Ski & Sail

Arctic Haute Route

Legg alpeturen til nord og bli med på Arctic Haute Route for fire dager med fantastisk ski & seil på ekspedisjonsskipet M/S Sjøveien til det arktiske nord og Nord-Norges arktiske alper.

Fra 40 900,- p.p.

Kontakt oss

Verdens vakreste toppturseilas

Bli med på Arctic Haute Route og opplev det arktiske nord og Nord-Norges beste skidestinasjoner og verdens vakreste kyst; Lofoten, Andørja, Senja, Kvaløya og Tromsø.

Fire dager med fantastiske toppturer tilrettelagt av sertifiserte guider, fullpensjon med lokale matopplevelser og sosial og avslappende stemning om bord. Turene passer for nybegynnere til erfarne skikjørere. Vi tilrettelegger for bedrifter, par og vennegjenger. Ski- og skredutstyr kan leies om bord.

Et fantastisk, boutique cruise om bord på ekspedisjonsskipet M/S Sjøveien, med kun 12 passasjerer. Opplev det arktiske nord og Nord-Norges spektakulære natur, fantastisk skikjøring, og er vi heldige får vi se det magiske nordlyset.

Skip M/S Sjøveien
Språk Engelsk / norsk
Ferdighetsnivå Fra middels til øvede skikjørere
Varighet 3 eller 4 dager
Passasjerer 12
Avgang Fra 12.mars -9.april 2025
Fullpensjon Arctic Adventure Cuisine
Pris Fra 40.900,- p.p.
Ikke inkludert Flybilletter, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Private charter – Norwegian Adventure Company

Private charter

Seilingsdatoer Arctic Haute Route,12.mars-9. april​ 2025

Er du interessert i å kjøpe ut Sjøveien i 2025 med venner, familie eller kollegaer? Send oss en e-post eller kontakt oss via vårt kontaktskjema. Det er 12 plasser på et seilas. Individuelle bookinger er mulig på "åpent seilas".

12.-16. mars 2025: Svolvær - Tromsø (nordgående)​ (kun buy out)

16.-19. mars 2025: Tromsø - Svolvær (sørgående)​ (kun buy out)

19.-23. mars 2025: Svolvær - Tromsø (nordgående) ​(kun buy out)

23.-16. mars 2025: Tromsø - Svolvær (sørgående)​ (kun buy out)

26.-30. mars 2025: Svolvær - Tromsø (nordgående)​ (åpent seilas)

30.-02. april 2025: Tromsø - Svolvær (sørgående)​ (åpent seilas)

02.-06. april 2025: Svolvær - Tromsø (nordgående) ​(kun buy out)

06.-09. april 2025: Tromsø - Svolvær (sørgående)​ (reservert)

Seilingsdatoer Arctic Haute Route, 8.-29. april​ 2026

Er du interessert i å kjøpe ut Sjøveien i 2026 med venner, familie eller kollegaer? Send oss en e-post eller kontakt oss via vårt kontaktskjema. Det er 12 plasser på et seilas. Det er per tid ikke åpent for individuelle bookinger, men henvend deg gjerne ved interesse.

9.-13. april 2026: Svolvær - Tromsø (nordgående)​ (kun buy out)

13.-16. april 2026: Tromsø - Svolvær (sørgående)​ (kun buy out)

16.-20. april 2026: Svolvær - Tromsø (nordgående) ​(kun buy out)

20.-23. april 2026: Tromsø - Svolvær (sørgående)​ (kun buy out)

23.-27. april 2026: Svolvær - Tromsø (nordgående)​ (kun buy out)

Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 3 eller 4 dager
Overnatting 3 eller 4 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
Ekspedisjon og seiling
Alle måltider inkludert
Gratis kaffe, te, frukt
Buss og tenderbåter
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

Sail in, hike up, ski down. Absurdly enjoyable and coolest holiday ever.

– Sunday Times Travel Magazine

Arctic Haute Route

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Ski & Seil

Det å seile inn, gå til topps og kjøre ned til havet er en uslåelig kombinasjon.

Norwegian Adventure Company

Nordnorske skiperler

Urørt natur i Lofoten, Andørja, Senja, Kvaløya og Tromsø.

Norwegian Adventure Company

Verdens vakreste kyst

En fantastisk seilas langs Nord-Atlanteren med Lofotveggen som et av høydepunktene.

Norwegian Adventure Company

Fra fjell til fjære

Skiturene våre starter og stopper i fjæra.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Arctic Adventure Cuisine er vårt matprogram utviklet av Bocuse d’Or chef Gunnar Hvarnes, med de beste lokale råvarene fra regionen vi seiler i.

