Bike & Sail

Arctic Haute Route

En opplevelsesreise utenom det vanlige, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen ute i havgapet mellom Lofoten og Tromsø og opplever Lofoten, Vesterålen, Senja og Kvaløya.

Fra 19 900,- p.p.

Arctic Haute Route

Opplev Lofoten, Vesterålen, Senja og Kvaløya

Bli med på Arctic Haute Route, fire eller fem fantastiske dager med sykkel & seil langs kysten av Nord-Atlanteren. Vi seiler på det klassiske hurtigruteskipet M/S Gamle Salten, for stisykling på det arktiske nord og Nord-Norges fineste øyer og fjellområder.

Dette er en opplevelsesreise utenom det vanlige, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen ute i havgapet mellom Lofoten og Tromsø og opplever Lofoten, Vesterålen, Senja og Kvaløya.

Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn og opplever storslagen natur og stisykling. Våre lokalkjente sykkelguider tilrettelegger turer for flere nivåer, fra øvede til erfarne stisyklister.

Skip M/S Gamle Salten
Språk Engelsk og norsk
Ferdighetsnivå For øvede til mer erfarne stisyklere
Varighet 4 dager (sørgående) og 5 dager (nordgående)
Passasjerer 44
Avgang 2025, dates TBD
Fullpensjon Arctic Adventure Cuisine
Pris Fra 17.900,- p.p.
Ikke inkludert Flybilletter, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 4 eller 5 dager
Overnatting 3 eller 4 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
Ekspedisjon og seiling
Alle måltider inkludert
Gratis kaffe, te, frukt
Buss og tenderbåter
Vertskap fra NAC
Afterbike og sosialt
Arctic Haute Route

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Sykkel & Seil

Det å seile inn i nordnorske fjorder, komme til topps på fjell omkranset av hav på alle kanter, for så å sykle ned igjen er en uslåelig kombinasjon.

Norwegian Adventure Company

Nordnorske stiperler

Opplev urørt natur i Lofoten, Vesterålen, Senja, og Kvaløya. De vakreste stedene i nord!

Norwegian Adventure Company

Verdens vakreste kyst

En fantastisk seilas langs Nord-Atlanteren med Lofotveggen, den berømte Trollfjorden og Risøyrenna som noen av høydepunktene.

Norwegian Adventure Company

Fra fjell til fjære

Turene starter og stopper i fjæra, ofte på strender som minner om Karibien.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Arctic Adventure Cuisine er vårt matprogram utviklet av Bocuse d’Or coach Gunnar Hvarnes med de beste lokale råvarene fra regionen vi seiler i.

Norwegian Adventure Company

Små grupper og sertifiserte guider

Din sikkerhet kommer alltid først, og våre stisyklingsturer turer passer for øvede til erfarne stisyklister.

Norwegian Adventure Company

Nostalgisk skip

MS Gamle Salten er vår flytende lodge, med kun plass til 44 gjester, guider, crew og vertskap fra Norwegian Adventure Company.

Norwegian Adventure Company

Lyse sommernetter i nord

Lyst hele natta! Opplev magien ute på dekk i de lange, lyse sommernettene.

Destinasjoner

Vi seiler til disse destinasjonene

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
Reiseruta

Arctic Haute Route

Arctic Haute Route går langs kysten av Nord-Atlanteren mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for fjellturer i det arktiske nord og Nord-Norge.

Vi seiler om bord i et lite skip som har gått i trafikk i det arktiske nord og Nord-Norge siden hun ble bygget i 1953. Dette gjør at vi kan seile inn til små steder der større båter ikke kan legge til eller ligge for anker, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting, noe som gjør at vi ofte er på tur alene i fjellene.

det arktiske nord og Nord-Norge er fantastisk om sommeren, med lange dager og lyse netter.

Nordgående seilas

Nordgående seilas

Lofoten → Vesterålen → Senja → Kvaløya → Tromsø

Dag 1 – Norwegian Adventure Company
Onsdag

Dag 1

Velkommen til verdens vakreste øyrike, Lofoten! M/S Gamle Salten ligger klar til å utforske kysten av det arktiske nord og Nord-Norge, i Lofotens hovedstad, Svolvær. I dette pittoreske fiskeværet finnes en mengde historiske og kulturelle steder å oppleve, og har du kun noen få timer før avgang anbefaler vi en tur langs kaia og lunsj med storslagen utsikt på bryggekanten.

