene som omkranser kysten av det arktiske nord og Nord-Norge. Samtlige guider er eksperter på fjell, skikjøring, klatring, brevandring og håndtering av utstyr, sikkerhet og skred – trent ut fra internasjonale standarder for tindeveiledere.

Guidene formidler gjerne sin kunnskap og kompetanse om snøforhold, fjell og ruter med gjestene underveis, og er opptatt av å dele de ulike vurderingene med deg som gjest. Med sertifiserte guider som håndterer vurderinger og risiko, blir det enklere for våre gjester å nyte utsikt, natur og frikjøring i det høye nord.

Turer for ulike nivåer – Norwegian Adventure Company

Turer for ulike nivåer

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til erfarne toppturnentusiaster. Våre tindeveiledere gjennomfører guide møter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

Slik sikrer vi at du som gjest får en tur som på best mulig måte møter dine ønsker for en uforglemmelig tur og reise.

Norwegian Adventure Company – Norwegian Adventure Company
Vertskap

Norwegian Adventure Company

I Sognefjorden møter du vertskapet og ekspedisjonsledere fra Norwegian Adventure Company, , og tindeveiledere fra Norwegian Adventure Guides.

Velkommen!

Sognefjorden og Nes Gard er stedet du har lyst til å komme tilbake til!

Booking

Book toppturweekend på Nes Gard, Sognefjorden

Opplev en fantastisk toppturhelg som setter standarden for skisesongen 2024! Perfekt for både nybegynnere og erfarne skikjørere, med tilpassede skiturer. Etter eventyret venter Afterski og hygge på Nes Gard, før kvelden kulminerer i en nydelig tre-retters middag.

I bookingprosessen har du muligheten til å oppgradere romkategorien din og leie utstyr. Vennligst merk at disse valgene gjøres per person. Klar for en uforglemmelig helg? Trykk "book" nå!

INKLUDERT I PRISEN:

15.-18. februar 2024
Fra 16 900,- per pers
3 overnattinger
Alle måltider inkludert
Sertifiserte guider
Skreddersydde turer
Sauna
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.