Skiferie

Alpeferie i Lofoten

Legg årets skiferie til Lofoten og velg mellom base i Henningsvær, Svolvær eller Stamsund. Book en ferdig pakke hvor vi i NAC har håndplukket overnatting, guider, måltidsopplevelser og andre aktiviteter. Gjennom mange års erfaring med skreddersøm av aktive opplevelser gir vi deg maksimalt ut av skidagene i nord!

Fra 9 900,- p.p.

Skiferie

Alpeferie i Lofoten

Lofoten er en fantastisk skidestinasjon, for deg som ønsker skikjøring fra fjell til fjære og som vil oppleve de nordnorske alper. Lofotens vakre fjell, fjorder og pittoreske fiskevær byr på utallige valgmuligheter for flotte turopplevelser, mulighet for å teste Lofotfiske, bo, spise å sove godt i nydelige omgivelser. Vi tilbyr helhetlige weekend- og ukespakker for nybegynnere til erfarne skikjørere, sertifiserte guider og skiutleie for de som ikke har eget utstyr.

I Lofoten kan du ha base på Henningsvær Bryggehotell, bo i komfortable leiligheter på Lofoten Panorama, Stamsund eller kjenne på ekte rorbu-atmosfære ved vannkanten hos Svinøya rorbuer i Svolvær. Sertifiserte guider sikrer trygge valg og fine turer fra Norwegian Adventure Guides. I tillegg er NAC din personlige concierge, enten det gjelder booking av restauranter eller andre aktiviteter.

Base Henningsvær (Hotell), Stamsund (Leiligheter) eller Svolvær (Rorbuer)
Språk Engelsk / norsk
Ferdighetsnivå For nybegynnere til erfarne skikjørere
Varighet 4 dager, 3 netter
Gjester Grupper fra 4 personer og oppover
Dato Februar-mai 2021
Halvpensjon Frokost og lunsjpakker inkludert
Pris Fra 9.900,- p.p.
Ikke inkludert Flybilletter, middager, alkohol og mineralvann, reiseforsikring
Betalingsbetingelser Se vilkår
Hva er inkludert?

Dette er inkludert i prisen!

Varighet 4 dager
Overnatting 3 netter
Sertifiserte guider
Frokost/lunsjpakke
Transport
I verdens fineste fiskevær; Henningsvær, Stamsund eller Svolvær kan du oppleve skimagi fra fjell til fjære på noen av Norges flotteste topper, teste Lofotfiske, lokalmat og få en annerledes alpeferie i vår egen bakgård.
Skiferie i Lofoten

8 gode grunner til å dra

Norwegian Adventure Company

Lofotens spektakulære fjell og fjorder

Det er gode grunner til at Lofoten står frem som ett av Norges aller sterkeste ikon-destinasjoner. Det er få steder i verden du finner like spektakulær skikjøring som her.

Norwegian Adventure Company

Sjarmerende fiskevær

Uansett årstid, Lofotens atmosfære med små pittoreske fiskevær og unike vibe må oppleves.

Norwegian Adventure Company

Små grupper – sertifiserte guider

Din sikkerhet kommer alltid først, og vi benytter erfarne, sertifiserte tindevegledere tilknyttet Norwegian Adventure Guides som gjerne videreformidler sin brede kunnskap om snø og terreng.

Norwegian Adventure Company

Overnatting med havutsikt

Enten du velger å bo på Henningsvær Bryggehotell, Lofoten Panorama i Stamsund eller i Svolvær bor du med nærhet og utsikt til fjord og fjell. Samtlige overnattingssteder er nøye utvalgt av oss og innehar unike kvaliteter som gjør det verdt et besøk.

Norwegian Adventure Company

Lofotfiske langs Lofotveggen

Få ting er like flott som å se Lofotveggen reise seg opp av sjøen. Derfor tar vi deg med ut på fjorden og lar deg oppleve det myteomspunne Lofotfiske på den tiden av året hvor sjansen for å få storfangst er størst. Sjøsprøyt og vind i håret langs Norges vakreste fjellrekke kan du regne med.

Norwegian Adventure Company

Lokale matopplevelser

Vi har gjennom mange smakt oss frem til gode, lokale matopplevelser og kan gi dere ulike anbefalinger på gode, lokale spisesteder, samt skreddersy helt spesielle matopplevelser med profilerte kokker om dere ønsker det.