Arctic Haute Route legger fra kai kl. 16:00 og derfra får vi en fantastisk seilas langs Lofotveggen, hvor vi etterhvert ankrer opp utenfor Stamsund for natten. Middag spekket med lokale råvarer fra Arctic Adventure Cuisine serveres kl. 19:00 mens velkomst, informasjon og guidemøte begynner 21:00. Få deg en god natts søvn før morgendagens tur!

Dag 2 – Norwegian Adventure Company
Torsdag

Dag 2

Første dag på sykkelen! Frokost serveres fra 06:30. Vi starter dagen med å tendre sykler og gjestene inn til foten av ulike fjell i lettbåter. Her er mulighetene for fine turer mange, og dagens vær og form avgjør. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 5-600 vertikale høydemeter i stigning.

Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, eller gå rett på afterbike og nyte sosial og god stemning om bord, før middag kl. 19:00. Ved fire-tiden drar vi fra Lofoten med kurs nordover mot Vesterålen. På veien nyter vi utsikten fra dekk mot Lofotveggen og opplever spektakulære Trollfjorden.

Dag 3 – Norwegian Adventure Company
Fredag

Dag 3

Denne dagen er det fjellene i Vesterålen som skal utforskes. Vi ligger for anker i en fantastisk fjord, og ser opp på fjellene vi skal bestige. Ta dagens første kaffe ute på dekk og nyt utsikten! Frokost fra klokken 06:30. Også her er det mange muligheter for fine turer.

Vi tendres inn i lettbåter til land, og begynner umiddelbart på turen fra fjæra. Vi legger opp til 4-5 timer, og er på ca. 6-700 vertikale høydemeter i stigning. Dersom det er noen i gruppen som ønsker en lengre tur, legger vi opp til at en gruppe går tur på 5 timer, på ca. 8-900 høydemeter, som kombinerer tur opp til to fjelltopper.

Etter dagens tur kan du igjen vende tilbake til vår flytende lodge, og kose deg med afterbike og en lokal snack før middag kl. 19:00. Vårt mål er at du skal oppleve det Arktiske det arktiske nord og Nord-Norge også på tallerken, og hver dag serveres en lokal meny satt sammen av de beste lokale råvarene fra regionen

Om ettermiddagen seiler vi videre nordover mot Senja og er vi heldige, ser vi havørn, hval eller midnattsola på veien. Vi ankommer Senja ca. 23:00.

Dag 4 – Norwegian Adventure Company
Lørdag

Dag 4

I dag er det selveste Senja, eventyrøya som skal utforskes. Frokost serveres fra klokken 06:30. Her finnes utallige muligheter for vakre turer med fjord og hav på alle kanter. Guidene våre finner en tur som passer for deg!

Vi legger opp til turer med en varighet på4-5 timer, og er på ca. 6-700 vertikale høydemeter i stigning. Lengre turer kan tilrettelegges for de som ønsker det.

Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, eller gå rett på afterbike og nyte lokal snack og sosial og god stemning om bord, før middag kl. 19:00. Ved fire-tiden setter vi kursen mot Kvaløya hvor ankommer ca. 23:00.

Dag 5 – Norwegian Adventure Company
Søndag

Dag 5

Dette blir en spektakulær avslutning og en flott dag på Kvaløya med utallige muligheter for fine turer. Guidene, vær og motivasjon avgjør tur og ruter, vi finner en tur som passer for deg! Man sjekker ut av skipet før man tendrer til land og etterlater bagasjen som transporteres rett til flyplassen.

Etter endt tur transporteres alle gjester direkte til flyplassen hvor man gjenforenes med bagasjen sin. Er du støl, er det mulig å utforske Tromsø, dra på sightseeing eller få med deg andre severdigheter i nærområdet.

Har du litt ekstra tid før hjemreisen bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen,fjellheisen, eller opplevelsessenteret Polaria. Vi ankommer flyplassen kl. 15:00. Ønsker du å bli igjen for noen ekstra dager, tilrettelegger vi for dette i området rundt Tromsø eller Lyngen.

THE END – Norwegian Adventure Company

THE END

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge – kanskje livet ut.

Velkommen tilbake!

Praktisk informasjon

Fly, innsjekk og avgang

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Onsdag ankommer du Lofoten på Svolvær Lufthavn som ligger kun 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn på båten fra klokken 15:00, med avgang klokken 16:00. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig.

Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle i innkommende flighter og transporterer deg i egen buss til skipet, som ligger i Svolvær kun 15 minutters transport fra flyplassen. Sjekk Wideroe.no for flighter fra Oslo til Svolvær.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Siste dag sykler vi turer på Kvaløya, før du transporteres med buss rett til Tromsø lufthavn som ligger ca. 30 minutter unna områdene vi er på tur. Du ankommer Tromsø Lufthavn ca. klokken 15:00, bestill derfor din flyavgang etter klokken 16:00.

Om du ønsker å bli igjen i Tromsø for flere opplevelser, legger vi gjerne til rette for dette, enten det er flere toppturer eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg.

Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 50.

Sørgående seilas

Sørgående seilas

Tromsø → Senja → Vesterålen → Lofoten

Dag 1 – Norwegian Adventure Company
Søndag

Dag 1

Velkommen til Tromsø! Har du litt ekstra tid før avgang bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, ta en tur opp i høyden med fjellheisen eller besøke opplevelsessenteret Polaria. Om du ønsker å bruke en dag eller to ekstra i Tromsø kan vi tilrettelegge for turer med guide i området rundt Tromsø eller i Lyngen.

M/S Gamle Salten ligger klar til å utforske kysten av det arktiske nord og Nord-Norge, midt i den Arktiske hovedstaden. Arctic Haute Route legger fra kai kl. 16:00 og derfra får vi en rolig seilas mot vakre Senja, hvor vi ankrer opp for natten. Lokale matopplevelser og middag fra Arctic Adventure Cuisine serveres kl. 19:00 mens velkomst, informasjon og guidemøte begynner 21:00. Få deg en god natts søvn før morgendagens tur!

Dag 2 – Norwegian Adventure Company
Mandag

Dag 2

Første dag med sykling! Vi starter med tur på eventyrøya Senja. Frokost serveres fra klokken 06:30. Alternative ruter gjøres ut fra dagens vær og form, men her finnes utallige muligheter for flotte turer med havutsikt på alle kanter.

Guidene våre finner en tur som passer for deg! Vi legger opp til turer med varighet på ca. 4-5 timer, og er på ca. 6-800 vertikale høydemeter i stigning. Lengre turer kan tilrettelegges. Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, eller gå rett på afterbike og nyte lokal snack og sosial og god stemning om bord, før middag kl. 19:00.

Ved fire-tiden setter vi kursen sørover og ankommer Vesterålen ca. 23:00. Er vi heldige ser vi hval eller havørn på veien.

Dag 3 – Norwegian Adventure Company
Tirsdag

Dag 3

Denne dagen er det fjellene i Vesterålen som skal utforskes. Vi ligger for anker i en fantastisk fjord, og ser opp på fjellene vi skal bestige. Ta dagens første kaffe ute på dekk og nyt utsikten! Frokost fra klokken 06:30. også her er det mange muligheter.

Vi tendres inn i lettbåter til land, og begynner umiddelbart på sykkelturen fra fjæra. Vi legger opp til turer med varighet på 4-5 timer, og 6-700 vertikale høydemeter med stigning. Det kan tilrettelegges for lengre turer og flere topper.

Etter dagens tur kan du igjen vende tilbake til vår flytende lodge, og kose deg med afterbike og en lokal snack før middag kl. 19:00. Vårt mål er at du skal oppleve det Arktiske det arktiske nord og Nord-Norge også på tallerken, og hver dag serveres en lokal meny satt sammen av de beste lokale råvarene fra regionen.

Om ettermiddagen seiler vi videre sørover, via Risøyrenna og Lofotveggen. Vi ankrer opp utenfor Stamsund ca. kl. 23:00.

Dag 4 – Norwegian Adventure Company
Onsdag

Dag 4

Lofoten, verdens vakreste øyrike står på programmet siste dag. Vi våkner opp utenfor Stamsund, og nyter siste morgenkaffe ute på dekk. Dette blir en spektakulær avslutning og en flott dag i Lofoten med utallige muligheter for fine turer. Guidene, vær og dagsform avgjør og guidene finner en tur som passer for deg!

Vi tendres inn i lettbåter til land, og begynner umiddelbart på turen fra fjæra. Her er mulighetene for fine turer mange, vi opp til turer med vanskelighetsgrad 3-5 på vår skala til 5. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 5-600 vertikale høydemeter i stigning. Ønsker man å gå lengre tilrettelegger vi for dette.

