Lofoten Coastal Cruise (vinter)

Verdens vakreste kystcruise

Velkommen til verdens vakreste øyrike, Lofoten! M/S Sjøveien ligger klar til å utforske et av de aller flotteste områdene i nord, ut fra historiske Narvik.

Fra 65 900,- p.p.

Lofoten Coastal Cruise

Opplev verdens vakreste øyrike på vinteren!

Bli med på et fantastisk vintercruise i mars 2024 og opplev verdens vakreste øyrike Lofoten og Hamarøy, med besøk til destinasjonene Narvik, Skrova, Svolvær, Henningsvær, Borg, Reine og Hamarøy.

Vi seiler på den koselige boutique måten M/S Sjøveien og kommer tett på naturen, fjordene, dyrelivet, fiskeværene, lokalbefolkningen, kulturen, og opplever det fantastiske vinterlyset man kun får på denne tiden av året. Er vi heldige opplever vi også det magiske nordlyset som danser samba med stjernene på vinterhimmelen.

6 dager og 5 netter, hvorav 1 natt i Narvik før seilasen, 4 netter om bord i M/S Sjøveien, med cruise og spennende program om bord og på land.

Skip M/S Sjøveien
Overnatting Hotellrom / lugarer
Varighet 6 dager og 5 netter, hvorav 1 natt i Narvik og 4 netter på M/S Sjøveien, 4 dager med sightseeing, 2 dager reise/transfer til/fra Narvik/Evenes.
Språk Engelsk / norsk
Passasjerer 12
Avgang 7.-12.mars 2025
9.-14.april 2025
14.-19.april 2025
Fullpensjon Arctic Adventure Cuisine
Pris Fra 65.900,- per person
Ikke inkludert Flybilletter, alkohol og mineralvann
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 6 dager
Overnatting 5 netter
4-dagers fjord cruise
Alle måltider inkludert
Skreddersydde lunsjer
Gratis kaffe, te, frukt
Skip / tenderbåt / buss
Sightseeing og miniforedrag
Guidede turer
Inngangsbilletter
Lofoten Coastal Cruise

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Nordnorsk natur

Nordnorsk natur er uslåelig vakker, og vi tør påstå at Lofoten er vakrest i verden.

Norwegian Adventure Company

Fjordene

Å seile inn de Arktiske fjordene i det arktiske nord og Nord-Norge vinterstid er noe helt unikt.

Norwegian Adventure Company

Nordlys og dyreliv

Er vi heldige får vi se det spektakulære nordlyset, havørn hval i løpet av turen.

Norwegian Adventure Company

Seilas langs verdens vakreste kyst

En fantastisk seilas langs Nord-Atlanteren med Lofotveggen som et av høydepunktene.

Norwegian Adventure Company

Lokal kultur og historie

Opplev det fremste det arktiske nord og Nord-Norge har å by på av kunst, kultur, litteratur og vikinghistorie.

Norwegian Adventure Company

Autentiske fiskevær

Opplev Svolvær, Henningsvær og Reine som høydepunktene på turen.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Arctic Adventure Cuisine er vårt matprogram utviklet av Bocuse d’Or coach Gunnar Hvarnes med de beste lokale råvarene fra regionen vi seiler i.

Norwegian Adventure Company

Boutique & Bærekraftig

M/S Sjøveien er vårt flytende hjem, med kun plass til 12 gjester, guide, kokk og vertskap fra Norwegian Adventure Company.

Ruta og destinasjonene

Nordnorske perler på en snor

På dette cruiset opplever du noen av det arktiske nord og Nord-Norges fineste perler i verdens vakreste øyrike.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Første seilingsdag seiler vi fra Narvik, en sentral by under 2.verdens krig, innerst i Vestfjorden i retning Lofoten. Vi ankrer opp for natten i nærheten av Trollfjorden. Din første morgen får du oppleve spektakulære Trollfjorden før frokost, og kanskje med en kopp nytraktet kaffe? Seilaset går videre til Skrova hvor vi får innblikk i Norges lengstlevende eksportvare, torsk, samt hvalfangst. Med bedre forståelse for livet i Lofoten seiler vi videre forbi Lofotens hovedstad, Svolvær og sørover langs Lofotveggen til Henningsvær. Her går vi i land og får oppleve fiskeværet, lokal kunst og kultur.

