Arctic Haute Route Hike & Sail

Arctic Haute Route Hike & Sail – Norges vakreste toppturseilas!

Bli med på Arctic Haute Route Hike & Sail, og opplev fantastiske fjellturer i Nord-Norge hvor du seiler mellom pittoreske fiskevær omgitt av hav, fjorder og fjell. Velg 4 dagers nordgående seilas fra Svolvær til Tromsø via Lofoten, Vesterålen, Senja og Sommarøy, eller 3 dagers seilas fra Tromsø til Svolvær, via Senja, Vesterålen og Lofoten. Du seiler på nostalgiske Gamle Salten langs en av verdens vakreste kyststrekninger, til noen av de mest spektakulære fjellområdene i Nord-Norge. Book din arktiske sommeropplevelse nå!

BOOK

Seilingsplan 2020

 • * 29 juli – 2 august, nordgående 4
 • * 2 – 5. august 2020, sørgående 3 netter

Opplev Nord-Norges fineste fjellområder

 • * Hike & Sail – 4 dager (nordgående) eller 3 dager (sørgående)
 • * Fjell/toppturer fra fjell til fjærestein
 • * Utforsk spektakulære fjellområder i Nord-Norge
 • * Klassisk, boutique opplevelses cruise
 • * Arctic Adventure Cuisine utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • * Reis med nostalgiske Gamle Salten med kun 43 passasjerer
 • * Fjellturer i Nordland og Troms med guider
 • * Dobbeltlugarer og enkeltlugarer med helpensjon
 • * Sosialt ute på dekk mens du seiler langs den Atlantiske kystlinje

Arctic Haute Route er en spektakulær rute, og opplevelse for alle som ønsker seg til topps på fjellturer i Lofoten, Vesterålen, Senja og Sommarøy. – Dette er gullrekka i nord!

En seilas – fire fantastiske fjellturer

Arctic Haute Route er en seilas, men lar deg oppleve inntil fire fantastiske fjellturer nord for Polarsirkelen. Her treffer du likesinnede som elsker å være på tur i fjell som berører himmel og hav, og du opplever nye steder hver dag og kommer tett innpå naturen og lokalsamfunnet. Vi lover deg det vi kaller «mucho hygge» – den fineste ferien – ever!  Vi seiler fra sted til sted om ettermiddagene og kveldene, ligger for anker om natten,  og går turer om dagen. Arctic Haute Route byr på varierte og skreddersydde fjellturer som er tilrettelagt av guider. Nivå tilpasses ut fra ferdigheter og dekker alt fra nybegynnere til mer erfarne tindebestigere.

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for fjellturer i Nord-Norge. Vi seiler om bord i et lite skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1953. Dette gjør at vi kan seile inn til små steder der større båter ikke kan legge til eller ligge for anker, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting, noe som gjør at vi ofte er på tur alene i fjellene. Nord-Norge er fantastisk om sommeren, med lange dager og lyse netter.

Nordgående seilaser

Onsdag ankommer du Lofoten på Svolvær Lufthavn som ligger kun 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn i på båten fra klokken 16:00, med avgang klokken 18:00, hvor vi seiler noen timer til og kaster anker. Torsdag går vi turer i Lofoten og på ettermiddagen kaster vi loss og seiler langs Lofotveggen til Vesterålen for toppturer der på fredagen. På ettermiddagen seiler vi gjennom Risøyrenna til eventyrøya Senja, kjent for sine fantastiske fjell og kritthvite strender. Lørdag går vi turer på Senja, og på ettermiddagen seiler vi videre nordover til Sommarøy som ligger i tilknytning til Kvaløya utenfor Tromsø.  Søndagen går vi vi turer på vakre Sommarøy før du transporteres med buss rett til Tromsø lufthavn som ligger 45 minutter unna. Du ankommer Tromsø Lufthavn ca. klokken 15:30, bestill derfor din flyavgang etter klokken 16:30. Om du ønsker å bli igjen i Tromsø for flere opplevelser, legger vi gjerne til rette før dette, enten det er flere toppturer eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så skreddersyr vi dette for deg.

Book her

Sørgående seilas

Søndag ankommer du Tromsø og Tromsø Lufthavn som ligger kun 10 – 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn i på båten fra klokken 14:00, med avgang klokken 16:00. Søndagen går vi til Senja og kaster anker for natten, og på mandag går vi toppturer på fantastiske Senja med sine kritthvite strender og spektakulære fjell . På ettermiddagen kaster vi loss og seiler gjennom Risøyrenna til Vesterålen, og tirsdagen går vi toppturer i Alsvåg området. På ettermiddagen seiler vi gjennom Raftsundet til Lofoten og legger til kai i Stamsund.  Onsdagen går vi toppturer i vakre Vest-Lofoten, før du transporteres rett til Leknes lufthavn som ligger ca. 30 minutter fra de fleste toppturene vi går. Du ankommer Leknes Lufthavn ca. klokken 15:00, bestill derfor din flyavgang tidligst klokken 16:00. Om du ønsker å bli igjen i Lofoten for flere opplevelser, legger vi til rette før dette, enten det er flere toppturer, havfiske, havkajakk eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så skreddersyr vi dette for deg.