Etter endt tur transporteres alle gjester direkte til flyplassen i Leknes hvor man gjenforenes med bagasjen sin. Vi ankommer flyplassen kl. 15:00.

THE END – Norwegian Adventure Company

THE END

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge – kanskje livet ut.

Velkommen tilbake!

Praktisk informasjon

Fly, innsjekk og avgang

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

På anskomstdag søndag ankommer du Tromsø og Tromsø Lufthavn som ligger kun 10 – 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn på båten fra klokken 15:00, med avgang klokken 16:00.

Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle i innkommende flighter og transporterer deg i egen buss til skipet, som ligger i Svolvær kun 15 minutters transport fra flyplassen. Sjekk Wideroe.no for flighter fra Oslo til Svolvær.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Siste dag sykler vi på Vestvågøy i Lofoten før du transporteres med buss rett til Leknes lufthavn som ligger ca. 30 – 45 minutter unna områdene vi er på tur. Du ankommer Leknes Lufthavn ca. klokken 15:00, bestill derfor din flyavgang etter klokken 16:00.

Book fly til Tromsø flyplass søndag slik at du er der til innsjekking klokken 15:00, og fly ut fra Leknes på onsdag etter klokken 16:00.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Har du litt ekstra tid før hjemreisen bør du få med deg litt mer av vakre Lofoten. Vi anbefaler Unstad Arctic Surf, værvandring og galleribesøk i pittoreske Henningsvær eller Svolvær, Lofotkatedralen eller utflukt til Skrova. Ønsker du å bli igjen noen ekstra dager, hjelper vi deg gjerne med å sy sammen programmet.

Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50.

Skipet M/S Gamle Salten

Klassisk nostalgi og sjarm

MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk.

Hun er et kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953. og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

Klassisk nostalgi i særklasse – Norwegian Adventure Company
Klassisk nostalgi i særklasse
Hele 3 salonger – 1. klasse, 2. klasse, og egen damesalong. – Norwegian Adventure Company
Hele 3 salonger – 1. klasse, 2. klasse, og egen damesalong.
Bodøs stolthet på vei inn til Kjærringøy. – Norwegian Adventure Company
Bodøs stolthet på vei inn til Kjærringøy.
Norges koseligste, flytende restaurant. – Norwegian Adventure Company
Norges koseligste, flytende restaurant.

Gammelt Hurtigruten-skip. I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs».

I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø.

I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen på Arctic Haute Route.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

det arktiske nord og Nord-Norges Orientekspressen. Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger om bord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten.

Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager.

Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Lugarene

Velkommen om bord!

MS Gamle Salten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkeltlugarer, totalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis romslige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Nordgående (5 dager)

Lugarer Detaljer Pris p.p.
Dobbeltlugar liten (2) Over- og underkøye og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 24 900,-
Dobbeltlugar standard (16) Over- og underkøye og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 26 900,-
Dobbeltlugar premium (1) Dobbeltseng og en liten salong med garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 27 900,-
Standard singellugar (6) Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 28 900,-

Sørgående (4 dager)

Lugarer Detaljer Pris p.p.
Dobbeltlugar liten (2) Over- og underkøye og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 19 900,-
Dobbeltlugar standard (16) Over- og underkøye og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 21 900,-
Dobbeltlugar premium (1) Dobbeltseng og en liten salong med garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 22 900,-
Standard singellugar (6) Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. 24 900,-
Livet om bord

Sosialt, afterbike og mucho hygge

Det er noe helt eget å seile inn fjordene, ligge for anker omkranset av fjell og morgendagens turmuligheter. Å nyte den første kaffen ute på dekk, eller sola som ikke går ned på kveldene. Se et par små fiskebåter tøffe langsomt forbi ut mot fiskefeltene, kjenne på været, og være på vei. Det er på alle måter en helt egen form for sykkeltur i nord.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Å være med på en Arctic Haute Route seilas er mye mer enn en rå naturopplevelse og fantastiske sykkelturer. Det er en seilas langs norskekysten, hvor du får se noen av de vakreste stedene i nord. Dette er i tillegg en sosial arena der du deler sykkelentusiasmen og dagens utfordringer med andre likesinnede.