Deretter går seilasen videre til Gravdal i Lofoten med besøk på fantastiske Lofotr vikingmuseet og vikingsetet på Borg. Her opplever vi hvordan vikingene levde for 1000 år siden. På ettermiddagen seiler vi videre langs Lofotveggen til Reine som ligger helt syd-vest i Lofoten. Her opplever vi Eva Harr sin fargerike kunst, kommer tett på lokalbefolkningen og hører hvordan livet på Reine fortonet seg for hundre år siden, samt besøker kulinariske Sakrisøya.

Deretter setter vi kursen nordover ut i Vestfjorden, og seiler mot Hamarøy og Knut Hamsuns rike for å besøke Hamsunsenteret, før vi seiler nordover til Evenes hvor man får transport til flyplassen. M/S Sjøveien seiler så videre til Narvik eller Svolvær, om du vil fortsette reisen din fra båtens neste destinasjon kan dette forespørres.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

En seilas i det arktiske det arktiske nord og Nord-Norge midt på vinteren er noe helt spesielt, når lyset er på vei tilbake etter måneder med mørketid. Vi seiler mellom destinasjonene på ettermiddagene og kveldene, under stjernehimmelen og nordlyset, mens vi nyter noen herlige måltider med råvarer fra regionen.

Vi ligger for anker hver natt slik at alle sover godt, før vi på dagtid besøker pittoreske fiskevær og destinasjoner, opplever lokal kultur, historie, kunst og den gjestfrie befolkningen.

det arktiske nord og Nord-Norges perler – Norwegian Adventure Company
Seilingsrute

det arktiske nord og Nord-Norges perler

Vi seiler innom disse destinasjonene på Lofoten Coastal Cruise:

 1. Narvik

 2. Skrova

 3. Svolvær (ikke i land)

 4. Henningsvær

 5. Gravdal / Borg

 6. Nusfjord (ikke i land)

 7. Reine

 8. Hamarøy

Dag for dag

Program

Narvik - Velkommen! – Norwegian Adventure Company
Dag 1

Narvik - Velkommen!

Velkommen til verdens vakreste øyrike! På ankomstdag sjekker du inn på Quality Hotel Grand Royal som ligger sentralt i Narvik. For gjester som ankommer tidlig på dagen anbefaler vi en togtur med Arctic Train.

Det offisielle programmet starter 19:30 hvor vi ønsker deg velkommen og setter rammene for den kommende opplevelsen. Vi spiser en nydelig felles middag og lar samtalene gå så lenge vi orker og ønsker.

Narvik og krigshistorie – Norwegian Adventure Company
Dag 2

Narvik og krigshistorie

Tema

Krigshistorie og utsikt.

Opplevelse

Narvik var helt essensiell under 2.verdens krig. Vi får innblikk i historien som er både fasinerende og hjerteskjærende. Vi retter også blikket fremover med utsikt fra toppen av Gondolen på Narvikfjellet, et sted for et fremtidig VM?

Dag 2 i korte trekk

 1. Vi får guidet omvisning på krigsmuseet og et innblikk i den viktige historien.

 2. Lunsj serveres på en av byens beste restauranter, Furu Gastropub.

 3. Gondol opp Narvikfjellet - turens høyeste punkt.

 4. Vi går om bord M/S Sjøveien!

 5. Vi kaster loss fra Narvik og seiler mot Lofoten.

 6. Middag fra Arctic Adventure Cuisine.

 7. Kaster anker utenfor Trollfjorden sen kveld.

Lofotfiske, kunst og kultur – Norwegian Adventure Company
Dag 3

Lofotfiske, kunst og kultur

Tema

Fiskerihistorie, tørrfiskens betydning, lokal kunst og kultur.

Opplevelse

Bli med på en seilas langs Lofotveggen Trollfjorden-Skrova-Svolvær-Henningsvær! Værvandring med kunst og kultur i Henningsvær.

Dag 3 i korte trekk

 1. Vi tar med kaffekoppen ut på dekk og ser spektakulære Trollfjorden før frokost.

 2. På Skrova går vi i land og får innblikk i Lofotens, og tidligere Norges livsåre - fiske.

 3. Vi seiler gjennom Svolvær og videre til Henningsvær, følg med på naturen, for det du ser vil du snart gjenkjenne i gamle malerier.

 4. Vi besøker det autentiske og pittoreske fiskeværet Henningsvær og spiser en nydelig lunsj på en av de lokale restaurantene.

