Troms, Sommarøy

Toppturweekend

En toppturweekend - tre destinasjoner!

Fra 19 900,- p.p.

TOPPTUR

Velkommen TOPPTURHELG med øyhopping!

Bli med til vakre Sommarøy utenfor Tromsø på en annerledes toppturhelg i 2024. Det blir skikjøring fra fjell til fjære i områdene rundt Kvaløya, Ersfjorden og Senja – en annerledes alpetur med innslag av øyhopping i de vakre farvannene i Troms! Kom alene, med partneren, vennegjengen eller kollegaene. Vi tilrettelegger for nybegynnere og erfarne skikjørere, og tilbyr skiutleie for de som ikke har eget utstyr.

Vi vil ha base på vakre Sommarøy Arctic Hotel som ligger rett ut i havgapet, og turene vil ledes av våre sertifiserte guider/ tindevegledere fra Norwegian Adventure Guides.

Base Sommarøy Arctic Hotel
Språk Engelsk / norsk
Ferdighetsnivå For nybegynnere til erfarne skikjørere
Varighet 4 dager, 3 netter
Gjester Maksimalt 40
Dato 11.-14. april 2024
Fullpensjon Lokale matopplevelser fra regionen
Pris Fra 19 900,- per person
Ikke inkludert Flybilletter, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 4 dager
Overnatting 3 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
RIB til tur
Alle måltider inkludert
Busstransport
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

 Midt i det nordnorske toppturmekka i Troms, kan du oppleve det beste av nord; majestetiske fjorder, øyhopping, fantastisk skikjøring, lokalmat og sosial afterski på kritthvite strender.

Toppturhelg Troms

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Spektakulære fjell, øyer og fjorder

Troms er blitt en kjent og ettertraktet skidestinasjon, og det er utallige fjell å ta av. Det spektakulære med å dra vest av Tromsø er at man også får storhavet rett inn. . Opplev kontrastene mellom fjell, skikjøring og hvite strender!

Norwegian Adventure Company

Troms og Senja – det arktiske nord og Nord-Norges indrefilet

Uansett årstid, Topptur i Troms, med utgangspunkt i en av fjordene, på øyene utenfor eller på vakre Senja må oppleves. Vakrere blir det ikke!

Norwegian Adventure Company

Små grupper – sertifiserte guider

Din sikkerhet kommer alltid først, og vi benytter erfarne, sertifiserte tindevegledere som gjerne videreformidler sin brede kunnskap om snø og terreng.

Norwegian Adventure Company

Arctic Hotel Sommarøy

Sommarøy Arctic Hotel ligger midt i et lite fiskevær, ytterst i havgapet, omkranset av kritthvite, karibiske strender, øyer, fjorder fete skifjell. Et unikt sted å dra til!

Norwegian Adventure Company

Topptur med øyhopping

Få ting er like flott som å se fjellrekkene i Troms fra sjøsiden. Derfor tar vi deg med ut på fjorden og lar deg oppleve unik kombinasjon av sjø og fjell på en ekte, nordnorsk alpetur. Så langt værforholdene tillater det, vil turene foregå i fjorder, på øyer, og på Senja.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

For oss er mat opplevelser og de beste matopplevelsene er lokale. På tallerkenen vil du få servert nydelige råvarer fra regionen.   Vi lover digg lokalmat!

Norwegian Adventure Company

Høy hyggefaktor og sosial afterski

Afterski på stranda,  avslappende, sosial og hyggelig stemning i kombinasjon med herlig skikjøring,  uavhengig om du reiser alene, med partner, vennegjengen eller kollegaer.

Norwegian Adventure Company

Tilrettelegging og vertskap fra NAC

  Vi i NAC tilrettelegger turer for nybegynnere til erfarne skikjørere. Ski- og skredutstyr kan leies fra oss via våre samarbeidspartnere Majesty skies og Mammut.

Destinasjon

Troms, Sommarøy, Kvaløya, Senja

Toppturer for alle nivåer – Norwegian Adventure Company
Troms

Toppturer for alle nivåer

Troms byr på alt fra alpine fjell og mer moderate fjellsider. Her er det mulighet for flotte toppturer uavhengig av om du er nybegynner eller erfaren toppturentusiast.

Troms byr på alt fra høye fjell og bratt terreng til mer moderate fjellområder. Her finner du toppturer for alle nivåer. Mange av toppturene har kort eller ingen anmarsj, og kommer vi sjøveien starter turen fra fjæresteinene. Ut fra Tromsøs nabo mot vest, finner du Kvaløya med opp til 1000 meter høye alpine topper, og det finnes flere fjorder omkranset av alpine toppturmål, mens eventyrøya Senja kun er en kort ribtur unna.

