Arctic Haute Route Bike & Sail

Arctic Haute Route Bike & Sail – Norges vakreste sykkelseilas!

Bli med på Arctic Haute Route, fire eller fem fantastiske dager med sykkel & seil langs kysten av Nord-Atlanteren. Vi seiler på det klassiske Hurtigruten skipet MS Gamle Salten, for stisykling på Nord-Norges fineste øyer og fjellområder. Dette er en opplevelsesreise utenom det vanlige, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen ute i havgapet mellom Lofoten og Tromsø, for 4 eller 5 dager med sykling fra fjell til fjærestein: Lofoten (Vestvågøy), Vesterålen, Senja, og Kvaløya. Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn, og opplever storslagen natur og stisykling. Våre lokalkjente sykkelguider tilrettelegger turer for alle nivåer, fra nybegynnere til trenede stisyklister.

BOOK HER

Seilingsplan

 • * 29. juli – 2. august 2020, nordgående (4 netter)
 • * 2 – 5. august 2020, sørgående (3 netter)
 • * 28. juli – 1. august 2021, nordgående (4 netter)
 • * 1 – 4. august 2021, sørgående (3 netter)
 • * 4 – 8. august 2021, nordgående (4 netter)
 • * 8 – 11. august 2021, sørgående (3 netter)

Sykkelutleie om bord

Har du ikke egen sykkel eller utstyr, kan du leie stisykkel gjennom vår partner Intersport Svolvær som har det nyeste utstyret fra Trek. Utstyres leveres om bord i båten og kan bookes hos oss, ta kontakt med oss dersom behov for sykkel leie.

Noen av Nord-Norges fineste sykkelområder

 • * Opplev fantastiske Nord-Norge
 • * Klassisk skip & boutique cruise  i 3/4 dager
 • * Gamle Salten med kapasitet til kun 43 passasjerer
 • * Stisykling fra fjell til fjærestein for nybegynnere og eksperter
 • * Sykkelutleie om bord og sykkelguider som skreddersyr turer
 • * Enkel – og dobbelt lugar med fullpensjon og kortreist mat
 • * Arctic Adventure Cuisine utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • * Sosialt og avslappende atmosfære om bord

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for stisykling i Nord-Norge. Vi seiler om bord i et lite skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1953. Dette gjør at vi kan seile inn til små steder der større båter ikke kan legge til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og få nyte omgivelsene. Nord-Norge er fantastisk på sommeren, byr på fantastisk stisykling med lange og lyse dager i midnattssolens rike.

Seilingsrute

Nordgående seilaser

Onsdag ankommer du Lofoten på Svolvær Lufthavn som ligger kun 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn i på båten fra klokken 15:00, med avgang klokken 16:00, hvor vi seiler noen timer og kaster anker utenfor Stamsund. Torsdag sykler vi turer i Lofoten på Vestvågøy, og på ettermiddagen kaster vi loss og seiler langs Lofotveggen til Vesterålen for nye turer der på fredagen. På ettermiddagen seiler vi gjennom Risøyrenna til eventyrøya Senja, kjent for sine fantastiske fjell og kritthvite strender. Lørdag sykler vi på Senja, og på ettermiddagen seiler vi videre nordover til Kvaløya utenfor Tromsø.  Søndagen sykler vi vi turer på Kvaløya før du transporteres med buss rett til Tromsø lufthavn som ligger 45 minutter unna. Du ankommer Tromsø Lufthavn ca. klokken 15:00, bestill derfor din flyavgang etter klokken 16:00. Book fly til Svolvær Helle Lufthavn onsdag slik at du er der til innsjekking klokken 15:00, og book avgang fra Tromsø flyplass etter klokken 16:00 på søndagen.

BOOK HER

Om du ønsker å bli igjen i Tromsø for flere opplevelser, legger vi gjerne til rette for dette, enten det er flere toppturer eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så skreddersyr vi dette for deg.

Sørgående seilaser

Søndag ankommer du Tromsø og Tromsø Lufthavn som ligger kun 10 – 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn i på båten fra klokken 15:00, med avgang klokken 16:00. Søndagen går vi til Senja og kaster anker for natten, og på mandag sykler turer på fantastiske Senja med sine kritthvite strender og spektakulære fjell . På ettermiddagen kaster vi loss og seiler gjennom Risøyrenna til Vesterålen, og tirsdagen sykler vi i Alsvåg området. På ettermiddagen seiler vi gjennom Raftsundet til Lofoten og Stamsund.  Onsdagen sykler vi på vakre Vestvågøy før du transporteres rett til Leknes flyplassen som ligger ca. 30 – 45 minutter fra områdene vi sykler. Du ankommer flyplassen ca. klokken 15:00, bestill derfor din flyavgang tidligst klokken 16:00. Book fly til Tromsø flyplass søndag slik at du er der til innsjekking klokken 15:00, og book avgang fra Leknes lufthavn i Lofoten etter klokken 16:00 på onsdagen. Du kan også fly ut fra Svolvær dersom fulle fly fra Leknes (ca. 1 time med buss Leknes – Svolvær). 

BOOK HER

Om du ønsker å bli igjen i Lofoten for flere opplevelser, legger vi til rette før dette, enten det er flere toppturer, havfiske, havkajakk eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så skreddersyr vi dette for deg.

