Arctic Haute Route Ski & Sail

Arctic Haute Route – verdens vakreste topptur seilas!

Bli med på Arctic Haute Route for tre fantastiste dager med ski & seil på et klassisk cruiseskip til de arktiske alper. Dette er en opplevelse for livet, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø til de fineste øyene for toppturer. Tre netter og tre skidager med skikjøring fra fjell til fjærestein i Lofoten (Svolvær), Andørja, Senja (på sydgående seilas), og Kvaløya (Tromsø). Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn, opplever storslagen natur og går urørte fjellsider der vi setter førstesporet. Våre sertifiserte tindeveiledere tilrettelegger turer for alle nivåer, fra nybegynner, viderekommende til trenede skikjørere.

Book 2019Book 2020

 

Hvorfor denne opplevelsen er på alles “bucketlist”!

 • * Den fineste tiden på vinteren i Nord-Norge
 • * Toppturer fra fjell til fjærestein – for nybegynnere og eksperter
 • * Sertifiserte tindeveiledere – små grupper med 1 guide per 6 gjester
 • * Unik rute med de fineste øyene for toppturer – Lofoten, Andørja, Senja, Kvaløya
 • * Klassisk boutique cruise – 3 netter og 3 fulle skidager
 • * Seiler på vakre MS Nordstjernen – intim atmosfære med kun 70 passasjerer
 • * Fantastiske Arctic Adventure Cuisine – utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • * Unike råvarer fra regionen – Norges beste kokketalenter i byssa
 • * One big happy family – mennesker med samme “passion”
 • * Arktisk afterski på ettermiddagene mens vi seiler langs Atlanterhavskysten

Sail in, hike up, ski down – Absurdly enjoyable and coolest holiday ever, Sunday Times Travel Magazine

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for toppturer i Nord-Norge. Vi seiler om bord på Nordstjernen, et gammelt Hurtigruten skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1956. Vi seiler inn til små steder der større båter ikke kan legge til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting og skiturisme, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og setter førstespor. Nord-Norge er fantastisk på våren, med lange og lyse dager, og er vi heldige opplever vi det mytiske Nordlyset over nattehimmelen.

Bli inspirert, sjekk ut de fantastiske bildene våre gjester har lagt ut fra verdens vakreste toppturseilas på Instagram #arctichauteroute

Nordgående seilaser 2019-2020

Seiler fra torsdag til søndag til destinasjonene Svolvær i Lofoten, Andørja, og Kvaløya utenfor Tromsø.

 • 2019:
 • 21-24. mars
 • 28-31. mars
 • 4-7. april
 • 11-14. april (Palmehelgen)
 • 2020:
 • 19-22. mars
 • 26-29. mars
 • 2-5. april (Palmehelgen)
 • 9-12. april
 • 16-19. april

På ankomstdag torsdag ligger MS Nordstjernen i Svolvær sentrum. Innsjekking fra klokken 16:00 og avgang klokken 19:30. Direktefly fra Oslo med Widerøe eller SAS Widerøe via Bodø. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly, og bistå med transfer til Svolvær hvor skipet ligger, kun 15 minutters transport fra flyplassen.

På avreisedag søndag ligger vi til kai på vakre Sommarøy, ytterst på Kvaløya. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du ankommer flyplassen klokken 15:00. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Direkte avganger fra Tromsø til Oslo med både SAS kl 16:25, kl 17:10, kl 18:50, 19:25 21:05, og kl 21:50, og Norwegian kl 16:50, 19:40, kl 22:25. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig.

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 50.

Book 2019Book 2020

Sørgående seilaser 2019-2020

Seiler fra søndag til onsdag til destinasjonenen Senja, Andørja, og til Lofoten (Svolvær).