Utforsk Tromsø

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 1

Velkommen til toppturweekend ytterst i havgapet, vest av Kvaløya og Tromsø, på Sommarøy!

Det vil settes opp tre transporter fra Tromsø Lufthavn som på en time tar deg ut på Sommarøy. Her ønsker vertskap fra Norwegian Adventure Company deg velkommen og besvarer alle spørsmål du måtte ha. Vi er tilgjengelig 24/7 gjennom ditt opphold.

Kl. 19:00 blir det felles velkomst med middag og informasjon om helgen, det praktiske, turene, nivå og inndeling av grupper. Dere får hilse på tindeveilederne som vil være deres guider for helgen. Både de og vi vil være tilgjengelig for å besvare alle deres spørsmål. Deretter er det bare å få seg en god natts søvn før morgendagens topptur!


Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 2

Første dag med skikjøring! En dag med forventninger og skikjøring starter alltid best med en god frokost som serveres fra kl. 07:00. Klokken 08:30 blir det et kort guidemøte hvor dere får innsikt i turvalg, vær og skredproblematikk før vi går ut og kommer oss på tur! Hvilke fjell det blir avgjøres dagen før, og avhenger av være føre og skredvarsel.

Vi legger opp til turer med varighet på 4-6 timer. Hvor fort vi går og hvor mange høydemeter dette blir avhenger av vær, føreforhold, vind og ferdighetsnivå, samt fysisk form. .

Tilbake på Arctic Hotell Sommarøy er badstuen fyrt opp, badestampene varme og musikk du blir glad av spiller på anlegget. Det eneste du trenger å gjøre er dermed å ta med deg lykkerusen fra skikjøring over på afterski. Det blir fingermat fra regionen, full bar, latter og masse hygge.


Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 3

Du våkner nok en gang opp på fantastiske Sommarøy, ta med deg en kaffekopp ut på bryggen og kjenn den rene havluften før du går inn til frokost. Rutinen kjenner du igjen fra gårsdagen, frokosten er åpen fra kl.07:00, og guidemøte om dagens turer starter kl.08:30.

Turene i dag vil gå til Senja, dersom værforholdene tillater det. Nivået blir som gårsdagen, tilpasset deg. Justering på grupper dersom man har andre ønsker for dagens tur vil bli gjort så langt det er mulig.

Etter nok en herlig dag på ski er vi klare for afterski, og denne gangen duker vi opp til beach party på den kritthvite stranden like ved hotellet. Her blir det en matbit i fjæra, musikk, saueskinn og et arktisk bad for de som tar utfordringen.

Ettermiddagen går videre inn i kveld og et nydelig 3-retters måltid, igjen med fokus på kvalitetsråvarer fra regionen. Vinbaren er som i går åpen, og serverer det du måtte ønske til sent på kveld.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 4

Søndag er allerede her, men vi trenger ikke la oss stoppe helt enda! Det vil være mulig med ski også i dag, men først starter selvfølgelig også denne dagen med en næringsrik frokost som åpner kl.07:00. Deretter tilpasses dagen ut ifra når dere ønsker å reise. Det vil være mulighet for å booke fisketur eller padle kajakk for de som ønsker å hvile bena litt. Vi legger til rette for tilleggsaktiviteter, som du kan melde deg på litt nærmere turen. Her blir det avskjed for denne gang - og forhåpentligvis mange gode øyeblikk i bagasjen.

 MERK! Transport til Tromsø lufthavn vil gå kl.15:00, slik at du rekker fly fra kl.17:00. Transport utover dette dekkes av den enkelte.


Dager du husker – Norwegian Adventure Company

Dager du husker

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge - kanskje livet ut. Velkommen tilbake!