Norwegian Adventure Company

Små grupper og sertifiserte guider

Gå på tur i små små grupper med 1 sertifisert guide og seks gjester. Passer både for nybegynnere, trenede- og erfarne skikjørere.

Norwegian Adventure Company

Boutique Adventure

M/S Sjøveien er vår flytende ski lodge, med kun plass til 12 gjester, samt guider og crew fra Norwegian Adventure Company.

Norwegian Adventure Company

Nordlyset

Er vi heldige får vi se det spektakulære nordlyset danse samba over nattehimmelen.

Destinasjoner

Vi seiler til disse destinasjonene

Norwegian Adventure Company

Lofoten

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddelbar nærhet til noen av de fineste toppturfjellene i Lofoten – Blåtind, Rundfjellet, Torskman, Sautetind, Pilan, Kvittind, Geitgaljartind, mv.

Norwegian Adventure Company

Andørja og Rolla

Andørja er Nord-Europas mest fjellrike øy, med 20 topper over 1000 meter, og Langlitinden på 1277 meter som høyeste fjell. Andørja og Rolla byr på fantastisk skikjøring som starter og stopper i fjæra. Øyene ligger kun 30 minutter utenfor Harstad i Ibestad kommune.

Norwegian Adventure Company

Senja

Norges nest største øy. Naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre strender. Mulighetene for toppturer sommer som vinter er uten sidestykke. Øya har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh.

Norwegian Adventure Company

Kvaløya

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med fantastisk flotte fjell. Kvaløya er nesten delt i tre av fjordene Ersfjorden og Kaldfjorden, og store deler av øya er fjellandskap. Det høyeste fjellet er Store Blåmann på 1044 moh.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
Reiseruten

Arctic Haute Route

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for toppturer i det arktiske nord og Nord-Norge. Vi seiler om bord på det flotte ekspedisjonsskipet M/S Sjøveien som har gått i trafikk på Grønland og Svalbard tidligere.

Vi seiler inn til små steder der større båter ikke kommer til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting og skiturisme, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og setter førstesporet.

Nordgående seilas

Nordgående seilas

Lofoten → Andørja → Senja → Kvaløya → Tromsø

Dag 1 – Norwegian Adventure Company
Avreisedag Lofoten

Dag 1

Velkommen til verdens vakreste øyrike, Lofoten! M/S Sjøveien ligger klar til å utforske kysten av det arktiske nord og Nord-Norge, i Lofotens hovedstad, Svolvær. I dette pittoreske fiskeværet finnes en mengde historiske og kulturelle steder å oppleve, og har du kun noen få timer før avgang anbefaler vi en tur langs kaia og lunsj med storslagen utsikt på bryggekanten. Om du ønsker å oppleve mer av Lofoten, kan vi tilrettelegge turer og utflukter i forkant.

M/S Sjøveien ligger på Brekken kaia utenfor Magic Ice og Vestfjord hotell, kun noen hundre meter syd for Hurtigrutekaia. Innsjekk starter klokken 18:00. Før avgang blir det sikkerhetsbrief og informasjon. Fra Svolvær havn får vi en rolig seilas nordover inn Austnesfjorden, til hjertet av alle de klassiske rutene i Lofoten hvor vi ankrer opp for natten. Middag fra Arctic Adventure Cuisine serveres rundt kl. 21:00. Få deg en god natts søvn før morgendagens topptur!

Dag 2 – Norwegian Adventure Company
Lofoten

Dag 2

Første dag med skikjøring! Frokost serveres fra 08:00. I Lofoten og Austnesfjorden tendrer vi gjestene inn i lettbåter til foten av ulike fjell. Alternative ruter går til Kvittind, Sauetind, Pilan, Torskmannen eller andre fine fjell i området. Her er mulighetene mange, og dagens vær, føre og form avgjør.

Første dagen legger vi opp til turer med vanskelighetsgrad 3-4 på vår skala til 5. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 5-700 vertikale høydemeter i stigning. For de som ønsker flere høydemeter og raskere tempo tilrettelegger vi for dette. Egne utflukter som kajakkpadling, fisking, havørnsafari, vær-vandring i Henningsvær eller galleribesøk på Lofotens Hus og Kaviar Factory kan tilrettelegges.

Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, eller gå rett på afterski og nyte sosial og god stemning om bord, før middag klokken 19:00. Ved fire-tiden drar vi fra Lofoten med kurs nordover mot Andørja, og kaster anker før midnatt. Klare for en ny dag med skikjøring!