Lugarer og priser

 

Klassisk nostalgi & komfort

Litt historie først. MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Hun eret kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953. og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs». I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø. I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen Arctic Haute Route både om sommeren og vinteren som vår Hike & Sail og Ski & Sail base.

Lugarer

Gamle Salten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkeltlugarer, totalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis romslige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene.

Dobbelt lugar m/køyeseng (17)

Over- og underkøy og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Dobbelt lugar superior m/dobbeltseng (1)

Noe større enn standard dobbeltlugarer med egen sittegruppe. Smal dobbeltseng 120 cm. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Singel lugar (6)

Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Om Gamle Salten

Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger ombord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager. Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Skipet har etter vår mening Norges koseligste flytende restaurant hvor alle måltider inntas.

Arctic Adventure Cuisine – lokal mat i verdensklasse!

Som et opplevelseselskap er det naturlig at vi også gir oss i kast med å utforske matkulturen, råvarene og de lokale produsentene i områdene vi seiler og går på topptur. Sammen med Bocuse d’Or kokk og Coach for det norske kokkelandslaget Gunnar Hvarnes, har vi utviklet Arctic Adventure Cuisine som er basert på lokal matproduksjon, inspirert av ny-mat bølgen og moderne internasjonale kokketeknikker, med råvaren i fokus. Vårt mål er at gjestene skal smake det arktiske Nord-Norge også på tallerken. Vi jobber tett sammen med Bocuse d’Or nettverket og bruker det ypperste av norsk kokketalent om bord i byssa.

Kokken vil til hvert måltid presentere menyen og hva som er brukt av lokale råvarer fra regionen. Les mer om Arctic Adventure Cuisine.

Om destinasjonene

Lofoten

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke som ligger på 67. og 68. breddegrad, vest i havet nord for Polarsirkelen. Øygruppens samlede areal er på 1 229,53 km². De største øyene fra øst til vest er Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst. Vi seiler fra Svolvær på Nordgående seilas til Stamsund som ligger på Vestvågøy, som også er her den sørgående seilasen ender.  Stamsund har rett over 1000 innbyggere og er et viktig fiskevær som knutepunkt for Hurtigruten og en rekke fiskeribedrifter. Områdene rundt Stamsund byr på fantastiske sykkelturer, som starter rett fra havet med spektakulær utsikt over Vestfjorden og storhavet. Hvis du ønsker deg en hviledag fra fjellene tilbyr vi utflukter og andre aktiviteter om du kan kjøpe som bord – havkajakk, havfiske, ribasafari, eller vannskuter sightseeing.

Vesterålen

Vesterålen er et øyrike helt nord i Nordland fylke, som grenser til Lofoten. Geografisk omfatter Vesterålen øyene Andøya, Langøya, Hadseløya, den vestlige delen av Hinnøya, den nordlige delen av Austvågøya og flere andre, mindre øyer. Vi ligger til anker rett utenfor Alsvåg, et lite tettsted med rett over 300 innbyggere og majestetiske fjell som stiger rett opp fra havet.

Senja

Eventyrøya Senja er Norges nest største øy, og naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre kritthvite strender. Mulighetene for sykling, toppturer og randonee både sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Hvis du ønsker deg en hviledag kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Gryllefjord.

Kvaløya

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø, og er en fjellrik øy med mange spennende ruter. Guidene våre finner den perfekte turen for deg, og om du skulle være støl i lårene etter tre dager på tur er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

Hva skal du pakke på turen?

Pakk utstyret ditt i en stor bag type North Face (vanntett 100– 40 L er å anbefale) , og sykkelsekken tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er uformell, og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet:)

Sykkelsekk (15 – 25 L) og utstyr – forslag:

 • Sykkel-sko, sykkelhansker og hjelm
 • Sykkelbukse og jakke
 • Tynn Gore-tex bukse – og jakke for regndager
 • En tynn tynn lue under hjelmen for kjølige dager
 • Ullundertøy og -sokker
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Turbukse i bomull, shorts, t-shirts, genser om bord i båten
 • Liten termos for kaffe, te, etc.
 • Drikkesystem for sekk (Camel Back) eller drikkeflasker

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, genser, skjorte, fleece
 • Joggesko eller lave Gore-Tex sko om bordi båten
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Midnattsolens rike for fantastisk stisykling og mucho hygge nord for Polarsirkelen:)

 • Ferdighetsnivå: fra nybegynnere til trenede
 • Booking: Ring 22 55 60 50 eller book her
 • Periode: juli og august 2020
 • MS Gamle Salten: kapasitet 44 gjester i 19 dbl. lugarer og 5 sgl. lugarer
 • Fullpensjon: 4 eller 3 netter, guider, transport (alkohol i tillegg)
 • Sykkel leie: gjennom Intersport Svolvær, leveres om bord
 • Pris i dobbelt lugar: fra kr 17.900 pp 3 netter / 4 dager og kr 21.900 pp 4 netter / 5 dager
 • Pris  i singel lugar: fra kr 19.900 pp 3 netter / 4 dager og kr 23.900 pp 4 netter / 5 dager
 • Fly og transfer: kommer i tillegg og dekkes av gjest
BOOK HER