25.01.2021  |  BUSINESS

Slår seg sammen og blir markant aktør i nordnorsk reiseliv

Svolvær-baserte Event Group slår seg sammen med explorer cruise og opplevelseselskapet Norwegian Adventure Company (NAC) for å skape større kraft innen event, opplevelser og kystcruise i det arktiske nord og Nord-Norge. Det nye selskapet blir en markant aktør innen sitt segment i nordnorsk reiseliv.

Krise som drivkraft til innovasjon

Vi etterlever Winston Churchills mantra om å aldri kaste bort en god krise, sier en smilende Fredrik Geelmuyden i NAC. 2020 ble et krevende år for både Event Group og NAC, men også en mulighet for videreutvikling og innovasjon. – Vi har testet ut nye konsepter, andre måter å jobbe på, og lært utrolig mye, sier medeier Nina Kristine Madsen-Geelmuyden som sammen med ektemannen Fredrik har gründet og drevet NAC siden 2012.

Lette etter samarbeidspartner

Med bråstopp i norsk reiseliv har vi begynt å tenke nytt rundt samarbeidsformer og konsolideringer, da mange bedrifter er små og sårbare for konjunkturer nasjonalt og internasjonalt, tilføyer Jim Eide. Han er gründeren som i femten år har utviklet opplevelser for grupper og bedrifter i det arktiske nord og Nord-Norge med base i Lofoten, mens Fredrik og Nina Kristine kom fra andre roller i norsk næringsliv før de startet opplevelseselskapet, som blant annet har gjort seg bemerket med utvikling av toppturseilasen Arctic Haute Route og andre båtbaserte opplevelser i nord.

Toppturseilasen Arctic Haute Route er utviklet av NAC og har på kort tid havnet på toppturentusiasters bucket list. – Norwegian Adventure Company
Toppturseilasen Arctic Haute Route er utviklet av NAC og har på kort tid havnet på toppturentusiasters bucket list.

Blir en av de største i det arktiske nord og Nord-Norge innen sitt segment

Vi har kjent hverandre lenge, har vært gode konkurrenter, og hatt samtaler siden våren 2020 om felles muligheter, sier Jim Eide. Han forteller at begge selskapene har jaktet på hver sin kant etter nye samarbeidsformer med virksomheter som utfyller hverandre det siste året, og at man over sommeren fant sin perfekte match i hverandre. - Med Event Groups solide erfaring innenfor leveranse av opplevelser i bedriftsmarkedet i kopling med NACs evne til å skape innovative opplevelser innen opplevelsesturisme og kystcruise, ser vi at vi utfyller hverandre og skaper en helt ny type reiseselskap, som vil evne å ta større markedsandeler og bli en av de største og mest markante opplevelseselskapene i nord, sier Eide.

Bodøbaserte M/S Gamle Salten seiler ut fra Svolvær havn på en av sommerseilasene. – Norwegian Adventure Company
Bodøbaserte M/S Gamle Salten seiler ut fra Svolvær havn på en av sommerseilasene.

Med hjertet i nord

Vi som driver selskapet, er alle lidenskapelig opptatt av at landsdelen fortjener både opplevelser, kystkultur, historie og mat i verdensklasse formidlet gjennom lokalt eierskap og vertskap. - det arktiske nord og Nord-Norge er vakrest i verden, men vi er i tøff konkurranse med mange andre fantastiske destinasjoner, så vi må strekke oss etter de unike kombinasjonene av lokale opplevelser, natur, aktivitet, kultur & kulinarisk. Med det nye selskapet får vi et godt utgangspunkt for å bygge videre på dette, sier Eide, som blir daglig leder i det sammenslåtte selskapet som vil hete Norwegian Adventure Company.

Kombinasjonene av lokale opplevelser, natur, aktivitet, kultur og lokale kulinariske opplevelser står i sentrum av det NAC skal levere. – Norwegian Adventure Company
Kombinasjonene av lokale opplevelser, natur, aktivitet, kultur og lokale kulinariske opplevelser står i sentrum av det NAC skal levere.

Helhetlige, skalerbare opplevelseskonsepter

Internasjonale agenter i de store markedene i Nord-Europa, USA og Asia vil, når koronaen har lagt seg igjen, etterspørre skalerbare og helhetlige opplevelseskonsepter med høy kvalitet. Det nye selskapet skal ta en tydelig posisjon for å tilby unike opplevelser i det arktiske det arktiske nord og Nord-Norge, forteller Fredrik Geelmuyden som blir arbeidende styreleder i selskapet, med ansvar for forretningsutvikling.

sunrise-lofoten-henningsvaer-bris-bedriftsarrangement-guppetur-northern-norway-norwegian-adventure-company-01.jpg – Norwegian Adventure Company

Langsiktig perspektiv

Opplevelser i nord treffer en megatrend, med et stort internasjonalt potensial, og mange aktører har kommet til de siste årene. Nina Kristine-Madsen-Geelmuyden mener at norsk reiseliv består av mange dyktige, små aktører, men et fåtall med ambisjoner om å skalere. - Det er behov for aktører i reiselivsnæringen som kan utvikle helhetlige opplevelseskonsepter med tilstrekkelig kvalitet. En konsolidering i bransjen med lokalt eierskap, vil kunne skape sterkere aktører, mer innovasjon og bedre opplevelsesprodukter, sier Madsen-Geelmuyden. - Fremover vil vi fokusere på å bygge sten på sten, men i et langsiktig perspektiv er det naturlig å tenke seg at selskapet kan bli innlemmet som en del av en større industriell aktørs satsning innen reiseliv og transport. Dette synes vi er en riktig kurs å legge kompassnålen på, sier Madsen-Geelmuyden avslutningsvis.

havet-opplevelsesuke-i-lofoten-henningsvaer-fjelltur-surfing-fiske-rib-safari-kultur-kulinarisk-norwegian-adventure-company-94.jpg – Norwegian Adventure Company

Om Norwegian Adventure Company

Norwegian Adventure Company ble startet av Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden i 2012. Selskapet er et explorer cruise og opplevelsesselskap som utvikler og produserer opplevelser i det arktiske nord og Nord-Norge, med misjon om å skape opplevelser i verdensklasse for moderne eventyrere hele året. I 2017 lanserte selskapet blant annet toppturseilasen Arctic Haute Route, som de siste tre årene har hatt mer enn tusen skikjørere på topptur langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø. Selskapet har kontorer i Oslo og Henningsvær.

Om Event Group

Event Group ble etablert i 2010 av Jim Eide, og er et event- og opplevelsesselskap som designer, selger, skreddersyr og produserer unike opplevelser i det arktiske nord og Nord-Norge og jobber med å skape minnerike opplevelser for familie og venner, samt bedrifter på kick-off, teambuilding, strategisamling eller ledersamling. Selskapet har kontor i Svolvær, og med utgangspunkt i Lofoten, Helgeland, Finnmark og Svalbard, har man skapt sin egen versjon av et eventselskap. Med et dedikert vertskap tilbyr EG reiser etter skreddersøm med lokalkunnskap i eventyrlige omgivelser gjennom hele året.


Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.