 5. Det blir guidet tur i fiskeværet og deretter tid til å titte i butikker på egen hånd.

 6. Vi vil også oppleve både historie og kultur gjennom kunsten håndverk og kunstgalleriene KaviarFactory og Galleri Lofoten.

 7. Vi kaster loss fra Henningsvær på sen ettermiddagen og seiler sørover.

 8. Middag fra Arctic Adventure Cuisine.

 9. Kaster anker utenfor Gravdal tidlig kveld

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Lofotfiske. I perioden januar til april foregår det myteomspunne Lofotfiske, en tradisjon som strekker seg hundrevis av år bakover i tid, og som fortsatt i dag er Norges lengstlevende industrielle eksportvare. I hundrevis av år har lokale og tilreisende fiskere kommer til Lofoten på skreifiske, og de små fiskeværene yrer av liv når hundrevis av små sjarker fyller opp havnene.

Hver morgen klokken 06:00 seiler de ut i Vestfjorden for å “hente hjem skreien”. På 1930 tallet var mange av havnene i Lofoten så fulle av fiskebåter og sjarker at man kunne gå tørrskodd fra den ene siden av havnebassenget til den andre, som på bildet under fra Henningsvær som vi skal besøke.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Om ettermiddagen kommer båtene tøffende tilbake til fiskebrukene for å levere fisken, som blir sløyet og hengt på fiskehjell for å bli til tørrfisk, eller sendt sørover, og ut i Europa og resten av verden.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Lofoten i et nøtteskall. Når vi besøker dette vakre fiskeværet, som ligger ute i havgapet i Vestfjorden, kommer vi tett på den nordnorske fiskerihistorien. Gjennom møte med lokale fiskere, får vi innblikk i verdikjeden, teknikker, og hvor viktig fisket og tørrfisken har vært for regionen i hundrevis av år. Henningsvær ble i hovedsak befolket i løpet av 1700-tallet, og er bygd opp på holmer og skjær med moloer og utfyllinger, omkranset av hav på alle kanter.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Etter at flere forskjellige væreiere hadde hatt base her, kjøpte Henrik Drejer Henningsvær for 6 000 speciedaler i 1842. Under hans ledelse befestet været sin posisjon som Lofotens viktigste fiskevær med sykestue, fiskerilege, kapell og fyr. Fisket og turisme er i dag de viktigste bærebjelkene for økonomien i Lofoten og Henningsvær.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Henningsvær er et fiskevær med et levende kulturlandskap, med to fantastiske kunstgallerier – Kaviar Factory (moderne internasjonal kunst) og Galleri Lofoten Hus (det nord-norske nasjonalgalleriet), samt lokale glassblåsere, fotografer og annet kunsthåndverk. Vi besøker begge galleriene og opplever spennet fra norske nasjonalromantiske kunstnere til ledene internasjonale moderne kunstnere.

Vikingsetet på Borg – Norwegian Adventure Company
Dag 4

Vikingsetet på Borg

Opplevelse

En vakker seilas langs Lofotveggen fra Gravdal til Reine.

Tema

Bosetninger i Lofoten, lokal vikinghistorie.

Dag 3 i korte trekk

 1. Vi besøker det berømte Lofotr Viking museum og vikingsetet på Borg.

 2. Opplever hvordan vikingene levde for 1000 år siden med omvisning.

 3. Lunsj-gilde i langhuset på Borg.

 4. Vi seiler fra Gravdal, via Nusfjord mot Reine på ettermiddagen.

 5. Middag fra Arctic Adventure Cuisine.

 6. Kaster anker i Kirkefjorden ved Reine tidlig kveld.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

I mer enn 1000 år var det rike høvdingsetet på Borg i Lofoten gjemt og glemt. Når bonden satte plogen i jorda i 1981 dukket vakre glasskår og sjelden keramikk opp i plogfurene bak traktoren. Dette var starten på en arkeologisk sensasjon. Ikke bare var det verdens største langhus som ble avdekket og utgravd, de unike funnene vitnet om at her hadde det bodd en mektig høvding – en høvding med utstrakt kontakt med andre, mektige steder i Europa.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Vi blir kjent med en viktig del av Lofotens kulturarv – vikingtiden på Borg og med Lofotrs helt spesielle posisjon nasjonalt og internasjonalt for mer enn 1000 år siden. I yngre jernalder (550-1030 e.Kr) hadde Borg alt vært et viktig senter i flere hundre år.

