Lofoten

Toppturweekend

Toppturweekend i verdens kuleste fiskevær, Svolvær, Lofoten.

Fra 18 900,- p.p.

TOPPTUR

Velkommen til Lofotens mest sagnomsuste toppturweekend!

Bli med oss på en toppturweekend om du elsker skikjøring fra fjell til fjære og ønsker å legge alpeturen til Lofotens vakre fjell, fjorder og pittoreske fiskevær. Vi tilrettelegger for nybegynnere og erfarne skikjørere, og tilbyr skiutleie for de som ikke har eget utstyr.

Vi har base på Svinøya rorbuer og turene ledes av våre sertifiserte guider/ tindevegledere fra Norwegian Adventure Guides.

Base Svolvær, Lofoten
Språk Engelsk / norsk
Ferdighetsnivå For nybegynnere til erfarne skikjørere
Varighet 4 dager, 3 netter
Gjester Maksimalt 40
Dato 2025, datoer kommer!
Fullpensjon Lokale matopplevelser fra regionen
Pris Fra 18 900,- per person
Ikke inkludert Flybilletter, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 4 dager
Overnatting 3 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
Båt-tur langs Lofotveggen
Alle måltider inkludert
Busstransport
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt
I verdens kuleste fiskevær kan du oppleve skimagi fra fjell til fjære, lokalmat i særklasse, avslappende, sosial hang-out og mucho hygge!
Toppturweekend

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Lofotens spektakulære fjell og fjorder

Det er gode grunner til at Lofoten står frem som ett av Norges aller sterkeste ikon-destinasjoner. Det er få steder i verden du finner like spektakulær skikjøring som her.

Norwegian Adventure Company

Svolvær – Urbant og sjarmerende fiskevær

Uansett årstid, Svolværs atmosfære og unike beliggenhet og vibe må oppleves.

Norwegian Adventure Company

Små grupper – sertifiserte guider

Din sikkerhet kommer alltid først, og vi benytter erfarne, sertifiserte tindevegledere som gjerne videreformidler sin brede kunnskap om snø og terreng.

Norwegian Adventure Company

Svinøya rorbuer

Svinøya rorbuer har en unik plassering med fantastisk utsikt mot Svolvær og fjellene rundt. Rett på brygga med utsikt mot Svolværgeita og et yrende liv av fiskebåter vinterstid.

Norwegian Adventure Company

Båttur langs Lofotveggen

Få ting er like flott som å se Lofotveggen reise seg opp av sjøen. Derfor tar vi deg med ut på fjorden og lar deg oppleve Norges vakreste fjellrekke fra et annet perspektiv.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Vi er opptatt av lokale matopplevelser fra regionen man besøker. Alle frokoster og flere av våre middager vil serveres på Børsen Spiseri. Det er en av Lofotens mest anerkjente restauranter. Her serveres ferske råvarer fra Lofotens og det arktiske nord og Nord-Norges unike spiskammer. Bare å glede seg!

Norwegian Adventure Company

Høy hyggefaktor, bading og afterski

Afterski med badstue, bading, sosial og hyggelig stemning uavhengig av om du reiser alene, med kjæresten, kollegaene eller vennegjengen. På toppturweekend i Svolvær lover vi en kombinasjon av kos, sosialt, avslappende og hyggelig vibe på bryggekanten.

Norwegian Adventure Company

Tilrettelegging og vertskap fra NAC

Vi i NAC tilrettelegger turer for nybegynnere til erfarne skikjørere. Ski- og skredutstyr kan leies fra oss via våre samarbeidspartnere Majesty skis og Mammut.

Destinasjon

Lofoten og Svolvær

Verdens vakreste øyrike – Norwegian Adventure Company
Lofoten

Verdens vakreste øyrike

Lofoten er kjent for fantastiske fjell, dype fjorder, godt fiske, og idylliske fiskevær. Opplev nordlyset. stå på ski fra fjell til fjære, og opplev regionen og denne spektakulære øygruppen fra sjøsiden.

Utforsk Lofoten

Et av Lofotens mest populære fiskevær – Norwegian Adventure Company
Svolvær

Et av Lofotens mest populære fiskevær

Dra til Svolvær og opplev den unike stemningen i fiskeværet som kopler internasjonale impulser med sjarm og historie.