Dag 3 – Norwegian Adventure Company
Andørja

Dag 3

Vi ligger for anker i en fantastisk fjord, og ser opp på fjellene vi skal bestige. Ta dagens første kaffe ute på dekk og nyt utsikten! Frokost fra klokken 08:00. Denne dagen er det fjellene på Andørja og Rolla som skal utforskes. Andørja er Nord-Europas mest fjellrike øy med mer enn ti topper over 1000 meter, så her er det mange muligheter.

Vi legger opp til turer med vanskelighetsgrad 3-4 på vår skala til 5. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 6-700 vertikale høydemeter i stigning. Dersom det er noen i gruppen som ønsker en lengre tur, legger vi opp til at en eller flere grupper går tur på 5 timer, på ca. 8-900 høydemeter, som kombinerer tur opp til to eller flere fjelltopper, med vanskelighetsgrad 4 på vår skala til 5.

Etter dagens tur kommer du tilbake til vår flytende lodge, og hygger deg på afterski med lokal snack før middag kl.19:00.

På ettermiddagen kaster vi loss og seiler nordover og er vi heldige opplever vi nordlyset. Vi kaster anker utenfor Kvaløya rett før midnatt.

Dag 4 – Norwegian Adventure Company
Senja

Dag 4

Frokost serveres fra klokken 08:00. Dagens turer legges opp ut fra dagens vær og føreforhold. Guidene våre skreddersyr turer for nybegynnere, øvede og erfarne skikjørere.

Vi legger opp til turer med vanskelighetsgrad 3-4 på vår skala til 5. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 6-700 vertikale høydemeter i stigning. Dersom det er noen i gruppen som ønsker en lengre tur, legger vi opp til at en gruppe går tur på 5-6 timer, med vanskelighetsgrad 4-5 på vår skala til 5.

Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, eller gå rett på afterski og nyte lokal snack og sosial og god stemning om bord, før middag kl. 19:00. Ved fire-tiden setter vi kursen sørover og ankommer Kvaløya ca. 23:00. Er vi heldige opplever vi nordlyset på veien!

Dag 5 – Norwegian Adventure Company
Kvaløya

Dag 5

Dette blir en spektakulær avslutning og en flott dag på Kvaløya med fin skikjøring. Guidene tilrettelegger for turer som passer for deg, basert på dagens vær og føre. Vi tendres inn i lettbåter til land, og begynner umiddelbart på toppturene i fjæra.

Vi legger opp til turer med vanskelighetsgrad 3-4 på vår skala til 5. Turene tar ca. 3- 4 timer, og er på ca. 700 vertikale høydemeter i stigning. Du sjekker ut av skipet før vi tendres til land, og etterlater bagasjen som transporteres rett til flyplassen. Etter endt tur transporteres alle gjester direkte til flyplassen hvor vi ankommer kl. 15:00 og gjenforenes med bagasjen.

Er du støl og sliten er det mulig å utforske Tromsø, dra på hundekjøring eller få med deg andre severdigheter i nærområdet. Ønsker du å bli igjen for noen ekstra dager med tur, tilrettelegger vi for dette i området rundt Tromsø eller Lyngen.

DAGER DU HUSKER – Norwegian Adventure Company

DAGER DU HUSKER

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge - kanskje livet ut. Velkommen om bord og velkommen tilbake!

Praktisk informasjon

Fly, innsjekk og avgang

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

På ankomstdag ligger M/S Sjøveien ved Brekken kaia rett utenfor Magic Ice, kun noen hundre meter syd for Hurtigruten kaia i Svolvær, med innsjekking fra klokken 18:00 og avgang klokken rundt kl.19:30. Det finnes ulike reisealternativer til Lofoten: 1. Fly med SAS/ Norwegian til Bodø og Widerøe til Svolvær, taxi i 10 min fra flyplass til båten. 2. Fly med SAS/ Norwegian til Bodø og Widerøe til Leknes, ta lokalbuss i ca 1t til Svolvær. 3. Fly til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes og ta leiebil eller flybuss til Svolvær (ca. 3 timer - obs; sjekk at det går buss til din avgang før du bestiller!). 

Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. 

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

På avreisedag legger vi til kai i Tromsø sentrum ved Nerstranda. Vi legger til kai innen kl.15:00. Taxi til flyplassen tar 15 minutter, det er også flybuss i gangavstand fra båten.  

Det går direkteavganger til Oslo fra Tromsø med både SAS og Norwegian. Book utgående fly etter klokken 16:15, og gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. 

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg.

Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 50.