 • 2019:
 • 24-27. mars
 • 31. mars – 3. april – fullbooket
 • 7-10. april – fullbooket
 • 2020:
 • 22-25. mars
 • 29. mars – 1. april
 • 5-8. april (Påske)
 • 12-15. april (Påske)
 • 19-22. april

På ankomstdag søndag, ligger MS Nordstjernen på Hurtigruten-kaia ved Scandic Ishavshotellet i Tromsø sentrum. Innsjekking fra klokken 14:00 og avgang klokken 16:30. Direkte fly fra Oslo med SAS og Norwegian, gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly. Alle gjester tar enten flybuss eller taxi til havnen som tar kun 15 minutter, og går av på busstoppet ved Scandic Ishavshotellet, båten ligger kun 200 meter fra hotellet.

På avreisedag onsdag ligger vi til kai i Svolvær. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Vi vil ha to forskjellige turkategorier på avreisedagen; en kortere tur hvor du ankommer flyplassen klokken 13:00 for å rekke avgang klokken 13:55, og vanlig tur hvor du ankommer flyplassen klokken 16:00. Bussen kjører videre fra flyplassen og vil være i Svolvær klokken 16:30 for de som har senere avganger. Direkte fly til Oslo med Widerøe kl 13:55, og med SAS Widerøe via Bodø kl 17:35 og 19:10.

Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Om du har mulighet å ankomme Tromsø tidligere eller forlenge oppholdet ditt i Lofoten for å oppleve Svolvær og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50.

Book 2019Book 2020

På Arctic Haute Route og pudderjakt i Lofoten, Rundfjellet

RUNDFJELLET-ARTICHAUTEROUTE-6516

Sertifiserte guider

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til trenende toppturentusiaster. Vi har stor fokus på våre gjesters sikkerhet, og tar alltid avgjørelser om fjell og veivalg basert på vær og snøforhold på de destinasjonene vi går turer. Våre tindeveiledere gjennomfører guidemøter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

 

Leie av toppturutstyr

Har du ikke topptursutstyr, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? Sjekk vår utleieløsningen i samarbeid med Intersport, for svært prisgunstige toppturpakker fra Dynafit med ski, støvler, feller og staver, samt skredpakker med skredsøker, spade og søkestang fra Mammut. Klikk deg inn på Intersport Arctic Haute Route utleieside, og det beste av alt, alt utstyret leveres om bord på Nordstjernen når du ankommer båten. Les mer om utstyr og book HER.

Om destinasjonene

Lofoten, Svolvær

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddlebar nærhet til noen av de fineste toppturfjellene i Lofoten – Blåtind, Rundfjellet, Torskman, Sautetind, Pilan, Kvittind, Geitgaljartind, mf. Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen tilbyr vi utflukter og andre aktiviteter om du kan kjøpe som bord – havkajakk, havfiske, ribasafari, galleritur til Henningsvær med KaviarFactory for internasjonal samtidskunst eller Galleri Lofoten hus – det Nord-Norske Nasjonalgalleriet.

Andørja & Rolla, Hamnvik

Andørja og Rolla er to øyer som ligger rett utenfor Harstad, og er små urørte perler de færreste skikjørere har hørt om. Andørja er også den øyen i Nord-Europa med høyest fjelltetthet. Her finner du 11 fjell som strekker seg mer enn 1000 moh, med Langlitinden (1277 moh) som høyeste topp. En drømmedestinasjon for toppturer, klatring og frikjøring. Vi går fantastiske turer på Andørja og Rolløya – Rolla, Snøtind, Langlitind, Klåptind, Kråktinden, mf. Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Engenes på nordsiden av Andørja.

Senja, Senjahopen

Senja er Norges nest største øy. Naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre strender. Mulighetene for toppturer sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Vi legger opp til episk skikjøring på – Store Hesten, Kvænan, Keipen, Segla, Litjemoa, Breitind, Stormoa., mv Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Gryllefjord.

