Reisealternativer

Hvordan komme seg til Lofoten og Henningsvær?

Det er mange muligheter å komme seg nordover og til Lofoten i sommer, her får du noen av våre tips.

aktiv-ferie-i-lofoten-transport.jpg – Norwegian Adventure Company
  • Miljøvennlig: Ta tog fra Oslo til Bodø, og deretter hurtigbåten fra Bodø til Svolvær (hverdager kl. 18:00, helger kl 19:00) eller hurtigruten fra Bodø til Svolvær (kl. 15:00) med daglige avganger.
  • Road Trip: Kanskje dette er sommeren å kjøre fra Sør-Norge til Nord-Norge? Vi har tatt turen mange ganger, og kjører fra Oslo via Lillehammer gjennom Trollheimen til Trondheim, hvor man blir en natt og opplever Nidarosdomen og spiser en middag på Solsiden. Deretter kjører man kystveien nordover til eksempelvis Brønnøysund og tar fergen til Vega for en natt der i telt eller på et av de små hotellene. Om man vil oppleve noen av de andre små øyene på Helgelandskysten kan vi anbefale både Lovund og Rødøy for tilsvarende. Deretter kjører man til Bodø og tar Moskenesfergen til Lofoten og Moskenes (3,5 timer) og kjører til Henningsvær (2 timer). Alternativt kjør videre fra Bodø til Skutvik på Hamarøy og ta bilfergen til Svolvær (2 timer).
  • Fly til Svolvær eller Leknes: Du kan fly direkte til Svolvær, eller via Bodø til Svolvær og Leknes med SAS og Widerøe. Leibil eller buss fra Leknes til Svolvær. Vi henter i Svolvær og transporterer til Henningsvær.
  • Fly til Bodø: Fly til Bodø med Norwegian eller SAS og ta hurtigbåten eller hurtigruten til Svolvær.
  • Fly til Narvik Evenes: Fly med SAS eller Norwegian til Narvik Evenes og ta bussen til Svolvær, eller lei en bil og kjør gjennom naturparken Lofofast, kun 3 timers kjøretur.

Rimeligste flybilletter er til Bodø eller Narvik Evenes. En road trip tar ca. 16 effektive kjøretimer fra Oslo til Bodø. Hurtigbåten fra Bodø til Svolvær tar 3,5 timer og er en fantastisk seilas gjennom skjærgården i Vestfjorden. Hurtigruten fra Bodø til Svolvær via Stamsund tar 6 timer, og er en fin seilas over Vestfjorden og langs Lofotveggen.

Proud sponsors

Chaqwa – Norwegian Adventure Company partner
Coca Cola – Norwegian Adventure Company partner
Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.