Utforsk Svolvær

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 1

Velkommen til verdens vakreste øyrike, Lofoten og sjarmerende Svinøya! I dette fantastiske landskapet er det mye å utforske. Kommer du tidlig anbefaler vi å gå ut på moloen til ikoniske Fiskerkona. Der vil du dessuten passere fiskehjellene med årets fisk fra skreifiske. En ramsalt opplevelse!

Om du ønsker å oppleve mer av Lofoten, kan vi tilrettelegge turer og utflukter i forkant og etterkant av toppturweekend.

Svinøya rorbuer ligger like utenfor Svolvær, med 10 minutters gange inn til sentrum. Flybussen fra Evenes stopper rett utenfor døren, og det er enkelt å komme seg hit.

Vertskap fra Norwegian Adventure Company vil møte deg ved innsjekk fra kl.15:00 og være tilgjengelig 24/7 gjennom ditt opphold.

Kl.19:00 ankoomstdagen blir det velkomst på Børsen, informasjon om helgen, turene og selvfølgelig et godt måltid! Deretter er det bare å få orden på utstyret og en god natts søvn morgendagens første topptur!

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 2

Første dag med skikjøring! Frokost serveres fra kl.07:00. Kl. 08:30 møtes vi for et kort guidemøte, sørger for at alle har med seg det de skal, før vi kjører ut til dagens fjell. Fjell bestemmes kvelden før av tindeveglederne ut ifra vær, føre og skredfare.

Vi legger opp til turer med varighet på 4-6 timer. Tempo og og antall høydemeter avhenger av gruppen, vi skal kose oss på tur!

Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, varme deg i badstuen eller åpne første øl på bryggen eller tørrfiskloftet. Etter noen gode timer med afterski gjør vi oss klar og går sammen inn til Svolvær sentrum for en nydelig 3-retter  med de beste råvarer fra regionen.


Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 3

Vi våkner nok en gang opp i fantastiske Svolvær, og nå kjenner du rutinene fra i går, så kanskje du rekker å nyte en kopp kaffe til utsikten av Svolværgeita? Frokost fra klokken 07:00, og guidemøte kl.08:30. Denne dagen skal vi utforske nye Lofotfjell med skikjøring fra fjell til fjære, 360 grader utsikt og fine nedkjøringer. Mulighetene er mange!

Vi legger opp til turer med varighet på 4-6 timer. Hvor fort vi går og hvor mange høydemeter dette blir avhenger av gruppen.

Hvis du tenkte at gårsdagens afterski var en ordentlig autentisk Lofot-afterski, så skal vi toppe det i dag! I dag blir det afterski med DJ, smak av Lofoten og masse hygge på trebåten Hestøy! Til nå har vi sett den majestetiske naturen fra fjellene, så det er på tide å endre perspektivet å se Lofotveggen fra sjøen.

Tilbake på Svinøya blir det tid til en dusj og litt avslapning før en hyggelig middag på det gamle tørrfiskloftet. Det blir som resten av dagene servert en spennende meny basert på råvarer av ypperste kvalitet fra regionen. Baren er åpen, så det er bare å bli sittende og prate med nye bekjentskap til langt på natt. Eller ta turen til Anker Brygge med livemusikk og garantert en mulighet for sving eller noen nordnorske fraser fra en lokal fisker.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Program

Dag 4

Klare for en ny dag med skikjøring, eller bare ta det med ro i “værret”? Valget er ditt, men det legges opp til flotte utsiktstopper også denne dagen, og dyktige guider leder an og sørger for bra turer. Det er mulig å booke fisketur, kajakktur eller Svolvær for de som ønsker det. Det blir frokost fra klokken 07:00 og guidemøte 08:30.

Etter endt dag får du transport direkte til Helle lufthavn i Svolvær, ca 16:00. Her blir det avskjed for denne gang - og forhåpentligvis mange gode øyeblikk i bagasjen.


Dager du husker – Norwegian Adventure Company

Dager du husker

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge - kanskje livet ut. Velkommen tilbake!

Svinøya Rorbuer

Historisk og koselig i Lofotens hovedstad

Svinøya rorbuer ligger som navnet tilsier på Svinøya, og er en del av Svolvær med broforbindelse. Her har man både utsikt ut i havet, og inn mot Svolvær og fjellene. Øyen er et fantastisk sted å både se soloppgang, nordlyset og kjenne været rive i håret mens fiskeskøytene seiler ut. Svinøya huser Svolværs eldste butikk, Krambua fra 1828, et symbol på at dette en gang var Svolvær sentrum. I dag ligger resepsjonen til Svinøya rorbuer i Krambua hvor du den dag i dag kan se hvordan butikken en gang så ut.

