M/S Gamle Salten

det arktiske nord og Nord-Norges Orientekspressen

Gammelt Hurtigruten-skip som seiler langs Arctic Haute Route.

Se våre opplevelser
Skipet M/S Gamle Salten

Klassisk nostalgi og sjarm

MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk.

Hun er et kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953. og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

Klassisk nostalgi i særklasse – Norwegian Adventure Company
Klassisk nostalgi i særklasse
Hele 3 salonger – 1. klasse, 2. klasse, og egen damesalong. – Norwegian Adventure Company
Hele 3 salonger – 1. klasse, 2. klasse, og egen damesalong.
Bodøs stolthet på vei inn til Kjærringøy. – Norwegian Adventure Company
Bodøs stolthet på vei inn til Kjærringøy.
Norges koseligste, flytende restaurant. – Norwegian Adventure Company
Norges koseligste, flytende restaurant.

Gammelt Hurtigruten-skip. I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs».

I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø.

I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen på Arctic Haute Route.

det arktiske nord og Nord-Norges Orientekspressen – Norwegian Adventure Company

det arktiske nord og Nord-Norges Orientekspressen. Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger om bord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten.

Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager.

Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Lugarene

Velkommen om bord!

MS Gamle Salten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkeltlugarer, totalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis romslige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Drømmeturen starter her

Vi skaper dager du husker!

Ring oss på +47 22 55 60 50 eller send oss en e-post med noen tanker om hva du ønsker ut av din neste tur.

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.