26.04.2020  |  Reisetips

Er Lofoten din feriedrøm?

Her er ferien du har lett etter i Lofoten; en uke med skreddersydde opplevelser og base i verdens mest sjarmerende fiskevær, lokalmat tilberedt av landslagskokk med OL-gull og overnatting om bord på det arktiske nord og Nord-Norges svar på Orientekspressen.

Fjelltur om formiddagen, bading og sjø om ettermiddagen, og midnattssol og lokale kulinariske opplevelser om kvelden. Dette kan du oppleve om du legger sommerferien til det arktiske nord og Nord-Norge i 2020.

Håndplukket og skreddersydd 

Denne sommeren kan de som drømmer om aktiv ferie i Lofoten, bli med på en uke, fem eller firedagers opplevelsesferie i Lofoten hvor du bor ombord på på det gamle kystruteskipet M/S Gamle Salten, det arktiske nord og Nord-Norges svar på Orientekspressen, og serveres lokale matopplevelser tilberedt av OL-gullvinnere fra kokkelandslaget. En boutique opplevelse med maksimalt 40 gjester om bord, med guidede fjellturer i små grupper til Lofotens flotteste fjell, hvor du får med deg noe av det beste Lofoten kan by på; fjellturer med spektakulær utsikt, surfing på Nord-Europas råeste surfespot, fisketur på tradisjonelt fiskefartøy, vandring i pittoreske fiskevær, sammen med lokal kunst, kultur & kulinarisk.

Aktiv opplevelsesferie

 - Vi har håndplukket det beste for at våre gjester skal kunne få en opplevelse i Lofoten utenom det vanlige, sier daglig leder og eventyrer i Norwegian Adventure Company (NAC), Nina Kristine Madsen-Geelmuyden. Fantastiske fjellturer i Lofoten og muligheter for surfing, klatring, fiskeeventyr, snorkling, SUP, strandhogg på kritthvite strender eller andre aktiviteter og overnatting i Henningsvær, Lofotens mest sjarmerende fiskevær. 

reine-opplevelsesuke-i-lofoten-henningsvaer-fjelltur-surfing-fiske-rib-safari-kultur-kulinarisk-norwegian-adventure-company-87.jpg – Norwegian Adventure Company


det arktiske nord og Nord-Norges svar på orientekspressen

 I Henningsvær ligger du til kai på Kvitbrygga om bord på nostalgiske M/S Gamle Salten med utsikt mot Lofotveggen. Skipet er et levende kulturminne med lang sjøfartshistorie i veggene og gikk i trafikk for Hurtigruten en periode. Om bord kan man nyte en avslappet atmosfære på dekk eller i en av skipets salonger og bli med på en tidsreise. - Vi kaller det det arktiske nord og Nord-Norges svar på Orientekspressen, sier Madsen-Geelmuyden. Du kan dessuten benytte SUP, eller nyte DJ’s og hyggelig lounge stemning, snacks og vinbar på Kvitbrygga sammen med lokale måltider fra det nordnorske kjøkkenet. - Her kan du oppleve en særegne vibe i krysningsfeltet mellom nostalgi på Gamle Salten og Kvitbrygga som møter lounge og hyggestemning anno 2020.Ujålete, ekte og ærlig, akkurat som matopplevelsene som leveres i restauranten ombord fra Arctic Adventure Cuisine.

Lokale råvarer – tilberedt av gullvinnere

De siste årene har NAC satset betydelig på å kople natur- og opplevelser med sterke matopplevelser, og i samarbeid med Bocuse d’Or chef Gunnar Hvarnes har de utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine. Her koples arktiske råvarer, opplevelser fra fjell til fjære og med det beste det arktiske nord og Nord-Norge har å by på. – Fra 2017 til 2019 løftet vi inn mer enn 30 lokale leverandører inn i menyen, og for 2020 er målsettingen enda høyere. Vi vet hvor viktig mat og formidling er for helheten, og derfor er vi utrolig stolte over at Kristoffer Westvik Lofnes, som er med på det norske kokkelandslaget som hentet hjem gullet i februar står i byssa denne sommeren, sier Madsen-Geelmuyden. 

Unik kombinasjon 

Om du fortsatt lurer; - Dette er sommeren du kan bli begeistret over en uslåelig kombinasjon av å bo på sjøen, samtidig som du utforsker de fineste fjellområdene i nord til vanns, til lands og på tallerken, avslutter Nina Kristine Madsen-Geelmuyden. 

Vil du vite mer? Les mer HER eller ta kontakt med Norwegian Adventure Company på nett eller telefon +47 22 55 60 50

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.