Sommarøy, Troms

Somarøy Arctic Hotel

Ute i havgapet der veien slutter

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company

Arctic Sommarøy Hotel Tromsø finner du ytterst i havgapet. Omkranset av øyer, og lokalisert slik at det gir gode muligheter for å se nordlyset på kalde, klare kvelder. Hotellet ligger midt i et lite fiskevær, omkranset av kritthvite, karibiske strender, øyer, fjorder fete skifjell. En unik lokasjon, rett på bryggekanten med enestående utsikt over havet, havna og øyriket rundt. Her finner du deg godt til rette med fine, sosiale fellesområder, hyggelige rom, restaurant, nydelig utsikt og herlig stemning.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company

Rom og priser

På Sommarøy Arctic Hotel kan du velge mellom følgende romtyper:

Romtyper Beskrivelse Pris per. person
Dobbeltrom uspesifisert 19 900,-
Dobbeltrom standard Dobbeltrom i original del av hotellet. Sengene kan både stå sammen, eller være adskilt. Rommet har ikke utsikt. Bad med dusj. 21 900,-
Dobbeltrom superior Dobbeltrom i ny del av hotellet i 1. 2. eller 3.etasje. Vi fyller opp øverst først, for der er det best utsikt! God størrelse med 20m^2. Sengene kan både stå sammen, eller være adskilt. Bad med dusj. 23 900,-
Enkeltrom Standardrom benyttet som enkeltrom. Mulighet for oppgradering til superior 23 900,-
Livet på brygga

Afterski, sosialt og mucho hygge

Det er noe helt eget med toppturweekend i Troms. Stemningen, lukten av salt sjø og utsikten som kan ta pusten fra selv de mest verdensvante. Toppturweekend er stillhet, snødekte fjell og fantastiske toppturer ispedd en god dose sosial moro og litt galskap. Hopp fra brygga og rett ut i fjorden - møt nye folk eller heng med alpegjengen. Her er det plass til folk i alle aldersgrupper. På tur har vi samme interesse, uansett alder.

Vanskelighetsgrad

Hvor krevende er toppturene?

​Det vanligste spørsmålet vi får, er hvor anstrengende og lange toppturene våre er, samt brattheten på nedkjøringene. De sertifiserte guidene vil tilstrebe å justere nivået til gruppen, men er behovene mange og sprikende er det viktig å huske på at dette er en gruppetur. Du må dermed beherske å være på tur i 5-8 timer hver dag, og takle nedkjøring på 25-30 grader i ulent terreng. Er du usikker på om dette er en tur som passer deg kan du ta kontakt med oss. Under ser du hvordan vi graderer turene våre på en skala fra 1 til 5.​ Både Arctic Haute Route og Toppturweekend ligger på skalaverdi 3-5.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
1 Opp til 300 høydemeter Enkel topptur som alle mestrer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
2 Opp til 500 høydemeter Topptur for dem med normal kondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
3 Opp til 700 høydemeter Litt mer anstrengende topptur, for de med god normalkondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
4 Opp til 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du regelmessig går lengre turer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
5 Mer enn 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du er vant til å gå flere dager på tur i kupert terreng. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
Utstyr og pakkeliste

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær. Topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet.

Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Utstyr du bør pakke med til turene: – Norwegian Adventure Company
Topptursekk (30 – 40 L)

Utstyr du bør pakke med til turene:

 • Randonee/telemarkski/split board (toppturutstyr kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Feller til ski/brett
 • Skarejern til ski/brett
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere hansker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pauser på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann osv.
 • 2 vannflasker a 1 – 1 1/2 liter
 • Lite sitteunderlag
Andre ting du bør pakke med: – Norwegian Adventure Company
Stor bag (100 – 140 L)

Andre ting du bør pakke med:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer
Utstyr

Leie av toppturutstyr

Har du ikke toppturutstyr, ønsker ikke ta med deg alt utstyr på flyet, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? ​I samarbeid med Majesty Skis tilbyr vi svært prisgunstig leie av toppturutstyr fra Majesty.

2-3 dager 4 dager 7 dager
Pakke 1 Ski, feller og staver fra Majesty Skis 2 500,- 2800,- 3 800,-
Pakke 2 Støvler, ski, feller og staver fra Scarpa og Majesty Skis 3 200,- 3500,- 4 600,-
Pakke 3 Skredsøker, søkestang, spade, støvler, ski, feller og staver 3500,- 3800,- 4 800,-
Pakke 4 Skredsøker, søkestang, spade, ski, feller og staver (ikke støvler) 3000,- 3400,- 4 500,-
Pakke 5 Skredsøker, søkestang og spade fra Mammut Equipment 500,- 600,- 700,-
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company

Slik leier du toppturutstyr

Send e-post til rental@norwegianadventurecompany.com med din bestilling og oppgi:

 1. Navn og telefonnummer.

 2. Hvilken eller hvilke pakker du ønsker å leie.

 3. Seilingsdato med Arctic Haute Route eller annen NAC opplevelse.

 4. Hvis pakke 1: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og utvending lengde på støvel (så justerer vi bindingen).

