Bodø

En godt bevart hemmelighet

Plassert på en halvøy omkranset av fjorder, fjell og ikke langt fra Norges nest største isbre, Svartisen, er Bodø et eldorado og godt utgangspunkt for å utforske det arktiske nord og Nord-Norge!

Europeisk kulturhovedstad 2024

Hvorfor besøke Bodø

Norwegian Adventure Company

det arktiske nord og Nord-Norges nest største by

Plassert mellom fjorder, fjell er Bodø et eldorado for å utforske det arktiske nord og Nord-Norge! Bynære og lettgåtte fjellturer, øyhopping i Bodøs skjærgård, utflukter til naturskjønne Kjerringøy eller verdens sterkeste malstrøm.

Norwegian Adventure Company

Uendelige turmuligheter

Bodø er omkranset av fjell og fjorder. Saltenfjorden, Vestfjorden, Børvasstindene, Sulitjelma, Beiarfjellet og Saltfjellet. Her finnes uendelige muligheter for korte og lange turer, sommer, høst, vinter og vår.

Norwegian Adventure Company

Norges nest største isbre

Det er få steder i verden du kan oppleve isbreer på nært hold. Utforsk Norges nest største isbre – Svartisen – som ligger kun en kjøretur eller båttur fra Bodø.

Norwegian Adventure Company

Europeisk kulturhovedstad 2024

Bodø blir første europeiske kulturhovedstad nord for polarsirkelen. Byen har et yrende kulturliv og det prisbelønnede kulturkvartalet sto ferdig i 2014; tegnet av det London-baserte arkitektfirmaet DRDH og sentralt plassert i havna. Få med deg en konsert eller forestilling her!

Norwegian Adventure Company

Opplev nordlys eller midnattsola

Vil du se sola som aldri går ned og evigvarende, lyse netter eller det spektakulære nordlyset? Da er Bodø et perfekt utgangspunkt!

Norwegian Adventure Company

Verdens sterkeste malstrøm

Opplev Saltstraumen – verdens sterkeste malstrø fra rib, utforsk de utrolige dykkemulighetene eller opplev de gode fiskeforholdene her.

Norwegian Adventure Company

Norges koseligste småbåthavn

Bodø har en av Norges koseligste og mest sjarmerende småbåthavner. Her kan du hver dag gjennom hele året kjøpe ferske reker av byens lokale fiskere. Vi anbefaler dessuten en tur ut her i ruskevær - her kan du virkelig få kjenne på vær og vind når sørvesten står rett på.

Norwegian Adventure Company

The Arctic Hideaway

Ta lokalbåt fra Bodø ut til The Arctic Hideaway ute på Fleinvær og tilbring en natt i helt spesielle hus ut mot havet. Enkelhet på sitt fineste!

Bodø er for mange et uoppdaget, mangfoldig sted i havgapet.

Bodø

Europeisk kulturhovedstad 2024

Bodø er fylkeshovedstaden i Nordland, ligger på 67°17’N og er det arktiske nord og Nord-Norges nest største by. Plassert på en halvøy omkranset av fjorder, fjell og ikke langt fra Norges nest største isbre, Svartisen, er Bodø et eldorado og godt utgangspunkt for å utforske det arktiske nord og Nord-Norge!

Bynære og lettgåtte fjellturer, øyhopping i Bodøs skjærgård, eller utflukter til naturskjønne Kjerringøy eller verdens sterkeste malstrøm. Bodø har ofte blitt betegnet som “porten til Lofoten” men er definitivt verdt et besøk! Byen byr på et yrende kulturliv, prisbelønnet arkitektur i verdensklasse, og fantastiske muligheter for vandring, toppturer på ski, stisykling, padling, havørn og ribsafari.

Midnattssolen kan du oppleve fra 4. juni til 8. juli og da er det aktivitet hele døgnet i byen. Og på kalde, klare kvelder er det gode muligheter for å se nordlyset her i høst og vintermånedene. Det finnes dessuten flere store festivaler i sommer og vintermånedene som kan være verdt å få med seg. Til Bodø kan du enkelt komme deg med fly. Hit kan du også velge å reise miljøvennlig ved å ta toget, da byen er siste stoppested på Nordlandsbanen.

Byen er sjarmerende og intim, med Norges koseligste småbåthavn, hvor du kan kjøpe ferske reker av lokale fiskere gjennom hele året. Bodøværinger er genuint trivelige, åpne og lette å komme i kontakt med. For utendørs entusiaster er Bodø et mekka med sentrum rett rundt hjørnet for tilsynelatende uberørt villmark, noe som gjør byen til et optimalt utgangspunkt for toppturer, stisykling, vandring, fiske og kajakkpadling.

Bodø er imidlertid mye mer enn vær, vind og natur. Den har et mangfoldig musikk og kulturliv, og har blitt valgt ut som første europeiske kulturhovedstad i 2024, nord for polarsirkelen.

Land Norge
Innbyggere 71 590
Bodø blir første europeiske kulturhovedstad i Arktis i 2024. Gjør en kulturell reise til nord!

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.