Sørgående seilas

Sørgående seilas

Tromsø → Senja → Andørja → Lofoten

Dag 1 – Norwegian Adventure Company
Tromsø

Dag 1

Velkommen til den Arktiske hovedstaden Tromsø! M/S Sjøveien ligger klar ved kai 1. i Strandgata ved Nerstranda kjøpesenter, som også er busstopp for flybussen, klar til å utforske kysten av det arktiske nord og Nord-Norge. Arctic Haute Route legger fra kai kl. 18:00 og derfra seiler vi mot vakre Senja. Her ankrer vi opp for natten. Lokale matopplevelser og middag fra Arctic Adventure Cuisine serveres kl. 19:00 mens velkomst, informasjon og guidemøte begynner 21:00. Få deg en god natts søvn før morgendagens topptur!

Har du litt ekstra tid før avgang bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, ta en tur opp i høyden med fjellheisen, besøke Mack Bryggeri, eller opplevelsessenteret Polaria. Om du ønsker å bruke en dag eller to ekstra i Tromsø kan vi tilrettelegge for toppturer med guide i området rundt Tromsø eller i Lyngen.


Dag 2 – Norwegian Adventure Company
Senja

Dag 2

Første dag med skikjøring! Frokost serveres fra klokken 06:30. Dagens turer legges opp ut fra dagens vær og føreforhold. Guidene våre skreddersyr turer for nybegynnere, øvede og erfarne skikjørere.

Vi legger opp til turer med vanskelighetsgrad 3-4 på vår skala til 5. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 6-700 vertikale høydemeter i stigning. Dersom det er noen i gruppen som ønsker en lengre tur, legger vi opp til at en gruppe går tur på 5-6 timer, med vanskelighetsgrad 4-5 på vår skala til 5.

Etter en lang dag ute på tur kan du teste temperaturen i fjorden med et lite bad, eller gå rett på afterski og nyte lokal snack og sosial og god stemning om bord, før middag kl. 19:00. Ved fire-tiden setter vi kursen sørover og ankommer Andørja ca. 23:00. Er vi heldige opplever vi nordlyset på veien!

Dag 3 – Norwegian Adventure Company
Andørja

Dag 3

Vi ligger for anker i en fantastisk fjord, og ser opp på fjellene vi skal bestige. Ta dagens første kaffe ute på dekk og nyt utsikten! Frokost fra klokken 06:30. Denne dagen er det fjellene på Andørja og Rolla som skal utforskes. Andørja er Nord-Europas mest fjellrike øy med mer enn ti topper over 1000 meter, så her er det mange muligheter.

Vi legger opp til turer med vanskelighetsgrad 3-4 på vår skala til 5. Turene tar 4-5 timer, og er på ca. 6-700 vertikale høydemeter i stigning. Dersom det er noen i gruppen som ønsker en lengre tur, legger vi opp til at en eller flere grupper går tur på 5 timer, på ca. 8-900 høydemeter, som kombinerer tur opp til to eller flere fjelltopper, med vanskelighetsgrad 4 på vår skala til 5.

Etter dagens tur kommer du tilbake til vår flytende lodge, og hygger deg på afterski med lokal snack før middag kl.19:00.

På ettermiddagen kaster vi loss og seiler videre mot Lofoten. Rundt kl. 23:00 ankommer vi Lofoten og ankrer opp i Austnesfjorden, i hjertet av de klassiske rutene for toppturer.

Dag 4 – Norwegian Adventure Company
Lofoten

Dag 4

Vi våkner opp i Austnesfjorden, i hjertet av Lofoten hvor alle de klassiske topptur-rutene befinner seg. Dette blir en spektakulær avslutning og en flott dag i Lofoten med utallige muligheter for fin skikjøring. Guidene tilrettelegger turer som passer for deg, basert på dagens vær og føre. Vi tendres inn i lettbåter til land, og begynner umiddelbart på toppturene i fjæra. Du sjekker ut fra skipet før vi tendres til land og etterlater bagasjen som transporteres rett til flyplassen. Etter endt tur transporteres gjestene til flyplassen hvor vi ankommer kl. 16:00 hvor vi gjenforenes med bagasjen.

Egne utflukter som kajakkpadling, fisking, havørnsafari, vær-vandring i Henningsvær eller galleribesøk på Lofotens Hus og Kaviar Factory kan tilrettelegges.

DAGER DU HUSKER – Norwegian Adventure Company

DAGER DU HUSKER

Mange av våre gjester kommer tilbake. Vi håper at du etter en tur med oss har skapt dager og øyeblikk du vil se tilbake på og huske lenge - kanskje livet ut.

Velkommen om bord og velkommen tilbake!