Norwegian Adventure Company

Vinterlys

Dra nordover og opplev vinterlyset. Kanskje er dere heldige og får med dere nordlyset som danser samba over nattehimmelen!

Norwegian Adventure Company

Spektakulære toppturer

Enten du vil gå de mest kjente klassikerne i Lofoten, eller utforske mer ukjente topper. Lofoten byr på uendelig mange muligheter, ruter og nedkjøringer med ulik bratthet- og vanskelighetsgrad. Våre guider finner gjell, snø og terreng som passer for deg og dine ønsker!

Destinasjon

Opplev Lofoten!

Henningsvær, Stamsund og Svolvær.

Et av Lofotens mest populære fiskevær – Norwegian Adventure Company
Henningsvær

Et av Lofotens mest populære fiskevær

Dra til Henningsvær og opplev den unike stemningen i fiskeværet som kopler internasjonale impulser med sjarm og historie.

Utforsk Henningsvær

I hjertet av opplevelsene – Norwegian Adventure Company
Stamsund

I hjertet av opplevelsene

Den sentrale beliggenheten på Vestvågøy – midt i Lofoten – har gjort Stamsund til det ideelle utgangspunktet for dem som søker allsidige opplevelser.

Utforsk Stamsund

Lofotens hovedstad – Norwegian Adventure Company
Svolvær

Lofotens hovedstad

Fiskeværet byr på urbane impulser, lokale matopplevelser og er et fantastisk utgangspunkt for opplevelser i slående vakker natur.

Utforsk Svolvær

Overnatting

Overnatting i Lofoten

Velg mellom tre ulike alternativer i fanene under.

Henningsvær

Henningsvær

Henningsvær Bryggehotell

Enestående utsikt i hjertet av Henningsvær.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company

Henningsvær Bryggehotell finner du i hjertet av Henningsvær, rett på bryggekanten med enestående utsikt over havet, havna og landemerket Vågakallen. Her finner du deg godt til rette med fine, sosiale fellesområder, hyggelige rom, restaurant med fiskeværets beste utsikt over havna og herlig stemning på brygga.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company

Overnattingsalternativer

På Henningsvær Bryggehotell kan du velge mellom følgende romtyper.

Pris fra 9 900,- per pers.

Romtyper Beskrivelse
Dobbeltrom 3 etasje (2 pax) Dobbeltrom med dobbeltseng, bad med dusj, fri Wifi
Dobbeltrom med landsbyutsikt + hems (4 pax) Hyggelig dobbeltrom landsbyutsikt, dobbeltseng og hems med to senger, bad med dusj, fri Wifi
Dobbeltrom (2 pax) Dobbeltrom med landsbyutsikt, dobbeltseng, bad med dusj, fri Wifi
Dobbeltrom med sjøutsikt + hems (4 pax) Hyggelig dobbeltrom med sjøutsikt, dobbeltseng og hems med to senger, bad med dusj, fri Wifi
Dobbeltrom med landsbyutsikt (2 pax) Dobbeltrom med landsbyutsikt, dobbeltseng, bad med dusj, fri Wifi
Dobbeltrom med sjøutsikt (2 pax) Hyggelig dobbeltrom med sjøutsikt, dobbeltseng, bad med dusj, fri Wifi
Singelrom på forespørsel (vi bruker dobbeltrom) Dobbeltrom som singelrom med landsbyutsikt, dobbeltseng, bad med dusj, fri Wifi

Stamsund

Stamsund

Lofoten Panorama Stamsund

Store leiligheter på brygga.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company

På Lofoten Panorama Stamsund bor du i store, flotte leiligheter med panoramautsikt hvor du kan følge lyset fra soloppgang til solnedgang, nyte stillheten, hoppe i sjøen fra din egen balkong eller ha orkesterplass til kveldens nattehimmel.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company

Overnattingsalternativer

På Lofoten Panorama Stamsund kan du velge mellom følgende leilighetstyper.

Pris fra 9 900,- per pers.