Den eldste versjonen av høvdinghuset ble bygget på 500-tallet, og var alt da del av stedets lange kontinuitet som sosialt og religiøst maktsentrum. På Borg i Lofoten opplever vi vikingtiden i et levende miljø. Kjenner lukten av tjære og bål. Smaker maten, hører historiene. Vikingene har ventet på deg i Lofoten i mer enn 1000 år.

Pittoreske Reine, kunst og røkt kval – Norwegian Adventure Company
Dag 5

Pittoreske Reine, kunst og røkt kval

Opplevelse

Seilas i vakre Kirkefjorden.

Tema

Livet på Reine for 100 år siden, Eva Harrs kunst, besøk på Sakrisøya

Dag 4 i korte trekk

 1. Vi tar morgenkaffen på dekk i Kirkefjorden, et helt fantastisk landskap.

 2. Besøker fiskeværet Reine og lærer om livet på der for 100 år siden.

 3. Besøke Eva Harrs kunstgalleri.

 4. Seiler inn Kirkefjorden.

 5. Besøker Sakrisøya og Anitas Sjømat for lokale delikatesser.

 6. Kaster loss fra Reine på formiddagen.

 7. Middag fra Arctic Adventure Cuisine!

 8. Kaster anker utenfor Hamarøy sen kveld.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Bilde av Reinefjorden tatt fra Reinehalsen, er kanskje det mest fotograferte motivet i Lofoten, og ikke uten grunn. Dette lille pittoreske fiskeværet med litt over 300 innbyggere, ligger helt syd-vest i Lofoten og er omgitt av dramatiske fjell, smale fjorder og storhavet rett utenfor moloen.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Vi går i land på Reine og opplever hvordan livet var der for 100 år siden. Vi vandrer rundt i været og besøker den lokale kirken, og drikker kaffe med de lokale. Vi besøker Eva Harr galleriet og opplever den nordnorske kunstnerens malerier med fantastiske fargepaletter.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Avslutningsvis seiler vi inn i Kirkefjorden før vi går i land på Sakrisøya og besøker Anitas Sjømat som er en av leverandørene til vårt Arctic Adventure Cuisine. Anita er kjent for sin fantastiske røkelaks, tørrfisk snack, og røkt hval – eller kval som man sier i Lofoten. Vi må jo selvfølgelig smake på stedets lokale spesialiteter.

Knut Hamsuns litteratur – Norwegian Adventure Company
Dag 6

Knut Hamsuns litteratur

Opplevelser

Seilas Hamarøy-Evenes. Besøk på Norges nasjonale senter for forfatteren Knut Hamsun.

Tema

Stor norsk litteraturhistorie – Knut Hamsuns rike.

Dag 5 i korte trekk

 1. Besøke Hamsunsenteret på Hamarøy.

 2. Vi kaster loss tidlig på formiddagen.

 3. Lunsj om bord fra Arctic Adventure Cuisine.

 4. Ankomst Evenes klokken 17:00, med direkte transport til flyplassen.

Du rekker fly som går 18:15 og senere.

Dersom du ønsker å fortsette din tur i nord kan du på forespørsel bli med til vår neste havn som enten er Svolvær eller Narvik. Vi fasiliterer for videre reise om ønskelig.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Knut Hamsun (1859-1952) er en av Norges mest kjente forfattere gjennom tidene. Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister, og står for mange som opphavet til den moderne roman- Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1920. Hamsuns forfatterskap strekker seg over mer enn 70 år og viser variasjon med hensyn til tema, ståsted og miljø. Han utga flere enn 20 romaner, diktsamlingen Det vilde Kor, noveller, noen lite spilte skuespill, en reiseskildring og noen essay og debattartikler i dagspressen. Hans gjennombruddsroman var Sult fra 1890.

Som yngre forfatter opponerte han mot realismen og naturalismen. Han argumenterte for en diktning med vekt på det uforutsigbare og irrasjonelle, de «Sælsomme Nervevirksomheder, Blodets Hvisken, Benpibernes Bøn, hele det ubevidste Sjæleliv». Han regnes som opphavsmannen til den moderne psykologiske litteratursjangeren, med teknikker som stream of consciousness og indre monolog. Hans mest kjente verker fra 1890-årene Sult, Mysterier, Pan og Victoria regnes til nyromantikken i Norge. Senere nærmet han seg nyrealismen, med en ironisk, bred folkelivsskildrende stil i sine «nordlandsromaner».