Praktisk informasjon

Fly, innsjekk og avgang

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

På ankomstdag vil skipet ligge nedenfor Nerstranda shopping senter Tromsø sentrum, på kaisiden av Standgata 7. Innsjekking fra klokken 18:00 og avgang klokken 19:30. Du flyr direkte fly fra Oslo med SAS og Norwegian, gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig.

Ta enten flybuss eller taxi til havnen som tar kun 15 minutter. 

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

På avreisedag vil vi legge til kai innen kl.15:00 i Svolvær. Båten legger til kai ved Magic Ice. 

Det finnes ulike alternativer for fly fra Svolvær til Oslo eller andre destinasjoner. 1. Fly med Widerøe/ SAS/ Norwegian via Bodø til Oslo, taxi til Svolvær flyplass tar 10 minutter 2. Buss/ leiebil til Harstad/Narvik lufthavn (3 timer), Evenes og fly SAS/Norwegian derfra (sjekk buss før du bestiller). 3. Buss/ leiebil (1 time) Svolvær/ Leknes, Widerøe/ SAS/Norwegian via Bodø til Oslo. 

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Om du har mulighet å ankomme Tromsø tidligere eller forlenge oppholdet ditt i Lofoten for å oppleve Svolvær og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg.

Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50.

Skipet M/S Sjøveien

Komfortabelt og unikt ekspedisjonsskip

Den klassiske yachten M/S Sjøveien ble bygget i 1964 i Bergen og totalrenovert i 2017. Skipet er 145 fot (44 meter) og svært romslig med 8 store og eksklusive lugarer med alle fasiliteter. Skipet er registrert for 12 gjester.

Båten har et stort loungeområde / messe på midtre dekk for servering og sosialt, samt plenty med plass på dekk og styrehuset er åpent for gjester for en kaffe og slarv med kapteinen. For raskt å tendre gjestene til land har vi to hurtiggående Zodiacs og kran.

Elektrisk gangvei for effektiv om bordstigning fra tenderbåter. – Norwegian Adventure Company
Elektrisk gangvei for effektiv om bordstigning fra tenderbåter.
Open bridge policy – velkommen på brua hos kapteinen. – Norwegian Adventure Company
Open bridge policy – velkommen på brua hos kapteinen.
Kokken om bord lager kortreist mat fra regionen til frokost og middag. – Norwegian Adventure Company
Kokken om bord lager kortreist mat fra regionen til frokost og middag.
Jacuzzi på dekk. – Norwegian Adventure Company
Jacuzzi på dekk.
Dekkplan og lugarer – Norwegian Adventure Company

Dekkplan og lugarer

Om bord i skipet finner du følgende lugarkategorier:

Rød: Dobbellugar (1 og 2) med vindu og dobbeltseng.
Gul: Twin lugar (3 og 4) med vindu med to enkeltsenger.
Blå: Twin lugar (5, 6, 7 og 8) uten vindu med to enkeltsenger.

Alle lugarer har egne baderomsfasiliteter. Vi har dessverre ikke egne singellugarer, men bruker twin cabin med redusert pris som alternativ.

Lugarer Pris nordgående (4 netter) p.p. NOK Pris sørgående (3 netter) p.p. NOK
Double Superior Cabin 55 900,- 44 900,-
Twin Cabin Plus 53 900,- 43 900,-
Twin Cabin 50 900,- 40 900,-
Single cabin 55 900,- 44 900,-

Om du reiser alene og ønsker privat lugar kan vi tilby Single cabin (twin cabin) for 39 000,- per person / 3 netter eller for 50 000,- per person / 4 netter ved forespørsel til info@nac.as

Livet om bord

Sosialt, afterski og mucho hygge

Det er noe helt eget å seile inn fjordene, ligge for anker omkranset av morgendagens tur. Stå opp med soloppgangen og nyte den første kaffen ute på dekk. Se et par små fiskebåter tøffe langsomt forbi ut mot fiskefeltene, kjenne på været og være på vei. Arctic Haute Route er på alle måter en helt egen form for Arktisk alpeferie i nord.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Å være med på en Arctic Haute Route seilas er mye mer enn en rå naturopplevelse og fantastiske toppturer. Det er en seilas langs norskekysten, hvor du får se noen av de vakreste stedene i nord. Dette er i tillegg en sosial arena der du deler skigleden og “passion” for aktiv livsstil med andre likesinnede.

På et lite og intimt skip blir man fort kjent med de andre i gruppen, og etter en dag eller to er vi “one big happy family”! Vertskapet fra Norwegian Adventure Company er alltid tilgjengelig for spørsmål du måtte ha underveis, og skipets båt crew er imøtekommende og hjelpsomme.

