15.02.2020  |  Nyheter

Fjerde sesong for toppturseilasen Arctic Haute Route

Til vinteren kan du for fjerde gang oppleve ekte ski ekspedisjon langs norskekysten med toppturseilasen Arctic Haute Route.

Fra L.A til Lofoten 

Ruta som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Andørja og Senja har på kort tid blitt et drømmemål for mange. Det er opplevelsesselskapet Norwegian Adventure Company (NAC) med gründerne Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden i spissen, som siden 2012 har jobbet med utvikling av topptur opplevelsen. – Det er artig å se at vi nå attraherer globale opplevelsessamlere fra mange ulike deler av verden, fra LA til Lofoten, selv om hovedtyngden av gjestene fortsatt er skandinaviske, sier daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden.

Toppturseilasen Arctic Haute Route attraherer globale opplevelsesamlere fra mange ulike deler av verden. – Norwegian Adventure Company
Toppturseilasen Arctic Haute Route attraherer globale opplevelsesamlere fra mange ulike deler av verden.

 Tilbake for fjerde gang 

Turen er imidlertid langt fra bare et mål for dem som ønsker å tikke dette av på lista. Kommunikasjon- og teknologiselskapet Knowit har vært med siden første seilas og kommer tilbake i 2020 for fjerde gang. Snorre Finanger i Knowit forklarer det slik; - Arctic Haute Route er en fantastisk arena for å bygge nettverk og relasjoner. Her får vi helhetlige opplevelser av høy kvalitet som er tilpasset ulike nivåer, de fine destinasjoner i nord, guider og ikke minst lokale matopplevelser tilberedet av noen av Norges fremste unge kokketalenter. Det er unikt i norsk sammenheng, og ingen sesong er lik. Vi har blitt hekta på nordnorsk alpeferie, sier Finanger med et smil. 

Teknologiselskapet Knowit er med på Arctic Haute Route for fjerde gang og har blitt hekta på arktisk alpeferie i det arktiske nord og Nord-Norge. – Norwegian Adventure Company
Teknologiselskapet Knowit er med på Arctic Haute Route for fjerde gang og har blitt hekta på arktisk alpeferie i det arktiske nord og Nord-Norge.

Til topps på tvers av generasjoner

Madsen-Geelmuyden tror på en sterkere vekst i vintersesongene framover, og oppgir at gjestelisten slett ikke bare består av menn som pusher eller har passert femti. - Vi har de siste årene jobbet med å ta ned barrierene for å delta, ved å tilby skiutleie i samarbeid med Majesty Skies og tilrettelegge turer for både nybegynnere og erfarne skikjørere. Dette har bidratt til å gi en tilnærmet lik kjønnsfordeling av gjester, og dessuten ser vi at flere reiser sammen på tvers av generasjonene, gjerne tre generasjoner sammen. Det finnes mange spreke besteforeldre som gjerne vil til topps med barn og barnebarn. Dette mener vi vil bli en enda sterkere trend fremover, sier Madsen-Geelmuyden. 

NAC tilbyr turer for nysgjerrige nybegynnere til erfarne skikjørere. Lofoten er drømmedestinasjon for mange, fra besteforeldregenerasjonen til friluftsinteressert ungdom. – Norwegian Adventure Company
NAC tilbyr turer for nysgjerrige nybegynnere til erfarne skikjørere. Lofoten er drømmedestinasjon for mange, fra besteforeldregenerasjonen til friluftsinteressert ungdom.

Lokalmat som forteller - teller

De siste årene har NAC og Arctic Haute Route satset betydelig på å kople natur- og skiopplevelse med sterke matopplevelser, og i samarbeid med Bocuse d’Or chef Gunnar Hvarnes har de utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine. Her koples arktiske råvarer, skikjøring fra fjell til fjære og med det beste det arktiske nord og Nord-Norge har å by på. – Fra 2017 til 2019 løftet vi inn mer enn 30 lokale leverandører inn i menyen, og for 2020 er målsettingen enda høyere. Når vi spør gjestene hva det beste med turen har vært, ser vi at matopplevelsen nå sidestilles med skiopplevelsen av mange og scorer svært høyt i gjesteundersøkelsene. Dette er interessant, og sier noe om hvor viktig mat og formidling er for helheten, sier Madsen-Geelmuyden. 

Arctic-Adventure-Cuisine-Norway-Arctic-Haute-Route-Norwegian-Adventure-Company-01.jpg – Norwegian Adventure Company

     

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.