Endelig Arctic Haute Route

Med tre år og en pandemi bak oss kan vi endelig samle opplevelser igjen.  De siste ukene har tålmodige toppturgjester igjen fått oppleve å dra til sjøs med Arctic Haute Route fra Lofoten til Tromsø.

Lojale gjester

Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya har de siste ukene hatt besøk av lojale gjester som har ventet i tre år på å komme seg på tur. Hovedvekten er nordmenn og dansker, men også svensker, briter, irer, tyskere og italienere har funnet frem til toppturseilasen Arctic Haute Route som kommer sjøveien til de ulike destinasjonen for å seile inn, gå til topps og stå på ski ned til fjæresteinene. – En unik kombinasjon man ikke opplever så mange andre steder i verden og nordnorsk alpeferie på sitt vakreste, sier Fredrik Geelmuyden, medeier i NAC og ekspedisjonsleder på Arctic Haute Route denne sesongen.

Utsolgt i tre år

Dette er Arctic Haute Routes fjerde sesong. Seilingene har vært utsolgt siden 2019, og NAC har måttet skuffe mange som har ønsket tur med Arctic Haute Route i 2022. Skikjøring fra fjell til fjære, en fantastisk sjøreise langs det arktiske nord og Nord-Norges vakre kyst og en inspirerende matopplevelse med det beste landsdelen har å by på. Arctic Haute Route er annerledes toppturopplevelse som har blitt omtalt som nordnorsk reiselivs nye ledestjerne av DN/D2 (+), kanskje fordi koplingen av naturopplevelse, skikjøring i nordnorske alper og lokale matopplevelser gjør at opplevelsen står ut som noe helt unikt det verdt å reise langt for å oppleve.

Med for andre gang

 Dansken Morten Sløk jobber i det Københavnbaserte finansselskapet FIH Partner skulle i 2020 være med på Arctic Haute Route for andre gang. - Vi har ventet i tre lange år, nå ble det endelig vår tur, sier Sløk. Han chartret en Arctic Haute Route avgang sammen med venner og forretningsforbindelser. – Vi har gledet oss vilt og tenker at flere burde velge det arktiske nord og Nord-Norge, sier han entusiastisk. Det er råere og mer eksotisk enn alpene sørover i Europa, og det er annerledes og sterkt å se stå på dekk å se sine egne linjer i fjellsiden mens man seiler videre ut fjorden til neste destinasjon.

Å dra på alpeferie til sjøs og seile inn i nordnorske fjorder er autentisk og særegent, avslutter han.

Håndplukkede råvarer på menyen

Årets gjester har fått seilt inn fjordene og stått på ski fra fjell til fjære, men også spist seg gjennom regionen. Arctic Adventure Cuisine er NACs lokalmatopplevelse, utviklet av Gunnar Hvarnes (tidligere Bocuse d’Or sjef) med håndplukkede råvarer langs ruta, tilberedt av tidligere RENAA kokk, Eduardo Medda. Matopplevelsen er ærlig, ujålete og nordnorsk, sier Nina Kristine Madsen-Geelmuyden, medeier og ansvarlig for kommunikasjon og bærekraft i NAC.

-Gjestene får oppleve det arktiske nord og Nord-Norge, ikke bare til vanns og til lands, men også på tallerken, og vårt mål er å løfte inn og synliggjøre flest mulig små, lokale matprodusenter langs ruta vi seiler, sier Madsen-Geelmuyden.

 Siste seilas på Arctic Haute Route 2022 ble avsluttet 6. april og booking av 2023 åpner i mai.

 Fakta om NAC (Norwegian Adventure Company)

Norwegian Adventure Company er et opplevelse- og Explorer cruiseselskap, spesialist på skreddersydde opplevelser i det arktiske nord og Nord-Norge, fra Helgeland i sør til Svalbard i nord. Selskapet skreddersyr opplevelser, konferanser og  workshops for bedrifter, private grupper, og individuelle reisende.

NAC har hovedkontor på kaikanten i Svolvær, Lofoten og salgskontor i Oslo og selskapet utvikler helhetlige opplevelser som kombinerer; spektakulær natur, unike destinasjoner, skreddersydde sesongaktiviteter, lokal kultur og kulinariske opplevelser.Les mer om NAC her

 Om Arctic Haute Route

Fire dagers toppturseilas Mellom Tromsø og Svolvær, skikjøring på Senja, Andørja, Lofoten og Kvaløya. Maks 50 gjester, alle ferdighetsnivåer. IFMGA-sertifiserte tindeveiledere. Satser på lokalmat og -råvarer, gjennom matprogrammet Arctic Adventure Cuisine, utviklet av tidligere Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes. Denne sesongen ivaretas den av kokk med lang erfaring fra Renaa. Ruta og opplevelsen er utviklet av Svolværbaserte NAC (Norwegian Adventure Company). Les mer om Arctic Haute Route her

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.