Partnersamarbeid

NAC og våre strategiske samarbeidspartnere

Norwegian Adventure Company har et knippe strategiske samarbeidspartnere som bidrar inn i vårt samspill med gjester og kunder, til å skape opplevelser som skape minner og dager du husker – resten av livet. Disse samarbeidene styrker prosjekter, arrangementer og aktiviteter gjennom hele året, langs hele det arktiske nord og Kyst-Norge.

NAC og Mammut – Norwegian Adventure Company

NAC og Mammut

Mammut er et sveitsisk selskap som produserer klær og utstyr for fjellklatring, skikjøring, friluftsliv og andre utendørsaktiviteter. Selskapet ble grunnlagt i 1862 og har hovedkontor i Sveits. Mammut produserer en rekke høykvalitetsprodukter for et aktivt friluftsliv, blant annet skredsøkere, søkestang, spade for bruk på toppturer, klatresele, klatresko, tau, ryggsekker, soveposer, sammen med et bredt utvalg av sportsklær. Mammut vektlegger bærekraft og har iverksatt en rekke tiltak for å redusere sin miljøpåvirkning. Selskapet er også involvert i flere samfunnsprosjekter, inkludert støtte til fjellredningstjenester og utdanning om fjellklatring og sikkerhet.

Vi i NAC føler vi har et ansvar når vi tar med gjester til steder vi selv elsker, og denne holdningen deler vi med Mammut. Dette er med på å forme det vi gjør, hver dag. Mammut ser og føler med sitt perspektiv fra hovedkvarteret i de sveitsiske alpene, klimakrisen på nært hold, og dette former sosial og miljømessig påvirkning. Vi i NAC har med vårt hovedkvarter i Lofoten – en lokalisering midt i verdens vakreste øyrike hvor vi ser plastutfordringer i havet på nært hold. Dette er grunnen til at NAC har valgt Mammut som sin partner, og deler den samme forpliktelsen til å bygge bærekraftige virksomheter og industrier. Mammut bekler NACs ansatte, vertskap, guider, mannskap og gjester med bærekraftig og førsteklasses utendørsutstyr i verdensklasse.

Mammuts bærekraftstrategi – Norwegian Adventure Company

Mammuts bærekraftstrategi

Mammut er kjent for sitt arbeid med bærekraft. Selskapet har i lang tid jobbet med å redusere miljøpåvirkningen av produksjonen og produktene. De har blant annet inkludert frakt i utslippsreduksjonsmålene sine, og deltatt i bransjeinitiativer for bærekraftig produksjon

Mammut er engasjert i å redusere miljøpåvirkningen av virksomheten sin.

Les mer om Mammuts bærekraftarbeid her:

https://www.mammut.com/no/en/responsibility

NAC og Majesty Skis – Norwegian Adventure Company

NAC og Majesty Skis

Majesty skis er et selvstendig skimerke, drevet av mennesker som brenner for å gjøre folks skiopplevelser best mulig gjennom innovative, solide og bærekraftige produkter. Skiene er utviklet og produsert av skikjørere for skikjørere, helt i NACs ånd hvor skikjørere utviklere skiopplevelser for våre skikjørende gjester - sånn som eksempelvis vår legendariske Arctic Haute Route.

Majesty Skis og Skis 4 Trees – Norwegian Adventure Company

Majesty Skis og Skis 4 Trees

Siden 2007 har Majesty skis vært lidenskapelig opptatt av å lage ski som kan utvikle skikjøringen vi alle er så glade i. Alle skiene er håndlagde og kvalitetssikret for at skikjørerne skal kunne bruke skiene i mange år, uten å måtte kjøpe nye, eller man kan leie skiene gjennom selskapets eget utleiekonsept. Majesty Skis tar sitt samfunns- og miljøansvar på alvor og planter flere tusen trær i året gjennom programmet Skis 4 Trees. For hvert skipar Majesty produserer så planter de et tre.

Les mer om Majesty Skis på https://majestyskis.no/om-oss/

NAC og Lofoten Arctic Water – Norwegian Adventure Company

NAC og Lofoten Arctic Water

Miljø og bærekraft er en viktig del av både NAC og Lofoten Arctic Water sin filosofi. Vi jobber begge på hver vår måte og sammen, kontinuerlig for å bli bedre og hjelpe til i kampen mot forurensning. EN av NACs hovedprioriteringer går på FNs bærekraftmål  nr 14. «Livet i havet», og med spesielt med søkelys på det sårbare havet og lokalsamfunnene langs kysten av Norge der vi har våre operasjoner. NAC bruker derfor Lofoten Arctic Water flasker i sine produksjoner langs kyst-Norge, nettopp fordi disse aluminiumsflaskene er spesielt egnet og anvendelige for gjenbruk når gjester er på tur med oss.

Et annet viktig element er at aluminiumsflasker ikke setter smak på vannet grunnet en foring på innsiden av boksen, slik at det ikke er noe direkte kontakt mellom vannet og aluminiumet. Mange gjester beholder også flaskene som et minne fra opplevelsen på grunn av det flotte designet med NAC logo, også er den jo en perfekt flaske når man skal på tur igjen. Vi håper våre gjester fortsetter å kjøpe vann fra Lofoten Arctic Water også når de kommer hjem.

Lofoten Arctic Water aluminiumsflasker – Norwegian Adventure Company

Lofoten Arctic Water aluminiumsflasker

Lofoten Arctic Water har et mål om å redusere mikroplast i havet. Måten de bidrar til dette er ved å slutte å bruke plast, og isteden bruke materialer som kan gjenvinnes flere ganger. Derfor har de valgt å produsere sine flasker i aluminium, som kan gjenvinnes gang på gang uten at kvaliteten blir redusert. I Norge blir over 95% av alle solgte aluminiumsbokser resirkulert, noe som plasserer oss helt i verdenstoppen. I Europa resirkuleres nå for eksempel 95% av all aluminium fra biler, over 90% fra bygninger som rives og gjennomsnittlig rundt 70% av alle aluminiumsbokser. På verdensbasis regner man med at 75% av all aluminium som noen gang har blitt produsert fortsatt er i bruk, og en stor del av den har blitt resirkulert mange ganger allerede. 

Les mer om Lofoten Arctic Water og deres bærekraft filosofi her:

https://lofoten-water.com/baerekraft/

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.