Arctic Adventure Cuisine

Matrevolusjon i Nord!

Opplev noe av det beste Nord-Norge har å by på av lokale råvarer i verdensklasse. Ærlig, ujålete og nordnorsk.

Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company

Arktisk mat assosieres med sjømat, men en aldri så liten revolusjon har startet. Landbaserte bønder lager i økende grad spesialiteter basert på grønnsaker, urter og melkeråvarer fra regionen, i tillegg til kjøtt som lam og reinsdyr.

Fiskere og moderne havsankere søker etter nye, sjeldne råvarer eller nye måter å foredle kjente og kjære matvarer på. Som et opplevelsesselskap er det naturlig at vi i Norwegian Adventure Company også gir oss i kast med å utforske innovative matopplevelser, forankret i lokale tradisjoner, som del av våre opplevelsesprodukter.

Bildet: Tamara og Angelita fra Lofoten Seaweed Company

Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company

Sammen med den kjente Bocuse d’Or kokken Gunnar Hvarnes har vi utviklet Arctic Adventure Cuisine, basert på lokal matproduksjon i Nordland, Troms, og Finnmark, inspirert av Ny Norsk Mat-bølgen og moderne internasjonale kjøkkenteknikker som gjør råvaren til «ballets dronning».

Gunnar og vi har som mål at våre gjester skal smake det arktiske – også på tallerken. Samtidig har vi et litt hårete langsiktig mål om å sette Nord-Norge på det kulinariske kartet på lik linje med Piemonte, Provence og Toscana.

Vi sitter på et gullforgylt kinderegg som få norske og utenlandske turister kjenner til – råvarer i verdensklasse, noen av verdens beste kokker, og en natur uten sidestykke med distinkte årstider som preger råvarene som produseres og dermed menyen vår.

Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Cuisine

Hva er så spesielt med arktisk mat?

Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company
The special thing about the Arctic climate is that it’s very cold, so everything grows slower.
Fredrik Lundgren, Chef on Arctic Haute Route
Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company

Ingenting vokser fort i kulda. Sakte vekst og tøft klima gjør noe med dyr, organismer og planter som lever der. De beste kokkene hevder at smakene er både markante og rene på samme tid. Et arktisk kjøkken må derfor være et minimalistisk kjøkken der «mindre er mer» når det gjelder koketeknikker, hvor man rendyrker smakene i råvaren i seg selv, og i kombinasjon av ingredienser.

Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company

En reise gjennom Nord-Norge. Siden 2018 har vi sammen med Gunnar Hvarnes og Innovasjon Norge Nordland utviklet Arctic Adventure Cuisine, som er en reise gjennom fylkene Nordland, Troms og Finnmark, med over 30 små og store råvareprodusenter fra fjell, fjorder, hav og innlandet.

Matrevolusjon i Nord! – Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Cuisine

Matkonseptet og menyer utvikler seg gjennom tre distinkte kulinariske årstider – vinter, sommer og høst. Arctic Adventure Cuisine er integrert i alle våre opplevelser eller som eget konsept for foodies.

​Corporate event med en arktisk tvist? – Norwegian Adventure Company

​Corporate event med en arktisk tvist?

Vi tilbyr også vårt Arctic Adventure Cuisine med kokker i verdensklasse, til virksomheter som ønsker at det kulinariske skal være en viktig del av sitt corporate event, enten det er konferanser, jubileer, julebord, kick offs, mv. Vi kan også tilby slike arrangement som del av våre opplevelser om bord i et av våre skip eller på en av våre destinasjoner.

Ta kontakt for nærmere informasjon og tilbud på info@norwegianadventurecompany.com

Proud sponsors

Chaqwa – Norwegian Adventure Company partner
Coca Cola – Norwegian Adventure Company partner
Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.