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Hamsun-senteret er tegnet av den kjente amerikanske arkitekten Steven Holl, og sto ferdig på Knut Hamsuns 150-årsdag 4. august 2009. Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy, og her tar vi deg med på en reise i Hamsuns forfatterskap. Vi heiser ankeret på formiddagen etter at vi har vært på Hamsunsenteret, spiser lunsj om bord, mens vi seiler ut fra Hamarøy gjennom den vakre skjærgården mot Svolvær. vi seiler gjennom det kjente Raftsundet og besøker den enda mer kjente Trollfjorden, før vi kaster anker i Austnesfjorden på kvelden.

Avgang og ankomst

Hele reisen i korte trekk

 • 28. mars 2024 – innsjekking Quality Hotel Grand Royal, Narvik

 • 29. mars 2024 kl 17:00 innsjekking M/S Sjøveien, Narvik

 • 29. mars 2024 kl 18:30 avgang M/S Sjøveien Narvik

 • 02.april 2024 kl 17:00 ankomst M/S Sjøveien Evenskjær med transport til Harstad/Narvik flyplass Evenes. Ankomst flyplass kl.17:15.

 • Flyplass for ankomst og avgang Harstad/Narvik flyplass - Evenes

Dag 1 – Ankomst

 • 19:30 Velkomst

 • Middag

Dag 2 – Narvik

 • Vi får et innblikk i både Norges og Narviks viktige historie på Krigsmuseet.

 • Lunsj på Furu

 • Gondol opp Narvikfjellet til turens høyeste punkt.

 • Vi går om bord MS Sjøveien.

 • 3-retters middag.

Dag 3 – Lofoten

 • Morgenkaffen i Trollfjorden

 • Historisk vandring på Skrova.

 • Lunsj i Henningsvær

 • Guidet tur i Fiskeværet, Henningsvær.

 • Kunst og kultur i Henningsvær.

 • 3-retters middag.

Dag 4 – Loftoen

 • Morgenkaffen til innseilingen inn Buksnesfjorden.

 • Opplev hvordan vikingene levde for 1000 år siden.

 • Lunsj-gilde

 • Vakkert seilas langs Lofotveggen, forbi Nusfjord, og forbi Reine inn i Kirkefjorden.

 • 3-retters middag.

Dag 5 – Lofoten

 • Morgenkaffen i majestetiske Kirkefjorden.

 • Eva Harrs kunstgalleri

 • Lunsj-gilde

 • Lokale delikatesser på Sakrisøy

 • Vi seiler nordover, over Vestfjorden og til Hamarøy.

 • 3-retters middag.

Dag 6 – Hamarøy

 • Morgenkaffen i Hamsunds rike.

 • Besøke Hamsundsenteret og Hamsunds hjem.

 • Avsluttende lunsj om bord

 • I land på Evenskjær og minibuss til Harstad/Narvik flyplass (Evenes).

 • Vi er på flyplassen kl 17:15.

 • Seil videre til Svolvær/Narvik på forespørsel.

Skipet M/S Sjøveien

Komfortabelt og unikt ekspedisjonsskip

Den klassiske yachten M/S Sjøveien ble bygget i 1964 i Bergen og totalrenovert i 2017. Skipet er 145 fot (44 meter) og svært romslig med 8 store og eksklusive lugarer med alle fasiliteter. Skipet er registrert for 12 gjester.

Båten har et stort loungeområde / messe på midtre dekk for servering og sosialt, samt plenty med plass på dekk og styrehuset er åpent for gjester for en kaffe og slarv med kapteinen. For raskt å tendre gjestene til land har vi to hurtiggående Zodiacs og kran.

Elektrisk gangvei for effektiv om bordstigning fra tenderbåter. – Norwegian Adventure Company
Elektrisk gangvei for effektiv om bordstigning fra tenderbåter.
Open bridge policy – velkommen på brua hos kapteinen. – Norwegian Adventure Company
Open bridge policy – velkommen på brua hos kapteinen.
Kokken om bord lager kortreist mat fra regionen til frokost og middag. – Norwegian Adventure Company
Kokken om bord lager kortreist mat fra regionen til frokost og middag.
Jacuzzi på dekk. – Norwegian Adventure Company
Jacuzzi på dekk.
Dekkplan og lugarer – Norwegian Adventure Company

Dekkplan og lugarer

Om bord i skipet finner du følgende lugarkategorier:

Rød: Dobbellugar (1 og 2) med vindu og dobbeltseng.
Gul: Twin lugar (3 og 4) med vindu med to enkeltsenger.
Blå: Twin lugar (5, 6, 7 og 8) uten vindu med to enkeltsenger.

