18.06.2021  |  Reisetips

Opplev det arktiske nord og Nord-Norge i sommer uten trengsel

Fraværet av tyskere, franskmenn, briter og italienere som tradisjonelt strømmer nordover for å besøke Lofoten, Senja, Lyngen og Svalbard på sommeren, byr på unike muligheter for feriehungrige nordmenn.

Dette er sommeren å utforske det arktiske nord og Nord-Norge, nyte stillheten, naturen, og kritthvite karibiske strender uten trengsel, sier Isabella Einarsen, bosatt i Henningsvær og senior prosjektleder for det Svolværbaserte opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company (NAC).

Fravær av utenlandske turister

En del av oss sitter kanskje på gjerdet og må litt motvillig innse at reisen til Spania, Kroatia eller Frankrike utgår også denne sommeren. Men, dette er virkelig sommeren man bør rette blikket nordover mot Helgeland, Lofoten, Senja, Lyngen, eller Svalbard som feriemål, sier hun entusiastisk. I sommer blir det svært god plass, fantastiske muligheter til å nyte kjente og ukjente områder i stillhet, uten horder av utenlandske turister. Mange vil nok også bli positivt overrasket over hva landsdelen har å by på, sier Isabella med et smil.

Velkommen til Lofoten

Ifølge tall fra Destinasjon Lofoten bortfalt det for Lofoten sommeren 2020 om lag 390.000 utenlandske gjestedøgn, ca. 75.000 cruisepassasjerer og 35.000 Hurtigrutepassasjerer. - For nordmenn som vurderer å legge årets sommerferie hit vil det være en unik mulighet for å oppleve verdens vakreste øyrike hvor vi har godt med plass sier Line Renate Samuelsen som er daglig leder i Destination Lofoten.

line-r-samuelsen-destination-lofoten-1624111703.jpg – Norwegian Adventure Company


Smittevern en del av den nye hverdagen innen reiseliv

NAC har gjennom hele pandemien jobbet med å utvikle skreddersydde opplevelser tilpasset gjeldende retningslinjer for smittevern, og dette vil vi fortsette med sier Isabella videre. Alt fra guidede fjellturer i små grupper til det arktiske nord og Nord-Norges mest spektakulære fjell, surfing på Nord-Europas råeste surfespot, stisykling i havgapet, fisketur på tradisjonelt fiskefartøy, værvandring i pittoreske fiskevær for å oppleve kultur & kulinarisk. Selv om pandemien er på hell og store deler av den voksne norske befolkningen snart er vaksinert, vil det fremover fortsatt være viktig å ha fokus på gode smittevernsrutiner slik at den norske reiselivsnæringen skaper trygghet for reisende fra inn- og utland forteller hun videre.

Skreddersøm er den nye reiselivstrenden

Det er ikke alltid enkelt å skulle sette sammen en drømmeferie for store og små eller flere generasjoner på egenhånd. Skal du få maksimalt ut av feriedagene krever det ofte timer, dager og uker med googling og research. I tillegg vet man ikke om kvaliteten på det man bestiller av overnatting, matopplevelse eller aktiviteter står i forhold til det man betaler. Moderne reisende ønsker seg skreddersydde opplevelser tilpasset egne behov. – Vi har tatt tak i dette og utvikler helhetlige opplevelser i det arktiske nord og Nord-Norge som vi selv kvalitetssikrer, skreddersyr for den enkeltes gjests ønsker og behov, slik at de får maksimalt ut av dagene. En av disse opplevelsene er et produkt vi kaller «Best of Lofoten», hvor vi håndplukker det beste av opplevelser og skreddersyr for at våre gjester skal få en balansert smakebit av øyriket, og sitte igjen med følelsen av å ha hatt en unik ferie i nord, sier Einarsen.

Verdenskunstner besøker lille Henningsvær

det arktiske nord og Nord-Norge har mye å by på og mange ildsjeler finner veien opp nord for større nærhet til naturen, stillheten og det eksotiske landsdelen har å by på, enten man er kunstner, fjellklatrer, skikjører, fotograf, kulinar eller surfer. Venke og Rolf Hoff er et eksempel på dette, som i over 10 år har hatt Henningsvær som base for sin kunsthall KaviarFactory, hvor de viser frem sin egen kunstsamling og håndplukkede kunstnere som får stille ut. Ekstra spennende blir det denne sommeren å få oppleve den kinesiske billedkunstneren ai wei wei, en av vår tids største samtidskunstnere i mitt eget fiskevær på KaviarFactory, sier Einarson forventningsfullt. Dette i seg selv er en grunn alene til å besøke Lofoten sier hun avslutningsvis.

Om du fortsatt lurer; har du noe uoppdaget i det arktiske nord og Nord-Norge, ønsker å introdusere barna til eget land over Polarsirkelen, da er dette sommeren å bli begeistret over aktive opplevelser, kunst, kultur og lokale kulinarisk fristelser, med tid og mulighet til å nyte stillheten uten trengsel før verden åpner opp igjen.

Vil du vite mer? Les mer om våre skreddersydde opplevelser i Lofoten, eller ta kontakt med Norwegian Adventure Company på nett eller telefon +47 22 55 60 50 for en hyggelig prat.

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.