 Svinøya rorbuer har en samling av rorbuer og historiske hus, mer om dem og historien får du vite ved i løpet av helgen med oss.

Rom og priser

På Svinøya rorbuer kan du velge mellom følgende kategorier

Rom- og rorbu Beskrivelse Pris per person
Uspesifisert dobbel rorbu Rorbu med flere soverom og delt bad. 18 900,-
Dobbeltrom i delt rorbu (1 bad) Rorbu med to soverom, liten stue og kjøkken, samt et bad. Dersom du booker for to parsoner, spesifiser i bestillingen hvem du ønsker å dele rorbu med. 19 900,-
Dobbeltrom i delt rorbu (2 bad) Rorbu med to soverom, liten stue og kjøkken, samt to bad. Spesifiser i bestilling hvem du ønsker å dele rorbu med. 20 900,-
Singelrom i delt rorbu Rorbu med to eller tre soverom, avhengig av hvor mange som reiser sammen. Rorbuen har ellers kjøkken og stue. 21 900,-
Privat rorbu 2 personer Rorbu med et soverom / sovealkove, stue, kjøkken og bad. 21 900,-
Privat rorbu 1 person Rorbu med et soverom / sovealkove, stue, kjøkken og bad. 23 900,-
Livet på brygga

Afterski, sosialt og mucho hygge

Det er noe helt eget med toppturweekend Lofoten. Stemningen i fiskeværet, lukten av salt sjø og utsikten som kan ta pusten fra selv de mest verdensvante. Toppturweekend er stillhet, snødekte fjell og fantastiske toppturer ispedd en god dose sosial moro og litt galskap. Hopp fra brygga og rett ut i fjorden - møt nye folk eller heng ut med alpegjengen. Her er det plass til folk i alle aldersgrupper. På tur har vi samme interesse, uansett alder.

Vanskelighetsgrad

Hvor krevende er toppturene?

​Det vanligste spørsmålet vi får, er hvor anstrengende og lange toppturene våre er, samt brattheten på nedkjøringene. De sertifiserte guidene vil tilstrebe å justere nivået til gruppen, men er behovene mange og sprikende er det viktig å huske på at dette er en gruppetur. Du må dermed beherske å være på tur i 5-8 timer hver dag, og takle nedkjøring på 25-30 grader i ulent terreng. Er du usikker på om dette er en tur som passer deg kan du ta kontakt med oss. Under ser du hvordan vi graderer turene våre på en skala fra 1 til 5.​ Både Arctic Haute Route og Toppturweekend ligger på skalaverdi 3-5.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
1 Opp til 300 høydemeter Enkel topptur som alle mestrer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
2 Opp til 500 høydemeter Topptur for dem med normal kondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
3 Opp til 700 høydemeter Litt mer anstrengende topptur, for de med god normalkondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
4 Opp til 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du regelmessig går lengre turer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
5 Mer enn 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du er vant til å gå flere dager på tur i kupert terreng. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
Utstyr og pakkeliste

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær. Topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet.

Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Toppturweekend – Norwegian Adventure Company
Utstyr du bør pakke med til turene: – Norwegian Adventure Company
Topptursekk (30 – 40 L)

Utstyr du bør pakke med til turene:

 • Randonee/telemarkski/split board (toppturutstyr kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Feller til ski/brett
 • Skarejern til ski/brett
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere hansker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pauser på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann osv.
 • 2 vannflasker a 1 – 1 1/2 liter
 • Lite sitteunderlag
Andre ting du bør pakke med: – Norwegian Adventure Company
Stor bag (100 – 140 L)

Andre ting du bør pakke med:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer
Utstyr

Leie av toppturutstyr

Har du ikke toppturutstyr, ønsker ikke ta med deg alt utstyr på flyet, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? ​I samarbeid med Majesty Skis tilbyr vi svært prisgunstig leie av toppturutstyr fra Majesty.