Leilighetstyper Beskrivelse
Superior leilighet 100 Stor leilighet som ligger på brygga med overbygd terrasse

Lofoten Panorama har fire leiligheter av denne typen med høy standard. Heltregulv, proffkjøkken, panorama utsikt, tre soverom To bad og seks senger. Disse fire høystandardleilighetene passer for familier og mindre grupper som ønsker komfort og det beste utgangspunktet for naturopplevelser i Lofotens mangfoldige natur. Egen og direkte utgang til dypvannsbrygge. Wifi, vaskemaskin, tørkemuligheter og plass til oppbevaring av utstyr og bagasje.
Superior leilighet 165 Fire store superior-leiligheter med heltregulv, proff-kjøkken og panoramautsikt over Vestfjorden

Størrelse: 165 kvm og passer godt for familier, grupper og bedrifter. Lofoten Panorama har fire leiligheter av denne typen med høy standard. Heltregulv, proffkjøkken, panorama utsikt, fem soverom tre bad og seks senger. Disse fire høystandardleilighetene passer for grupper som ønsker komfort og det beste utgangspunktet for naturopplevelser i Lofotens mangfoldige natur. Panoramautsikt over Vestfjorden. Wifi, vaskemaskin, tørkemuligheter og plass til oppbevaring av utstyr og bagasje.

Svolvær

Svolvær

Svinøya Rorbuer

Oppdag Lofoten med Svinøya Rorbuer som base, rorbuliv i Lofotens hovedstad.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company

På Svinøya Rorbuer bor du sentralt, men likevel med utsikt mot fjord og fjell. Rorbuene er idyllisk plassert mellom fiskemottak, brygger, fiskehjeller og gammel lokal bebyggelse. Her har du storhavet på den ene siden og dramatiske Lofotfjell på den andre. Et lite Lofoten i miniatyr, men med kort vei til både fly, båt og buss.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company

Overnattingsalternativer

På Svinøya Rorbuer du velge mellom følgende overnattingsmuligheter.

Pris fra 9 900,- per pers.

Overnatting Beskrivelse
Rorbuer (38 stk) 38 originale eller nybygde rorbuer opprettholde høy standard. Hver hytte har fra ett til tre doble soverom, velutstyrt kjøkkenkrok i forbindelse med stuen, og et moderne bad med dusj og toalett. Alle hyttene er vinterisolert. Betydelig vekt er lagt på å opprettholde ektheten av rorbuene. 
Rorbusuiter (8 stk) Topp moderne rorbusuiter for opp til 8 personer over 2 etasjer. Med unik beliggenhet i Svolvær havn får du nydelig utsikt og nærhet til byen, havet og fjellene rundt. Svinøyas Rorbusuiter har høy standard, gode senger og god plass til å hygge seg med familie og venner. Hver Rorbusuite har kai med terrasse hvor du kan nyte morgenkaffen eller noe godt å drikke i kveldssolen.  Rorbusuitene har 3 eller 4 soverom, 2 bad, fullt utstyrt kjøkken, en fin spisestue og en koselig stue med sofagruppe.
Vestfjordleilighetene (6 stk) Vestfjordleilighetene, ligger nydelig til ytterst på en odde på Svinøya. 300 meter fra hovedbygningen med resepsjon og restaurant Børsen Spiseri. Bygget har 6 enheter med totalt 16 sengeplasser. Strålende hav- og fjellutsikt utover Vestfjorden, og en stor felles veranda hvor kveldssolen kan nytes, eller uværet oppleves.
Tømmerhus (3 stk) Tre tømmerhus med ulik innretning er også tilgjengelig på Svinøya, fint plassert mellom rorbuer og annen bebyggelse.
Væreiergården anno 1828 (1 stk) Den snart 200 år gamle hovedbygningen tilbys til overnatting og selskapslokale som selve juvelen i «samlingen» til Svinøya Rorbuer. Ta kontakt for nærmere informasjon.
Norwegian Adventure Company

Sikkerhet

Mange av våre gjester er bekymret for elementer knyttet til sikkerhet; snøskredfare, fare i bratt terreng, guidene, generell risikoprofil på turene og om de kan forvente å bli sjøsyke. Nedenfor finner du informasjon rundt disse aspektene ved turen.

Sikkerhet først. Alltid. – Norwegian Adventure Company

Sikkerhet først. Alltid.