BOOK HER

Litt Om destinasjonene

Lofoten

Lofoten er en øygruppe i Nordland fylke som ligger på 67. og 68. breddegrad, vest i havet nord for Polarsirkelen. Øygruppens samlede areal er på 1 229,53 km². De største øyene fra øst til vest er Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst. Vi seiler fra Svolvær på Nordgående seilas til Stamsund som ligger på Vestvågøy, som også er her den sørgående seilasen ender.  Stamsund har rett over 1000 innbyggere og er et viktig fiskevær som knutepunkt for Hurtigruten og en rekke fiskeribedrifter. Områdene rundt Stamsund byr på fantastiske fjellturer, som starter rett fra havet med spektakulær utsikt over Vestfjorden og storhavet. Hvis du ønsker deg en hviledag fra fjellene tilbyr vi utflukter og andre aktiviteter om du kan kjøpe som bord – havkajakk, havfiske, ribasafari, eller vannskuter sightseeing.

Vesterålen

Vesterålen er et øyrike helt nord i Nordland fylke, som grenser til Lofoten. Geografisk omfatter Vesterålen øyene Andøya, Langøya, Hadseløya, den vestlige delen av Hinnøya, den nordlige delen av Austvågøya og flere andre, mindre øyer. Vi ligger til anker rett utenfor Alsvåg, et lite tettsted med rett over 300 innbyggere og majestetiske fjell som stiger rett opp fra havet.

Senja

Eventyrøya Senja er Norges nest største øy, og naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre kritthvite strender. Mulighetene for toppturer både sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Hvis du ønsker deg en hviledag kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Gryllefjord.

Sommarøy

Sommarøy er et lite og pittoresk fiskevær med rett over 300 innbyggere, og ligger rett utenfor Tromsø i tilknytning til Kvaløya. Vi legger opp til en fantastisk avslutningsdag på søndagen med turer ute mellom øyer, fjell og svaberg. Guidene våre finner den perfekte turen for deg, og om du skulle være støl i lårene etter to dager på tur er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

MS Gamle Salten – klassisk nostalgi & komfort

Litt historie først. MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Hun eret kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953. og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs». I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø. I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen på Arctic Haute Route.

Lugarer

Gamle Salten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkeltlugarer, totalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis romslige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene.

Dobbelt lugar

Over- og underkøy og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz

Singel lugar

Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Båten

Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger ombord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager. Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Arctic Adventure Cuisine – mat i verdensklasse!

Som et opplevelsesselskap er det naturlig at vi også gir oss i kast med å utforske matkulturen, råvarene og de lokale produsentene i områdene vi seiler og går på topptur. Sammen med Bocus d’Or kokk og Coach for det norske kokkelandslaget Gunnar Hvarnes, har vi utviklet Arctic Adventure Cuisine som er basert på lokal matproduksjon, inspirert av ny-mat bølgen og moderne internasjonale kokketeknikker, med råvaren i fokus. Vårt mål er at gjestene skal smake det arktiske Nord-Norge også på tallerken. Vi jobber tett sammen med Bocus d’Or nettverket og bruker det ypperste av norsk kokketalent om bord. Sommeren 2018 var Marius Kjeldsberg kokk om bord, og kom da rett fra Bocus d’Or i Torino hvor han var med på det norske laget som tok gull. Les mer her

Hva skal du pakke på turen?

Pakk utstyret ditt i en stor bag type North Face (vanntett 100– 40 L er å anbefale) , og topptursekken tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er uformell, og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet.

 Topptursekk (20 – 40 L) og utstyr – forslag:

 • Fjellstøvler – vannttette / Gore-Tex membran
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår mv.)
 • Tynne hansker
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Turbukse i bomull, shorts, t-shirs
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann etc.
 • 2 vannflasker a 1 liter

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, genser, skjorte, fleece
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord og i bussen etter turen
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Midnattsolens rike for fantastiske fjellturer og mucho hygge nord for Polarsirkelen:)

 • Ferdighetsnivå: for nybegynnere til trenede
 • Booking: Ring 22 55 60 50 eller book seilinger her
 • Periode: juli og august
 • MS Gamle Salten: kapasitet 44 gjester i 19 dbl. lugarer og 5 sgl. lugarer
 • Fullpensjon: 4 eller 3 netter, guider, transport (alkohol i tillegg)
 • Pris i dobbelt lugar: fra kr 14.900 pp 3 dager og kr 18.900 pp 4 dager
 • Pris  i singel lugar: fra kr 16.900 pp 3 dager og kr 19.900 pp 4 dager
 • Fly og transfer: kommer i tillegg og dekkes av gjest
BOOK