Alle lugarer har egne baderomsfasiliteter. Vi har dessverre ikke egne singellugarer, men bruker twin cabin med redusert pris som alternativ.

Lugarer Detaljer Pris per person.
Dobbel Superior Dobbelseng, vindu og privat bad. På øvre og midtre dekk. 74 900,-
Twin Plus To enkeltsenger, vindu og privat bad. På midtre dekk. 71 900,-
Twin standard To enkeltsenger, koøyer og privat bad. På nedre dekk. 65 900,-
Enkeltlugar (Twin standard, men du får lugaren privat) To enkeltsenger, koøyer og privat bad. På nedre dekk. 82 900,-
Livet om bord

Sosial og avslappende atmosfære om bord

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company

Det er noe helt eget å seile inn fjordene, ligge for anker omkranset av fjell som strekker seg helt ned i fjorden. Å nyte den første kaffen ute på dekk, eller sola som ikke går ned på kveldene. Se et par små fiskebåter tøffe langsomt forbi ut mot fiskefeltene, kjenne på været og være på vei. Det er på alle måter en helt egen form for reise.

Å være med på Lofoten Coastal Cruise er mye mer enn natur, kultur og kulinarisk opplevelse. Det er et seilas langs norskekysten, hvor du får se noen av de vakreste stedene i nord. Dette er i tillegg en sosial arena der du deler gleden med å oppdage mange ulike sider av det arktiske nord og Nord-Norge med andre likesinnede utforskere.

På et lite og intimt skip blir man fort kjent med de andre i gruppen. Etter en dag eller to tilhører vi den samme storfamilien! Vertskapet fra Norwegian Adventure Company er alltid tilgjengelig for spørsmål du måtte ha underveis, og skipets båt crew er imøtekommende og hjelpsomme.

Du er i trygge hender med våre lokalkjente og guider, som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noe nytt om geologi, fauna eller dyreliv i det arktiske nord og Nord-Norge. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen, etterfulgt av middag og lokale matopplevelser fra Arctic Adventure Cuisine.

Arctic Adventure Cuisine

En fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

Ærlig, ujålete og nordnorsk – Norwegian Adventure Company

Ærlig, ujålete og nordnorsk

Som et opplevelsesselskap ønsker vi at du skal oppleve noe av det beste det arktiske nord og Nord-Norge har å by på av lokale råvarer i verdensklasse. 

Med dette som utgangspunkt har vi utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes. I menyen har vi spesialiteter fra mer enn 25 små og store lokale råvareprodusenter fra områdene mellom Lofoten og Tromsø.

Verdens vakreste kystcruise – Norwegian Adventure Company
The special thing about the Arctic climate is that it’s very cold, so everything grows slower.Fredrik Lundgren, Chef on Arctic Haute Route
Ny-nordisk stil – Norwegian Adventure Company

Ny-nordisk stil

Arctic Adventure Cuisine representerer noen av de virkelig gode råvarene regionen har å by på – fra de dype fjordene, fjellene og gårdene. Gjennom måltidene som serveres på Arctic Haute Route, vil vi formidle noe av den særegne, nordnorske kulturen og tradisjonene, men i ny-nordisk stil.

Menyen er utviklet av en av Norges fremste kulinariske eksperter, Gunnar Hvarnes, mens den tilberedes av noen av landets unge kokketalenter. Med dette håper vi du får en fantastisk opplevelse av nord – også på tallerken!

En tur som har alt! Her opplever du det arktiske nord og Nord-Norge i et nøtteskall; Natur, fjorder, fjell, pittoreske fiskevær, kunst, kultur og kulinariske opplevelser på en og samme reise.

Lofoten Coastal Cruise

Booking

Er du interessert Lofoten Coastal Cruise i 2024 eller 2025 med venner, familie eller kollegaer? Send oss en e-post eller kontakt oss via vårt kontaktskjema.

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.