Du er i trygge hender med våre lokalkjente og sertifiserte guider som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring, slik at du garantert lærer noen nye triks på turen. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen på afterski, etterfulgt av middag og lokale matopplevelser fra Arctic Adventure Cuisine.

Ettermiddager og kvelder, snøbyger og solnedganger oppleves aller best ute på dekk, hvor du kjenner på vind, vær og gleden over å være på tur.

Vanskelighetsgrad

Hvor krevende er toppturene?

​Det vanligste spørsmålet vi får, er hvor anstrengende og lange toppturene våre er, samt brattheten på nedkjøringene. De sertifiserte guidene vil tilstrebe å justere nivået til gruppen, men er behovene mange og sprikende er det viktig å huske på at dette er en gruppetur. Du må dermed beherske å være på tur i 5-8 timer hver dag, og takle nedkjøring på 25-30 grader i ulent terreng. Er du usikker på om dette er en tur som passer deg kan du ta kontakt med oss. Under ser du hvordan vi graderer turene våre på en skala fra 1 til 5.​ Både Arctic Haute Route og Toppturweekend ligger på skalaverdi 3-5.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
1 Opp til 300 høydemeter Enkel topptur som alle mestrer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
2 Opp til 500 høydemeter Topptur for dem med normal kondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
3 Opp til 700 høydemeter Litt mer anstrengende topptur, for de med god normalkondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
4 Opp til 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du regelmessig går lengre turer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
5 Mer enn 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du er vant til å gå flere dager på tur i kupert terreng. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
Utstyr og pakkeliste

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær. Topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet.

Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
Utstyr du bør pakke med til turene: – Norwegian Adventure Company
Topptursekk (30 – 40 L)

Utstyr du bør pakke med til turene:

 • Randonee/telemarkski/split board (toppturutstyr kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Feller til ski/brett
 • Skarejern til ski/brett
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere hansker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pauser på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann osv.
 • 2 vannflasker a 1 – 1 1/2 liter
 • Lite sitteunderlag
Andre ting du bør pakke med: – Norwegian Adventure Company
Stor bag (100 – 140 L)

Andre ting du bør pakke med:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer
Utstyr

Leie av toppturutstyr

Har du ikke toppturutstyr, ønsker ikke ta med deg alt utstyr på flyet, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? ​I samarbeid med Majesty Skis tilbyr vi svært prisgunstig leie av toppturutstyr fra Majesty.

2-3 dager 4 dager 7 dager
Pakke 1 Ski, feller og staver fra Majesty Skis 2 500,- 2800,- 3 800,-
Pakke 2 Støvler, ski, feller og staver fra Scarpa og Majesty Skis 3 200,- 3500,- 4 600,-
Pakke 3 Skredsøker, søkestang, spade, støvler, ski, feller og staver 3500,- 3800,- 4 800,-
Pakke 4 Skredsøker, søkestang, spade, ski, feller og staver (ikke støvler) 3000,- 3400,- 4 500,-
Pakke 5 Skredsøker, søkestang og spade fra Mammut Equipment 500,- 600,- 700,-
Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company

Slik leier du toppturutstyr

Send e-post til rental@norwegianadventurecompany.com med din bestilling og oppgi:

 1. Navn og telefonnummer.

 2. Hvilken eller hvilke pakker du ønsker å leie.

 3. Seilingsdato med Arctic Haute Route eller annen NAC opplevelse.

 4. Hvis pakke 1: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og utvending lengde på støvel (så justerer vi bindingen).

 5. Hvis pakke 2: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg), din vekt (så justerer vi utløsermekanisme på binding) og din skostørrelse eller mål av din fot (vi legger på 5 mm på mål av fot for å finne rett størrelse).

 6. Hvis pakke 3: Samme informasjon som pakke 2.

Vi vil besvare din e-post innen 5 arbeidsdager med beskjed om vi har utstyret tilgjengelig. Om vi bekrefter bestillingen, vil du få utstyret levert på din NAC opplevelse ved ankomst. Enklere blir det ikke!

Merk: Majesty Skis / Handelsgutane leier ut toppturutstyr så langt lageret rekker og vi kan derfor ikke garantere toppturutstyr til alle interessenter. Derfor bør du reservere utstyret i god tid, og senest to måneder før avgang. Dersom vi ikke har din størrelse eller nødvendig utstyr på lager melder vi fra så raskt vi kan.

Du kan prøve og/eller ta ut utstyret i Oslo i forkant av reisen og transportere det opp/ned selv, på den måten får du prøve skistøvelen på og et noe større sortiment av ski. Gi oss beskjed dersom en slik prøvetime er ønskelig.

