Arctic Adventure Cuisine

Matrevolusjon i nord!

Arktisk mat assosieres med sjømat, men en aldri så liten revolusjon har startet. Landbaserte bønder lager i økende grad spesialiteter basert på grønnsaker, urter og melkeråvarer fra regionen, i tillegg til kjøtt som lam og reinsdyr. Fiskere og moderne havsankere søker etter nye, sjeldne råvarer eller nye måter å foredle kjente og kjære matvarer på. Som et opplevelseselskap er det naturlig at vi i Norwegian Adventure Company også gir oss i kast med å utforske innovative matopplevelser, forankret i lokale tradisjoner, som del av våre opplevelseprodukter.

Moderne havsankere fra Lofoten Seaweed

Internasjonal stjernekokk på laget

Sammen med den kjente Bocuse d’Or kokken Gunnar Hvarnes har vi utviklet Arctic Adventure Cuisine, basert på lokal matproduksjon i Nordland, Troms, og Finnmark, inspirert av Ny Norsk Mat-bølgen og moderne internasjonale kjøkkenteknikker som gjør råvaren til «ballets dronning». Gunnar og vi har som mål at våre gjester skal smake det arktiske – også på tallerken. Samtidig har vi et litt hårete langsiktig mål om å sette Nord-Norge på det kulinariske kartet på lik linje med Piemonte, Provence og Toscana. Vi sitter på et gullforgylt kinderegg som få norske og utenlandske turister kjenner til – råvarer i verdensklasse, noen av verdens beste kokker, og en naturen uten sidestykke med distinkte årstider som preger råvarene som produseres og dermed menyen vår.

Kokkestjerne: Den kjente Bocuse d’Or kokken Gunnar Hvarnes har utviklet vårt matkonsept

Hva er så spesielt med arktiske mat?

Ingenting vokser fort i kulda. Sakte vekst og tøft klima gjør noe med dyr, organismer og planter som lever der. De beste kokkene hevder at smakene er både markante og rene på samme tid. Et arktisk kjøkken må derfor være et minimalistisk kjøkken der «mindre er mer» når det gjelder koketeknikker, hvor man rendyrker smakene i råvaren i seg selv, og i kombinasjon av ingredienser.

Gullet i nord: Norges lengstlevende eksportvare tørrfisken på hjell hos Brødrene Berg på Røst

Kulinarisk reise gjennom tre fylker

Siden 2018 har vi sammen med Gunnar Hvarnes og Innovasjon Norge Nordland utviklet Arctic Adventure Cuisine, som er en reise gjennom fylkene Nordland, Troms og Finnmark, med over 30 små og store råvareprodusenter fra fjell, fjorder, hav og innlandet. Matkonseptet og menyer utvikler seg gjennom tre distinkte kulinariske årstider; vinter, sommer og høst, og er integrert i alle våre opplevelsekonsepter eller som eget konsept for foodies.

Sjekk ut vintermenyen i 2019

Corporate event med en arktisk tvist?!

Vi tilbyr også vårt Arctic Adventure Cuisine med kokker i verdensklasse, til virksomheter som ønsker at det kulinariske skal være en viktig del av sitt corporate event, enten det er konferanser, jubileer, julebord, kick offs, mv. Vi kan også tilby slike arrangement som del av våre opplevelser om bord i et av våre skip eller på en av våre destinasjoner. Ta kontakt for nærmere informasjon og tilbud på info@norwegianadventurecompany.com

Nostalgi: Middag fra Arctic Adventure Cuisine, presentert av Fredrik Lundgren fra det norske kokkelandslaget, om bord i MS Gamle Salten på en Arctic Haute Route seilas

Prøv vårt Arctic Adventure Cuisine
En kulinarisk opplevelse i verdensklasse
Råvarer fra Nordland, Troms, Finnmark
Meny utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
Tilberedes av Norges beste kokketalenter
Presenterer kulinariske Nord-Norge på tallerken
Integrert i våre opplevelseprodukter
Kan bestilles som del av Corporate Events

TA KONTAKT