14.02.2020  |  Pressemelding

Profilerte investorer satser på opplevelse-turisme

Norwegian Adventure Company (NAC) får med seg de profilerte investorene Harald Dahl og Reynir Indahl, for å utvikle virksomheten innen opplevelser og explorer cruise i det arktiske nord og Nord-Norge.

Profilerte investorer 

Opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company (NAC), som blant annet har gjort seg bemerket med toppturseilasen Arctic Haute Route, har nylig gjennomført en emisjon for videre utvikling og vekst i selskapet. NAC startet i vinter dialog med investor Harald Dahl og Reynir Indahl.. I tillegg til disse går to mindre enkeltinvestorer, Axel Aas og Eirik Aslaksrud inn på en emisjon i selskapet. Fra før er Olav Øen inne som co-investor. - Vi er stolte av at både Dahl og Indahl som begge har nordnorsk bakgrunn og sammenfallende interesser i nord, ser på NAC som en spennende investering i kombinasjon med andre aktiviteter de har i det arktiske nord og Nord-Norge, sier daglig leder i NAC, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden. 

Skiller seg ut 

Det er mange om beinet i reiselivsnæringen, men Harald Dahl mener NAC skiller seg ut. – Det finnes riktignok en rekke enkle, båtbaserte opplevelser i markedet, men få eller ingen som har forsøkt å skalere opp aktiviteten i denne størrelsen og tilegnet seg tilsvarende kompetanse på konseptutvikling, i kombinasjon med operasjonell erfaring som gründerne Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden. Dahl mener i tillegg at gründerne har en teft og forståelse for kvalitativt sterke konsepter. – De har en solid forståelse for hva som er unikt med det arktiske nord og Nord-Norge, forstår målgruppene, og skjønner betydningen av helhetlige og kvalitative konsepter, sier Harald Dahl. 

God kjemi 

Gründerne har vært i samtaler med en rekke investormiljøer, men fant særlig kjemien med Dahl og Indahl, som begge er aktive innen friluftsliv på fritiden. Dahl og Indahl sikrer seg rundt 20 prosent av NAC i den nye emisjonen. - Vi ble utfordret på de riktige tingene, og det var en gjensidig forståelse av hva vi har fått til og hvor vi skal, sier daglig leder i NAC, Madsen-Geelmuyden. Dessuten var timingen var god, og vi deler synet på hva som er et interessant fremtidsscenario, fortsetter Fredrik Geelmuyden. 

 Med hjertet i nord

Både Madsen-Geelmuyden, Dahl og Indahl kommer fra det arktiske nord og Nord-Norge, og er alle lidenskapelig opptatt av nord, og mener landsdelen fortjener både opplevelser og mat i verdensklasse. – det arktiske nord og Nord-Norge er vakrest i verden, men i hard konkurranse med mange andre fantastiske destinasjoner må vi strekke oss etter de unike kombinasjonene av lokale opplevelser, natur, aktivitet, kultur & kulinarisk, sier Madsen-Geelmuyden. 

Helhetlige, skalerbare opplevelseskonsepter 

Internasjonale agenter i de store markedene i Nord-Europa, USA og Asia etterspør skalerbare og helhetlige opplevelseskonsepter med høy kvalitet. NAC skal ta en tydelig posisjon for å tilby denne målgruppen unike opplevelser i det Arktiske det arktiske nord og Nord-Norge forteller Fredrik Geelmuyden. Basert på erfaringer med ski & sail konseptet Arctic Haute Route, vil selskapet denne høsten tilby blant annet et eksklusivt jaktcruise langs kysten av Nordland, Troms og Finnmark. Til vinteren introduseres Lofoten Coastal Cruise, et mørketidsprodukt med fokus på natur, kultur & kulinariske opplevelser i Vestfjordbassenget; i Vesterålen, Lofoten og Steigen. - I tillegg jobber vi videre med utviklingen av matkonseptet Arctic Adventure Cuisine som en naturlig del av alle våre operasjoner. Et konsept som er utviklet i samarbeid med Bocus d’Or kokk Gunnar Hvarnes og med støtte fra Innovasjon Norge, sier Geelmuyden.

Industrialisering 

Opplevelser i nord treffer en megatrend, med et stort internasjonalt potensial. Madsen-Geelmuyden mener at norsk reiseliv består av mange dyktige, små aktører, men et fåtall med ambisjoner om å skalere virksomheten. Det er behov for aktører i reiselivsnæringen som kan utvikle helhetlige opplevelseskonsepter med tilstrekkelig kvalitet. Dette er noe av kjernekompetansen til NAC. - Fremover vil vi fokusere på å bygge sten på sten, men i et langsiktig perspektiv er det naturlig å tenke seg at NAC kan bli innlemmet som en del av en større industriell aktør. Dette synes vi i NAC er en spennende retning å gå i, sier Madsen-Geelmuyden avslutningsvis.  

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.