Arctic Adventure Cuisine

En fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

Ærlig, ujålete og nordnorsk – Norwegian Adventure Company

Ærlig, ujålete og nordnorsk

Som et opplevelsesselskap ønsker vi at du skal oppleve noe av det beste det arktiske nord og Nord-Norge har å by på av lokale råvarer i verdensklasse. 

Med dette som utgangspunkt har vi utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes. I menyen har vi spesialiteter fra mer enn 25 små og store lokale råvareprodusenter fra områdene mellom Lofoten og Tromsø.

Arctic Haute Route – Norwegian Adventure Company
The special thing about the Arctic climate is that it’s very cold, so everything grows slower.Fredrik Lundgren, Chef on Arctic Haute Route
Ny-nordisk stil – Norwegian Adventure Company

Ny-nordisk stil

Arctic Adventure Cuisine representerer noen av de virkelig gode råvarene regionen har å by på – fra de dype fjordene, fjellene og gårdene. Gjennom måltidene som serveres på Arctic Haute Route, vil vi formidle noe av den særegne, nordnorske kulturen og tradisjonene, men i ny-nordisk stil.

Menyen er utviklet av en av Norges fremste kulinariske eksperter, Gunnar Hvarnes, mens den tilberedes av noen av landets unge kokketalenter. Med dette håper vi du får en fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

Norwegian Adventure Company

Sikkerhet

Mange av våre gjester er bekymret for elementer knyttet til sikkerhet; snøskredfare, fare i bratt terreng, guidene, generell risikoprofil på turene og om de kan forvente å bli sjøsyke. Nedenfor finner du informasjon rundt disse aspektene ved turen.

Sikkerhet først. Alltid. – Norwegian Adventure Company

Sikkerhet først. Alltid.

Våre guider om bord er sertifiserte tindeveiledere med solid erfaring. De er alle erfarne fjellførere som gjennom året guider hundrevis av turer, og har lang erfaring i å skreddersy turer tilpasset ulike nivåer; fra nybegynnere til øvede og erfarne skikjørere.

Sikkerheten på turene kommer alltid i første rekke. Vi fokuserer på gleden ved å være ute. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk turopplevelse, med storslagen utsikt og spektakulær skikjøring fra fjell til fjære.

Fjell og ruter velges alltid ut fra dagens vær, snø og vindforhold, sammen med gjestenes skiferdigheter og form.

Våre guider – Norwegian Adventure Company

Våre guider

Våre sertifiserte guider er høyt kvalifiserte fagfolk med utstrakt kunnskap om fjellkjedene som omkranser kysten av det arktiske nord og Nord-Norge. Samtlige guider er eksperter på fjell, skikjøring, klatring, brevandring og håndtering av utstyr, sikkerhet og skred – trent ut fra internasjonale standarder for tindeveiledere.

Guidene formidler gjerne sin kunnskap og kompetanse om snøforhold, fjell og ruter med gjestene underveis, og er opptatt av å dele de ulike vurderingene med deg som gjest. Med sertifiserte guider som håndterer vurderinger og risiko, blir det enklere for våre gjester å nyte utsikt, natur og frikjøring i det høye nord.

Sjøsyke – Norwegian Adventure Company

Sjøsyke

Om du er redd for å bli sjøsyk, kan vi berolige deg med at vi seiler innaskjærs og i le for åpne havområder de aller fleste steder. Sjøsyke er derfor noe vi opplever i svært liten eller ingen grad. Dersom noen av gjestene våre likevel skulle oppleve ubehag har vi alltid sjøsyketabletter tilgjengelig om bord.

Turer for ulike nivåer – Norwegian Adventure Company

Turer for ulike nivåer

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til erfarne toppturnentusiaster. Våre tindeveiledere gjennomfører guide møter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

Slik sikrer vi at du som gjest får en tur som på best mulig måte møter dine ønsker for en uforglemmelig tur og reise.

Norwegian Adventure Company – Norwegian Adventure Company
Vertskap

Norwegian Adventure Company

På kaia i Svolvær og Tromsø møter du vertskapet og ekspedisjonsledere fra Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden, båtcrew og tindeveiledere som ønsker å gi deg den aller beste turen noensinne.

Velkommen om bord!

Arctic Haute Route er nordnorsk reiselivs nye ledestjerne.

