Arctic Haute Route Ski & Sail

Arctic Haute Route – verdens vakreste topptur seilas!

Bli med på Arctic Haute Route for 4 dager med fantastisk ski & seil på et klassisk cruiseskip til de arktiske alper. Dette er en opplevelse for livet, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø til de fineste øyene for toppturer. Skikjøring fra fjell til fjærestein i Lofoten, Tjeldøya, Senja og Kvaløya. Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn, ligger for anker og opplever storslagen natur og går urørte fjellsider der vi setter førstesporet. Våre sertifiserte tindeveiledere tilrettelegger turer for alle nivåer, fra nybegynner, viderekommende til trenede skikjørere.

Book 2019Book 2020

 

Hvorfor dette er en “bucketlist” opplevelse

 • * Den fineste tiden på vinteren i Nord-Norge
 • * Toppturer fra fjell til fjære – for nybegynnere og eksperter
 • * Sertifiserte guider – små grupper 1 guide per 6 gjester
 • * Unik rute med de fineste øyene for toppturer
 • * Klassisk boutique cruise – 3 eller 4 fulle skidager
 • * Vakre MS Nordstjernen –  kun 70 passasjerer
 • * Arctic Adventure Cuisine  av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • * Unike råvarer fra regionen – Norges beste kokketalenter i byssa
 • * One big happy family – mennesker med samme “passion”
 • * Arktisk afterski mens vi seiler langs Atlanterhavskysten

Sail in, hike up, ski down – Absurdly enjoyable and coolest holiday ever, Sunday Times Travel Magazine

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for toppturer i Nord-Norge. Vi seiler om bord på Nordstjernen, et gammelt Hurtigruten skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1956. Vi seiler inn til små steder der større båter ikke kan legge til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting og skiturisme, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og setter førstespor. Nord-Norge er fantastisk på våren, med lange og lyse dager, og er vi heldige opplever vi det mytiske Nordlyset over nattehimmelen.

Bli inspirert, sjekk ut de fantastiske bildene våre gjester har lagt ut fra verdens vakreste toppturseilas på Instagram #arctichauteroute

Seilingsdatoer

2019:

Seiler nordgående fra torsdag til søndag (3 netter/3 skidager), med avgang Svolvær og seiler til destinasjonene Lofoten, Tjeldøya, og Kvaløya med ankomst Tromsø. Seiler sørgående fra søndag til onsdag (3 netter/3 skidager), med avgang Tromsø og seiler til destinasjonene Senja, Tjeldøya, Lofoten med ankomst Svolvær.

 • 21-24. mars, nordgående Svolvær – Tromsø: Ledig plasser
 • 24-27. mars, sørgående Tromsø – Svolvær: Få plasser igjen
 • 28-31. mars, nordgående Svolvær Tromsø: Få plasser igjen
 • 31. mars – 3. april, sørgående Tromsø – Svolvær: Fullbooket
 • 4-7. april, nordgående Svolvær Tromsø: Fullbooket
 • 7-10. april, sørgående Tromsø – Svolvær: Fullbooket

2020:

Seiler sørgående fra søndag til torsdag (3 netter/3 skidager), med avgang Tromsø og seiler til destinasjonene Kvaløya, Senja, Tjeldøya, Lofoten, med ankomst Svolvær. Seiler nordgående fra torsdag til søndag (3 netter/3 skidager), med avgang Svolvær og seiler til destinasjonene Lofoten, Tjeldøya, og Kvaløya med ankomst Tromsø.

 • 19-22. mars, nordgående Svolvær – Tromsø
 • 22-25. mars, sørgående Tromsø – Svolvær
 • 26-29. mars, nordgående Svolvær – Tromsø
 • 29. mars – 1. april, sørgående Tromsø – Svolvær

Informasjon nordgående seilaser 2019

Innsjekking fra klokken 14:00 og avgang klokken 19:30. Ved avreise nordgående fra Svolvær på seilinger torsdager 21.3 28.3, 4.4, vil MS Nordstjernen ligge ved Rutebåtkaia (Hurtigruten kaia) i Svolvær fra klokken 10:00 – 18:00 på kai merket med nr. 4. i første kartet under. Fra klokken 18:30 frem til avgang klokken 19:30 vil skipet ligge i Osanpollen merket med kaiplass 3. a) i kartet under gr. at Hurtigruten sydgående ankommer og det ikke er plass til begge skip der. Denne kaien ligger 2 kilometer utenfor sentrum retning Kabelvåg.

Fra 14:00 – 18:00, Hurtigrute kaia, kaiplass 4 Svolvær sentrum 

Fra 18:00- 19:30, kaiplass 3. a) Osanpollen

Book fly tidlig. Du flyr med direktefly fra Oslo med Widerøe, eller SAS Widerøe via Bodø. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly, og vi har buss på alle inkomen f transporterer deg til båten og bistå med transfer til Svolvær hvor skipet ligger, kun 15 minutters transport fra flyplassen.

På avreisedag søndag ligger vi for anker utenfor Kvaløya ved Mjelde. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du ankommer flyplassen klokken 15:00. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Direkte avganger fra Tromsø til Oslo med både SAS og Norwegian. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig.