 5. Hvis pakke 2: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og din skostørrelse eller mål av din fot (vi legger på 5 mm på mål av fot for å finne rett størrelse).

 6. Hvis pakke 3: Samme informasjon som pakke 2.

Vi vil besvare din e-post innen 5 arbeidsdager med beskjed om vi har utstyret tilgjengelig. Om vi bekrefter bestillingen, vil du få utstyret levert på din NAC opplevelse ved ankomst. Enklere blir det ikke!

Merk: Majesty Skis / Handelsgutane leier ut toppturutstyr så langt lageret rekker og vi kan derfor ikke garantere toppturutstyr til alle interessenter. Derfor bør du reservere utstyret i god tid, og senest to måneder før avgang. Dersom vi ikke har din størrelse eller nødvendig utstyr på lager melder vi fra så raskt vi kan.

Du kan prøve og/eller ta ut utstyret i Oslo i forkant av reisen og transportere det opp/ned selv, på den måten får du prøve skistøvelen på og et noe større sortiment av ski. Gi oss beskjed dersom en slik prøvetime er ønskelig.

Norwegian Adventure Company

Sikkerhet

Mange av våre gjester er bekymret for elementer knyttet til sikkerhet; snøskredfare, fare i bratt terreng, guidene, generell risikoprofil på turene og om de kan forvente å bli sjøsyke. Nedenfor finner du informasjon rundt disse aspektene ved turen.

Sikkerhet først. Alltid. – Norwegian Adventure Company

Sikkerhet først. Alltid.

Våre guider om bord er sertifiserte tindeveiledere med solid erfaring. De er alle erfarne fjellførere som gjennom året guider hundrevis av turer, og har lang erfaring i å skreddersy turer tilpasset ulike nivåer; fra nybegynnere til øvede og erfarne skikjørere.

Sikkerheten på turene kommer alltid i første rekke. Vi fokuserer på gleden ved å være ute. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk turopplevelse, med storslagen utsikt og spektakulær skikjøring fra fjell til fjære.

Fjell og ruter velges alltid ut fra dagens vær, snø og vindforhold, sammen med gjestenes skiferdigheter og form.

Våre guider – Norwegian Adventure Company

Våre guider

Våre sertifiserte guider er høyt kvalifiserte fagfolk med utstrakt kunnskap om fjellkjedene som omkranser kysten av det arktiske nord og Nord-Norge. Samtlige guider er eksperter på fjell, skikjøring, klatring, brevandring og håndtering av utstyr, sikkerhet og skred – trent ut fra internasjonale standarder for tindeveiledere.

Guidene formidler gjerne sin kunnskap og kompetanse om snøforhold, fjell og ruter med gjestene underveis, og er opptatt av å dele de ulike vurderingene med deg som gjest. Med sertifiserte guider som håndterer vurderinger og risiko, blir det enklere for våre gjester å nyte utsikt, natur og frikjøring i det høye nord.

Turer for ulike nivåer – Norwegian Adventure Company

Turer for ulike nivåer

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til erfarne toppturnentusiaster. Våre tindeveiledere gjennomfører guide møter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

Slik sikrer vi at du som gjest får en tur som på best mulig måte møter dine ønsker for en uforglemmelig tur og reise.

Norwegian Adventure Company – Norwegian Adventure Company
Vertskap

Norwegian Adventure Company

På Sommarøy møter du vertskap fra NAC og tindeveiledere fra Norwegian Adventure Guides.

Velkommen!

BOOKING

Book toppturweekend på Sommarøy

Bli med til vakre Sommarøy utenfor Tromsø på en annerledes toppturhelg i 2024. Det blir skikjøring fra fjell til fjære i områdene rundt Kvaløya, Ersfjorden og Senja – en annerledes alpetur med innslag av øyhopping i de vakre farvannene i Troms! Kom alene, med partneren, vennegjengen eller kollegaene. Vi tilrettelegger for nybegynnere og erfarne skikjørere, og tilbyr skiutleie for de som ikke har eget utstyr.

I bookingprosessen har du muligheten til å oppgradere romkategorien din og leie utstyr. Legg merke til at disse valgene gjøres per person. Klar for en uforglemmelig helg? Trykk "book" nå!

INKLUDERT I PRISEN:

11.-14.april 2024
Fra 21 900,- per pers
3 overnattinger
Alle måltider inkludert
Sertifiserte guider
Skreddersydde turer
Sauna og Jacuzzi
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.