På et lite og intimt skip blir man fort kjent med de andre i gruppen. Etter en dag eller to tilhører vi den samme storfamilien! Vertskapet fra Norwegian Adventure Company er alltid tilgjengelig for spørsmål du måtte ha underveis, og skipets båt crew er imøtekommende og hjelpsomme.

Du er i trygge hender med våre lokalkjente og guider, som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noe nytt om områdene vi sykler i eller det arktiske nord og Nord-Norge. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen på afterski, etterfulgt av middag og lokale matopplevelser fra Arctic Adventure Cuisine.

Ettermiddager og kvelder, regnbyger, måkeskrik og solnedganger oppleves aller best ute på dekk, hvor du kjenner på vind, vær og gleden over å være på tur.

Vanskelighetsgrad

Hvor krevende er toppturene?

​Det vanligste spørsmålet vi får, er hvor anstrengende og lange toppturene våre er, og hvor bratte nedkjøringene er. Det er naturligvis individuelt hva man opplever som enkelt og krevende, så derfor har vi gradert turene våre på en skala fra 1 til 5.​

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
1 Opp til 300 høydemeter Enkel topptur som alle mestrer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
2 Opp til 500 høydemeter Topptur for dem med normal kondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
3 Opp til 700 høydemeter Litt mer anstrengende topptur, for de med god normalkondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
4 Opp til 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du regelmessig går lengre turer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
5 Mer enn 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du er vant til å gå flere dager på tur i kupert terreng. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
Utstyr

Leie av sykkel

​Har du ikke egen sykkel, ønsker ikke å ta med deg din på flyet, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? ​I samarbeid med Majesty Skies tilbyr vi svært prisgunstig leie av sykler fra Trek.

Fuel EX7 Fås i størrelse S, M og L Se specs
Remedy 8 Fås i størrelse S, M og L Se specs
Slash 8 Fås i størrelse S, M og L Se specs
Fuel EX7 – Norwegian Adventure Company
Fuel EX7
Remedy 8 – Norwegian Adventure Company
Remedy 8
Slash 8 – Norwegian Adventure Company
Slash 8

Priser

3 dager – 4000 kr
4 dager – 5000 kr

Slik leier du sykkel

Send e-post til rental@norwegianadventurecompany.com med din bestilling og oppgi:

 1. Navn og telefonnummer.
 2. Seilingsdato med Arctic Haute Route.
 3. Hvilken sykkelmodell du ønsker å leie.
 4. Kjønn
 5. Høyde (slik at vi finner riktig ramme til deg)

Vi vil besvare din e-post innen 5 arbeidsdager med beskjed om vi har utstyret tilgjengelig på din seilingsdato. Om vi bekrefter bestillingen, vil du få utstyret levert om bord i skipet ved ankomst. Enklere blir det ikke!

Merk: Majesty Skies leier ut sykler så langt lageret rekker og vi kan derfor ikke garantere sykler til alle interessenter. Derfor bør du reservere utstyret i god tid, og senest én måned før avgang.

Utstyr og pakkeliste

Hva skal du pakke på turen?

Pakk utstyret ditt i en stor bag type North Face (vanntett 100– 40 L er å anbefale), og sykkelsekken tar du med om bord på flyet.

Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, samt uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er uformell, og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet :)

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
Utstyr du bør pakke med til turene: – Norwegian Adventure Company
Sykkelsekk (15 – 20 L)

Utstyr du bør pakke med til turene:

 • Sykkelsko, sykkelhansker og hjelm
 • Sykkelbukse og jakke
 • Tynn Gore-tex bukse – og jakke for regndager
 • En tynn tynn lue under hjelmen for kjølige dager
 • Ullundertøy og -sokker
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Turbukse i bomull, shorts, t-shirts, genser om bord i båten
 • Liten termos for kaffe, te, etc.
 • Drikkesystem for sekk (Camel Back) eller drikkeflasker
Andre ting du bør pakke med: – Norwegian Adventure Company
Stor bag (100 – 140 L)

Andre ting du bør pakke med:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, genser, skjorte, fleece
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord og i bussen etter turen
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Midnattsolens rike for fantastiske fjellturer og mucho hygge nord for Polarsirkelen!

Arctic Adventure Cuisine

En fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

Ærlig, ujålete og nordnorsk – Norwegian Adventure Company

Ærlig, ujålete og nordnorsk

Som et opplevelsesselskap ønsker vi at du skal oppleve noe av det beste det arktiske nord og Nord-Norge har å by på av lokale råvarer i verdensklasse. 