Våre guider om bord er sertifiserte tindeveiledere med solid erfaring. De er alle erfarne fjellførere som gjennom året guider hundrevis av turer, og har lang erfaring i å skreddersy turer tilpasset ulike nivåer; fra nybegynnere til øvede og erfarne skikjørere.

Sikkerheten på turene kommer alltid i første rekke. Vi fokuserer på gleden ved å være ute. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk turopplevelse, med storslagen utsikt og spektakulær skikjøring fra fjell til fjære.

Fjell og ruter velges alltid ut fra dagens vær, snø og vindforhold, sammen med gjestenes skiferdigheter og form.

Våre guider – Norwegian Adventure Company

Våre guider

Våre sertifiserte guider er høyt kvalifiserte fagfolk med utstrakt kunnskap om fjellkjedene som omkranser kysten av Nord-Norge. Samtlige guider er eksperter på fjell, skikjøring, klatring, brevandring og håndtering av utstyr, sikkerhet og skred – trent ut fra internasjonale standarder for tindeveiledere.

Guidene formidler gjerne sin kunnskap og kompetanse om snøforhold, fjell og ruter med gjestene underveis, og er opptatt av å dele de ulike vurderingene med deg som gjest. Med sertifiserte guider som håndterer vurderinger og risiko, blir det enklere for våre gjester å nyte utsikt, natur og frikjøring i det høye nord.

Turer for ulike nivåer – Norwegian Adventure Company

Turer for ulike nivåer

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til erfarne toppturnentusiaster. Våre tindeveiledere gjennomfører guide møter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

Slik sikrer vi at du som gjest får en tur som på best mulig måte møter dine ønsker for en uforglemmelig tur og reise.

Vanskelighetsgrad

Hvor krevende er toppturene?

​Det vanligste spørsmålet vi får, er hvor anstrengende og lange toppturene våre er, samt brattheten på nedkjøringene. De sertifiserte guidene vil tilstrebe å justere nivået til gruppen, men er behovene mange og sprikende er det viktig å huske på at dette er en gruppetur. Du må dermed beherske å være på tur i 5-8 timer hver dag, og takle nedkjøring på 25-30 grader i ulent terreng. Er du usikker på om dette er en tur som passer deg kan du ta kontakt med oss. Under ser du hvordan vi graderer turene våre på en skala fra 1 til 5.​ Både Arctic Haute Route og Toppturweekend ligger på skalaverdi 3-5.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
1 Opp til 300 høydemeter Enkel topptur som alle mestrer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
2 Opp til 500 høydemeter Topptur for dem med normal kondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
3 Opp til 700 høydemeter Litt mer anstrengende topptur, for de med god normalkondisjon. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
4 Opp til 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du regelmessig går lengre turer. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
5 Mer enn 1000 høydemeter Det kreves at du er i god form og at du er vant til å gå flere dager på tur i kupert terreng. Du må ha toppturutstyr, skredutstyr og tursekk.
Utstyr og pakkeliste

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær. Topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet.

Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Alpeferie i Lofoten – Norwegian Adventure Company
Utstyr du bør pakke med til turene: – Norwegian Adventure Company
Topptursekk (30 – 40 L)

Utstyr du bør pakke med til turene:

 • Randonee/telemarkski/split board (toppturutstyr kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Feller til ski/brett
 • Skarejern til ski/brett
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Majesty Skies)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere hansker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pauser på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann osv.
 • 2 vannflasker a 1 – 1 1/2 liter
 • Lite sitteunderlag
Andre ting du bør pakke med: – Norwegian Adventure Company
Stor bag (100 – 140 L)

Andre ting du bør pakke med:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer
Norwegian Adventure Guides – Norwegian Adventure Company
Vertskap

Norwegian Adventure Guides

I Henningsvær møter du vertskapet og ekspedisjonsledere fra Norwegian Adventure Company, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden, og tindeveiledere fra Norwegian Adventure Guides.

Velkommen!

Legendariske Lofoten er stedet du har lyst til å komme tilbake til!
Drømmeturen starter her

Vi skaper dager du husker!

Ring oss på +47 22 55 60 50 eller send oss en e-post med noen tanker om hva du ønsker ut av din neste tur. Du kan også benytte vårt kontaktskjema.

Proud sponsors

Norwegian Adventure Company
Arctic Adventure Club

Bli med på reisen!

Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert på "the latest and greatest" innen opplevelsesturer.