24.02.2020  |  PRESSEMELDING

OL-vinnere bak maten på Arctic Haute Route

Vil du oppleve nordnorske spesialiteter utarbeidet og tilberedt av Olympiske gullvinnere, må du mønstre på toppturseilasen Arctic Haute Route i vinter.

En helhetlig, norsk reiselivsopplevelse

I vinter kan du oppleve en rendyrket Arktisk meny utformet av gullcoachen fra OL i kokkekunst, Gunnar Hvarnes, tilberedt av Kristoffer Westvik Lofnes som kommer rett fra Tyskland med kokkelandslagets Ol-gull i lomma. – Norwegian Adventure Company (NAC) har som mål å skape helhetlige, nordnorske reiselivsopplevelser av høy kvalitet som kombinerer det beste; arktiske råvarer, skikjøring fra fjell til fjære og en inspirerende, lokal, matopplevelse, sier Gunnar Hvarnes, som de siste årene vært kulinarisk rådgiver og står bak utviklingen av NACs matkonsept Arctic Adventure Cuisine. – Vi er særdeles imponert over hva det norske kokkelandslaget har oppnådd, og ydmyke og stolte av å få jobbe med de beste folkene på dette nivået, sier daglig leder i NAC, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Gunnar Hvarnes har utviklet Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med det nordnorske opplevelseselskapet NAC. – Norwegian Adventure Company
Gunnar Hvarnes har utviklet Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med det nordnorske opplevelseselskapet NAC.

Unik satsing på lokalmat fra det arktiske nord og Nord-Norge

Hvarnes har akkurat kommet hjem med OL-gull hvor han var coach for det norske kokkelandslaget. – Det er gøy å se at innovative deler av norsk reiseliv viser vei og vilje til å gi gjestene de virkelig gode matopplevelser fra regionen man ferdes i, og det NAC har gjort gjennom flere sesonger er så langt jeg kjenner til unikt i norsk reiselivssammenheng. Her er hele menyen lokal, sier Hvarnes.

Det NAC har gjort gjennom flere sesonger er så langt jeg kjenner til unikt i norsk reiselivssammenheng. Her er hele menyen lokal, sier Hvarnes. – Norwegian Adventure Company
Det NAC har gjort gjennom flere sesonger er så langt jeg kjenner til unikt i norsk reiselivssammenheng. Her er hele menyen lokal, sier Hvarnes.

 

Mer enn 30 lokale leverandører i årets meny

NAC kopler naturopplevelser, kulinariske opplevelser med lokale råvarer og produsenter. - Vi har utviklet en matopplevelse som representerer noe av de virkelig gode råvarene regionen har å by på; hav, fjorder, fjell og gårder, sier Hvarnes. Matopplevelsen beskrives som er ærlig, ujålete og nordnorsk og gjestene får i år oppleve spesialiteter fra mer enn 30 små og store leverandører i Nordland, Troms og Finnmark. – Som nordlending og Bodøværing er det er ekstra artig å få vist fram så mange lokale råvarer i samme meny, fortsetter Madsen-Geelmuyden.

Å bidra til å støtte opp under lokale matprodusenter og synliggjøre mange av de utrolige gode råvarene i regionen har vært en viktig driver for NAC. – Norwegian Adventure Company
Å bidra til å støtte opp under lokale matprodusenter og synliggjøre mange av de utrolige gode råvarene i regionen har vært en viktig driver for NAC.

 

Stjernekokk om bord på flytende topptureventyr

Kristoffer Westvik Lofnes vil denne vinteren gi toppturentusiaster fra hele verden en smak av nord.    - Det blir utrolig moro å skape måltidsopplevelser utenom det vanlige om bord på en restaurant som byr på ny utsikt på hver eneste frokost og middag. Jeg ser frem til å få jobbe Arctic Adventure Cuisine og de virkelig gode, nordnorske råvarene, sier Måløy-gutten.

fjord-cruise-senja-northern-norway-norwegian-adventure-company-03.jpg – Norwegian Adventure Company

 

Matopplevelsen et langsiktig satsingsområde

-          Dette har vært en bevisst satsing gjennom flere år, nå ser vi at en del gjester kommer igjen, sesong etter sesong. Vi er av den oppfatning at matopplevelsen står sentralt her. Å bidra til å støtte opp under lokale matprodusenter og synliggjøre mange av de utrolige gode råvarene i regionen har vært en viktig driver for oss, avslutter Madsen-Geelmuyden.

 


Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.