Med dette som utgangspunkt har vi utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes. I menyen har vi spesialiteter fra mer enn 25 små og store lokale råvareprodusenter fra områdene mellom Lofoten og Tromsø.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
The special thing about the Arctic climate is that it’s very cold, so everything grows slower.Fredrik Lundgren, Chef on Arctic Haute Route
Ny-nordisk stil – Norwegian Adventure Company

Ny-nordisk stil

Arctic Adventure Cuisine representerer noen av de virkelig gode råvarene regionen har å by på – fra de dype fjordene, fjellene og gårdene. Gjennom måltidene som serveres på Arctic Haute Route, vil vi formidle noe av den særegne, nordnorske kulturen og tradisjonene, men i ny-nordisk stil.

Menyen er utviklet av en av Norges fremste kulinariske eksperter, Gunnar Hvarnes, mens den tilberedes av noen av landets unge kokketalenter. Med dette håper vi du får en fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

Norwegian Adventure Company

Sikkerhet

Mange av våre gjester er opptatt for elementer knyttet til sikkerhet; fare i bratt terreng, guidene, generell risikoprofil på turene og om de kan forvente å bli sjøsyke. Nedenfor finner du informasjon rundt disse aspektene ved turen.

Få maksimalt ut av turen med flinke guider – Norwegian Adventure Company
Sikkerhet først. Alltid.

Få maksimalt ut av turen med flinke guider

Våre sykkelguider om bord på Arctic Haute Route er guider med solid erfaring og lokalkunnskap. De har alle erfaring med å skreddersy turer tilpasset ulike nivåer.

Sikkerheten på turene kommer alltid i første rekke. Vi fokuserer på gleden ved å være ute. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk turopplevelse, med storslagen utsikt fra fjell til fjære.

Fjell og ruter velges alltid ut fra dagens vær og vindforhold, sammen med gjestenes ønsker og form.

Sertifiserte guider og naturguider – Norwegian Adventure Company

Sertifiserte guider og naturguider

Gode guider er en forutsetning for en god turopplevelse, hvor du kan nyte utsikt og turopplevelsen maksimalt. Våre guider høyt kvalifiserte fagfolk med utstrakt kunnskap om fjellkjedene som omkranser kysten av det arktiske nord og Nord-Norge. Samtlige guider er eksperter på sykling og håndtering av utstyr og sikkerhet. Guidene er kjent i områdene vi ferdes i og kommer eller bor i det arktiske nord og Nord-Norge.

Sjøsyke – Norwegian Adventure Company

Sjøsyke

Om du er redd for å bli sjøsyk, kan vi berolige deg med at vi på Arctic Haute Route har mulighet til å seile innaskjærs og i le for åpne havområder. Sjøsyke er derfor noe vi opplever i liten eller ingen grad.

Dersom noen av gjestene våre likevel skulle oppleve ubehag har vi alltid sjøsyketabletter tilgjengelig om bord.

Bike & Sail

Hvem passer sykkelturene for?

Turene våre skreddersys gruppen som reiser med oss. Din form, ambisjon og ønsker avgjør!

Våre sykkelguider legger til rette for turer for ulike ambisjonsnivåer, men fordi fjellene i nord er relativt alpine, anbefaler vi våre gjester å ha syklet en del tidligere for maksimalt utbytte av turen.

Det gjennomføres guidemøter hver kveld hvor det gås gjennom kart, ruter og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene. Slik sikrer vi at du som gjest får en tur som på best mulig måte møter dine ønsker for en uforglemmelig tur og reise.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
Norwegian Adventure Company – Norwegian Adventure Company
Vertskap

Norwegian Adventure Company

På kaia i Svolvær og Tromsø møter du vertskapet og ekspedisjonsledere fra Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden, båtcrew og tindeveiledere som ønsker å gi deg den aller beste turen noensinne.

Velkommen om bord!

Arctic Haute Route er en spektakulær reise, og en unik opplevelse for alle som ønsker seg nye utfordringer på stisykkel i Lofoten, Vesterålen, Senja og Kvaløya.Dette er gullrekka i nord!
Drømmeturen starter her

Vi skaper dager du husker!

Ring oss på +47 22 55 60 50 eller send oss en e-post med noen tanker om hva du ønsker ut av din neste tur. Du kan også benytte vårt kontaktskjema.

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.