Kvaløya, Sommarøy

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med masse flotte fjell. Vi ligger i havn på Sommarøy, nordvest på øya. Vi legger opp til en fantatisk avslutningsdag på søndagen med turer til  – Skitntind, Store Blåmann, Vasstind og Hollendaren, mv. Guidene våre finner den perfekte turen for deg. Du transporteres rett til flyplassen fra toppturen. Om du skulle være støl i lårene etter to dager på ski, er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

Arctic Adventure Cuisine

Om bord opplever du vårt kjente matprogram Arctic Adventure Cuisine, som er utviklet av Bocuse d’Or kokk og coach for det norske kokkelandslaget Gunnar Hvarnes. All maten er levert av lokale råvareleverandører fra Nord-Norge og områdene vi seiler, for å skape ekte, ferske og unike matopplevelser. I 2018 var det norske kokketalentet Fredrik Lungren som var ansvarlig i byssa. (bildet under). Han kom rett fra kongens by og oppstart av Noma 2.0 og skapte gåsehudopplevelser for våre gjester. Han kommer tilbake i 2019, og sitter allerede nå med Gunnar og utvikler menyen.

MS Nordstjernen – klassisk nostalgi

MS Nordstjernen er vår flytende lodge under Arctic Haute Route. Hun er et tidligere Hurtigruten skip på 294 fot / 89 meter, og vi seiler med kun 70 passasjerer om bord, som bor i klassiske lugarer med gode senger, toalett og dusj.

MS Nordstjernen (1956) ble bygget for mer enn 50 år siden i Tyskland, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre, både som frakt- og passasjerskip. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Det første du legger merke til når du går om bord er materialvalget; her skinner teak, mahogni, og messing i kapp med hverandre, som gir den intime og lune atmosfæren som kun klassiske skip gir. Båten ble totalrenovert i 2012 i samråd med Riksantikvaren og er i dag fredet, og er som et flytende møbel.

Lugarer

Lugarene er klassiske og enkle, med de fasilitetene du trenger for et hyggelig opphold med gode senger, eget toalett og dusj. Du ser våre ulike lugarkategorier; enkel lugar, dobbel lugar, premium lugarer og deres priser i vår bookingløsning. Alle lugarer har 220 volt strømuttak og det er gratis Wifi om bord på båten.

Afterski og mucho hygge

Å være med på en Arctic Haute Route seilas er mye mer enn en rå naturopplevelse og fantastiske toppturer. Dette er i tillegg en sosial arena  der du får nye venner med samme “passion” for aktiv livsstil og skikjøring. Du er i trygge hender med våre lokalkjente og sertifiserte guider, som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noen nye triks på turen. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen på vår Nordlandspils afterski på akterdekket, etterfulgt av middag fra Arctic Adventure Cuisine.

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær, og topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Topptursekk (20 – 40 L) og utstyr – forslag:

 • Randonee /telemarkski/ split board  – toppturutstyr kan leies gjennom vår partner Intersport
 • Feller til ski / brett
 • Skarejern til ski
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Intersport)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere handsker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann etc.
 • 2 vannflasker a 1 liter

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord og i bussen etter turen
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Nordlysets rike for fantastiske toppturer nord for Polarsirkelen. Book Arctic Haut Route HER

 • Booking: 2019 og 2020 seilinger er bookbare
 • Varighet: 3 netter og 3 fulle skidager
 • MS Nordstjernen: kun 70 gjester + guider
 • Fullpensjon: alle måltider, guider, transport, afterski, mm.
 • Ferdighetsnivå: nybegynnere til øvede skikjørere
 • Nordgående seilas: torsdag – søndag: Svolvær, Andørja, Kvaløya
 • Sørgående seilas: søndag-onsdag: Senja, Andørja, Svolvær
 • Pris i dobbelt lugar fra kr: 15.900 pp
 • Pris i singel lugar fra kr: 17.900 pp
 • Fly og transfer: kommer i tillegg og dekkes av gjest, samt drikke om bord
Book 2019Book 2020