2-3 dager 4 dager 7 dager
Pakke 1 Ski, feller og staver fra Majesty Skis 2 500,- 2800,- 3 800,-
Pakke 2 Støvler, ski, feller og staver fra Scarpa og Majesty Skis 3 200,- 3500,- 4 600,-
Pakke 3 Skredsøker, søkestang, spade, støvler, ski, feller og staver 3500,- 3800,- 4 800,-
Pakke 4 Skredsøker, søkestang, spade, ski, feller og staver (ikke støvler) 3000,- 3400,- 4 500,-
Pakke 5 Skredsøker, søkestang og spade fra Mammut Equipment 500,- 600,- 700,-
Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company Toppturweekend – Norwegian Adventure Company

Slik leier du toppturutstyr

Send e-post til rental@norwegianadventurecompany.com med din bestilling og oppgi:

 1. Navn og telefonnummer.

 2. Hvilken eller hvilke pakker du ønsker å leie.

 3. Seilingsdato med Arctic Haute Route eller annen NAC opplevelse.

 4. Hvis pakke 1: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og utvending lengde på støvel (så justerer vi bindingen).

 5. Hvis pakke 2: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og din skostørrelse eller mål av din fot (vi legger på 5 mm på mål av fot for å finne rett størrelse).

 6. Hvis pakke 3: Samme informasjon som pakke 2.

Vi vil besvare din e-post innen 5 arbeidsdager med beskjed om vi har utstyret tilgjengelig. Om vi bekrefter bestillingen, vil du få utstyret levert på din NAC opplevelse ved ankomst. Enklere blir det ikke!

Merk: Majesty Skis / Handelsgutane leier ut toppturutstyr så langt lageret rekker og vi kan derfor ikke garantere toppturutstyr til alle interessenter. Derfor bør du reservere utstyret i god tid, og senest to måneder før avgang. Dersom vi ikke har din størrelse eller nødvendig utstyr på lager melder vi fra så raskt vi kan.

Du kan prøve og/eller ta ut utstyret i Oslo i forkant av reisen og transportere det opp/ned selv, på den måten får du prøve skistøvelen på og et noe større sortiment av ski. Gi oss beskjed dersom en slik prøvetime er ønskelig.

Norwegian Adventure Company

Sikkerhet

Mange av våre gjester er bekymret for elementer knyttet til sikkerhet; snøskredfare, fare i bratt terreng, guidene, generell risikoprofil på turene og om de kan forvente å bli sjøsyke. Nedenfor finner du informasjon rundt disse aspektene ved turen.

Sikkerhet først. Alltid. – Norwegian Adventure Company

Sikkerhet først. Alltid.

Våre guider om bord er sertifiserte tindeveiledere med solid erfaring. De er alle erfarne fjellførere som gjennom året guider hundrevis av turer, og har lang erfaring i å skreddersy turer tilpasset ulike nivåer; fra nybegynnere til øvede og erfarne skikjørere.

Sikkerheten på turene kommer alltid i første rekke. Vi fokuserer på gleden ved å være ute. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk turopplevelse, med storslagen utsikt og spektakulær skikjøring fra fjell til fjære.

Fjell og ruter velges alltid ut fra dagens vær, snø og vindforhold, sammen med gjestenes skiferdigheter og form.

Våre guider – Norwegian Adventure Company

Våre guider

Våre sertifiserte guider er høyt kvalifiserte fagfolk med utstrakt kunnskap om fjellkjedene som omkranser kysten av det arktiske nord og Nord-Norge. Samtlige guider er eksperter på fjell, skikjøring, klatring, brevandring og håndtering av utstyr, sikkerhet og skred – trent ut fra internasjonale standarder for tindeveiledere.

Guidene formidler gjerne sin kunnskap og kompetanse om snøforhold, fjell og ruter med gjestene underveis, og er opptatt av å dele de ulike vurderingene med deg som gjest. Med sertifiserte guider som håndterer vurderinger og risiko, blir det enklere for våre gjester å nyte utsikt, natur og frikjøring i det høye nord.

Turer for ulike nivåer – Norwegian Adventure Company

Turer for ulike nivåer

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til erfarne toppturnentusiaster. Våre tindeveiledere gjennomfører guide møter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

Slik sikrer vi at du som gjest får en tur som på best mulig måte møter dine ønsker for en uforglemmelig tur og reise.

Norwegian Adventure Company – Norwegian Adventure Company
Vertskap

Norwegian Adventure Company

I Svolvær møter du vertskapfra Norwegian Adventure Company og tindeveiledere fra Norwegian Adventure Guides.

Velkommen!

Henningsvær og legendariske Camp Lofoten er stedet du har lyst til å komme tilbake til!

BOOKING

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.