Lofoten Coastal Cruise

Opplev verdens vakreste øyrike på vinteren

Bli med på et fantastisk 4 dagers cruise den 15-18. mars 2020 og opplev verdens vakreste øyrike Steigen og Lofoten, med besøkt til destinasjonene Hamarøy, Svolvær, Henningsvær og Gravdal. Vi seiler på det klassiske og nostalgiske Hurtigruten skipet MS Nordstjernen, og kommer tett på naturen, fiskeværene og lokalbefolkningen og opplever det fantastiske vinterlyset man kun får på denne tiden av året.

En seilas under stjernene og Nordlyset

En vinterseilas i det arktiske Nord Norge midt på vinteren er noe helt spesielt,  når lyset er på vei tilbake etter måneder med mørketid. Vi seiler mellom destinasjonene på kveldene under stjernehimmelen og Nordlyset, mens vi nyter lokal mat tilberedet av Norges ypperste kokker. Vi ligger til kai hver natt slik at alle får en god natts søvn, før vi på dagtid besøker pittoreske fiskevær og opplever lokal kultur, historie, kunst og den gjestfrie befolkningen.

Nord Norske perler og opplevelser på en snor

På dette cruiset opplever du noen av Nord-Norges fineste perler i verdens vakreste øyrike Steigen og Lofoten. Vi seiler fra Bodø ut i Vestfjorden til Hamarøy, Svolvær og Gravdal og opplever Hamsuns litteratur-univers, fiskerihistorie og kultur i Svolvær og Henningsvær, og den fantastiske vikinghistorien på Borg i Lofoten. Vårt kunnskapsrike vertskap har miniforedrag når vi seiler mellom destinasjonene, slik at du har nødvendig kunnskap for virkelig å nyte lokal kultur, historie og natur.

Det myteomspunne Lofotfiske

I perioden januar til april foregår det verdenskjente Lofotfiske, en tradisjon som strekker seg hundrevis av år bakover i tid, og som fortsatt i dag er Norges lengstlevende eksportvare. Lokale og tilreisende fiskere kommer til Lofoten på skreifiske, og de små fiskeværene yrer av liv når hundrevis av små sjarker setter kursen ut mot havet hver morgen klokken 06:00. Om kvelden kommer båtene tilbake til fiskebrukene for å levere fisken, som blir sløyet og hengt for å bli til tørrfisk, eller frosset ned og sendt sørover og ut i Europa og resten av verden.

Vi besøker fiskeværet Henningsvær når vi ligger i Svolvær og kommer tett på fiskerihistorien og får møte lokale fiskere som forklarer verdikjeden, teknikker og lokal historie.

Henningsvær

MS Nordstjernen – klassisk nostalgi

MS Nordstjernen er et tidligere Hurtigruten skip på 294 fot / 89 meter, og vi seiler med kun 70 passasjerer om bord, som bor i klassiske lugarer med gode senger, toalett og dusj.

MS Nordstjernen (1956) ble bygget for mer enn 50 år siden i Tyskland, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre, både som frakt- og passasjerskip. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Det første du legger merke til når du går om bord er materialvalget; her skinner teak, mahogni, og messing i kapp med hverandre, som gir den intime og lune atmosfæren som kun klassiske skip gir. Båten ble totalrenovert i 2012 i samråd med Riksantikvaren og er i dag fredet, og er som et flytende møbel.

Lugarer

Lugarene er klassiske og enkle, med de fasilitetene du trenger for et hyggelig opphold med gode senger, eget toalett og dusj. Du ser våre ulike lugarkategorier; enkel lugar, dobbel lugar, premium lugarer og deres priser i vår bookingløsning. Alle lugarer har 220 volt strømuttak og det er gratis Wifi om bord på båten.

Dagsprogram

  • Skip: MS Nordstjernen 90 passasjerer
  • Dato: 15-18. mars 2020
  • Varighet: 4 dager og 3 netter
  • Destinasjoner: Bodø, Hamarøy, Svolvær, Gravdal
  • Opplevelser: Spektakulær natur, lokal kultur, historier, og lokal mat
  • Temaer: Hamsun, fiskerihistorie, lokal kunst, vikingbosetninger
  • Pris: Fra kr 12.900 pp i dobbellugar med fullpensjon
BOOKING