– D2 Magasinet, Dagens Nærlingsliv

Arctic Haute Route - Svolvær til Tromsø – Norwegian Adventure Company
Ski & Sail

Arctic Haute Route - Svolvær til Tromsø

Du går om bord onsdag ettermiddag kl.18 i Svolvær, og går fra kai samme kveld. De fire neste dagene vil du våkne og legge deg til ny utsikt hver dag og kveld, og nye fjell. Kjenn på roen ved kun å være i fjellet og på sjøen. La guidene finne den beste snøen for de beste skiopplevelsene, og avslutt turen med jacuzzi og en kald øl, eller en varm kakao. Måltidene blir servert og presentert av kokken om bord som har funnet frem til de beste råvarene fra regionen. Søndag går vi til kai i Tromsø innen kl.15, og 15 minutter senere kan du være på flyplassen.

Klikk på lugarkategorien du ønsker, og du vil få opp tilgjengelige datoer.

Dersom du ønsker en kortere tur, klikk på sørgående (et hakk opp), denne er en dag kortere.

Varighet 5 dager
Overnatting 4 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
Ekspedisjon og seiling
Alle måltider inkludert
Gratis kaffe, te, frukt
Buss og tenderbåter
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

Singellugar

Lugarene har ikke vindu, men koøyer for å slippe noe lys inn. Lugarene varierer i fasong, men har alle samme kvalitet og fasiliteter.

1 gjest
50 000,-
4 netter
Enkeltseng
Eget bad
Koøyer
Nedre dekk

Dobbellugar

På nedre dekk er det fire twin-lugarer, som alle har eget bad. Lugarene har ikke vindu, men koøyer for å slippe noe lys inn. Lugarene varierer i fasong, men har alle samme kvalitet og fasiliteter.

2 gjester
44 000,- per person
4 netter
Enkeltsenger
Eget bad
Koøyer
Nedre dekk

Dobbellugar Pluss

Det er to oppgraderte twin-lugarer på skipet. Disse befinner seg på hoveddekket og har vinduer fremfor koøyer.

2 gjester
46 000,- per person
4 netter
Enkeltsenger
Eget bad
Vindu
Hoveddekk

Dobbellugar Superior

Den flotteste lugarkategorien, med dobbeltseng og vinduer. Av denne kategorien finnes det to lugarer, en på hoveddekket og en på øvre dekk.

2 gjester
48 000,- per persom
4 netter
Dobbeltseng
Eget bad
Vindu
Hoveddekk og øvre dekk
Arctic Haute Route - Tromsø til Svolvær – Norwegian Adventure Company
Ski & Sail

Arctic Haute Route - Tromsø til Svolvær

Du går om bord søndag ettermiddag kl.18 i Tromsø, og går fra kai samme kveld. De tre neste dagene vil du våkne og legge deg til ny utsikt hver dag og kveld, og nye fjell. Kjenn på roen ved kun å være i fjellet og på sjøen. La guidene finne den beste snøen for de beste skiopplevelsene, og avslutt turen med jacuzzi og en kald øl, eller en varm kakao. Måltidene blir servert og presentert av kokken om bord som har funnet frem til de beste råvarene fra regionen. Onsdag går vi til kai i Svolvær innen kl.15, og 10 minutter senere kan du være på flyplassen.

Klikk på lugarkategorien du ønsker, og du vil få opp tilgjengelige datoer.

Dersom du ønsker en lengre tur, klikk på nordgående (et hakk opp), denne er en dag lengre.

Varighet 4 dager
Overnatting 3 netter
Skreddersydde turer
Sertifiserte guider
Ekspedisjon og seiling
Alle måltider inkludert
Gratis kaffe, te, frukt
Buss og tenderbåter
Vertskap fra NAC
Afterski og sosialt

Singellugar

Lugarene har ikke vindu, men koøyer for å slippe noe lys inn. Lugarene varierer i fasong, men har alle samme kvalitet og fasiliteter.

1 gjest
39 000,-
3 netter
Enkeltseng
Eget bad
Koøyer
Nedre dekk

Dobbellugar

På nedre dekk er det fire twin-lugarer, som alle har eget bad. Lugarene har ikke vindu, men koøyer for å slippe noe lys inn. Lugarene varierer i fasong, men har alle samme kvalitet og fasiliteter.

2 gjester
34 000,- per person
3 netter
Enkeltsenger
Eget bad
Koøyer
Nedre dekk

Dobbellugar Pluss

Det er to oppgraderte twin-lugarer på skipet. Disse befinner seg på hoveddekket og har vinduer fremfor koøyer.

2 gjester
35 000,- per person
3 netter
Enkeltsenger
Eget bad
Vindu
Hoveddekk

Dobbellugar Superior

Den flotteste lugarkategorien, med dobbeltseng og vinduer. Av denne kategorien finnes det to lugarer, en på hoveddekket og en på øvre dekk.

2 gjester
37 000,- per person
3 netter
Dobbeltseng
Eget bad
Vindu
Hoveddekk og øvre dekk

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.