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 50. Praktisk informasjon 2020 seilaser vil legges ut på denne nettsiden når 2019 seilaser er ferdig.

Book 2019Book 2020

Informasjon sørgående seilaser  2019

På avreisedag sørgående seilinger søndager 24.3, 31.3, 7.4, vil MS Nordstjernen ligger ved den gamle Hurtigruten kaia ved Scandic Ishavshotellet i Tromsø sentrum, merket med kaiplass 8. i kartet under. Innsjekking fra klokken 14:00 og avgang klokken 16:30.

Direkte fly fra Oslo med SAS og Norwegian, gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly. Alle gjester tar enten flybuss eller taxi til havnen som tar kun 15 minutter, og går av på busstoppet ved Scandic Ishavshotellet, båten ligger kun 200 meter fra hotellet.

På avreisedag onsdag ligger vi for anker i Lofoten i Austnesfjorden utenfor Svolvær. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Vi vil ha to forskjellige turkategorier på avreisedagen; en kortere tur hvor du ankommer flyplassen klokken 13:00 for å rekke avgang klokken 13:55, og vanlig tur hvor du ankommer flyplassen klokken 16:00. Bussen kjører videre fra flyplassen og vil være i Svolvær klokken 16:30 for de som har senere avganger. Direkte fly til Oslo med Widerøe kl 13:55, og med SAS Widerøe via Bodø kl 17:35 og 19:10.

Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Om du har mulighet å ankomme Tromsø tidligere eller forlenge oppholdet ditt i Lofoten for å oppleve Svolvær og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50. Praktisk informasjon 2020 seilaser vil legges ut på denne nettsiden når 2019 seilaser er ferdig.

Book 2019Book 2020

På Arctic Haute Route og pudderjakt i Lofoten, Rundfjellet

RUNDFJELLET-ARTICHAUTEROUTE-6516

Sertifiserte guider

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til trenede topptur-entusiaster. Vi har stor fokus på våre gjesters sikkerhet, og tar alltid avgjørelser om fjell og veivalg basert på vær og snøforhold på de destinasjonene vi går turer. Våre tindeveiledere gjennomfører guidemøter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

 

Leie av toppturutstyr

Har du ikke topptursutstyr, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? Sjekk vår utleieløsningen i samarbeid med Intersport, for svært prisgunstige toppturpakker fra Dynafit med ski, støvler, feller og staver, samt skredpakker med skredsøker, spade og søkestang fra Mammut. Klikk deg inn på Intersport Arctic Haute Route utleieside, og det beste er, alt utstyret leveres om bord på Nordstjernen når du ankommer båten. Intersport leier ut utstyr så langt man har riktig størrelser og utstyr tilgjengelig på lager i Svolvær. Les mer om utstyr og book HER.

Om destinasjonene langs ruten

Lofoten

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddelbar nærhet til noen av de fineste toppturfjellene i Lofoten – Blåtind, Rundfjellet, Torskman, Sautetind, Pilan, Kvittind, Geitgaljartind, mv. Vi ligger for anker i Ausnesfjorden i området rundt Laupstad.

Tjeldøya

Tjeldøya ligger kun 30 minutter utenfor Harstad og ligger i Tjeldsundet ved inngangen til Lofoten og nasjonalparken Lofast. Vi ligger for anker nord for Tjeldøya og vil gå på turer på øya og nærområdene.  

Senja

Senja er Norges nest største øy. Naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre strender. Mulighetene for toppturer sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Vi ligger for anker på nord-øst siden av øya utenfor Skarland om været tillater det, eller inn fjorden ved Mefjordbotn om det blåser. Vi legger opp til episk skikjøring på fjell som Store Hesten, Kvænan, Keipen, Segla, Litjemoa, Breitind, Stormoa, mv.

Kvaløya

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med masse flotte fjell. Vi ligger for anker utenfor Mjelde sør-øst på øyen. Vi legger opp til en fantastisk avslutningsdag på søndagen med turer til  Skitntind, Store Blåmann, Vasstind og Hollendaren, mv. Guidene våre finner den perfekte turen for deg. Du transporteres rett til flyplassen fra toppturen. Om du skulle være støl i lårene etter to dager på ski, er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

Arctic Adventure Cuisine

Om bord opplever du vårt kjente matprogram Arctic Adventure Cuisine, som er utviklet av Bocuse d’Or kokk og coach for det norske kokkelandslaget Gunnar Hvarnes. All maten er levert av lokale råvareleverandører fra Nord-Norge og områdene vi seiler, for å skape ekte, ferske og unike matopplevelser. Det norske kokketalentet Fredrik Lungren som var med på Bocus d’Or Norge teamet som vant bronse i Lyon i januar,  er ansvarlig i byssa i år som i fjor for å skape gåsehudopplevelser (bildet under). 

MS Nordstjernen – klassisk nostalgi

MS Nordstjernen er vår flytende lodge under Arctic Haute Route. Hun er et tidligere Hurtigruten skip på 294 fot / 89 meter, og vi seiler med kun 70 passasjerer om bord, som bor i klassiske lugarer med gode senger, toalett og dusj.

MS Nordstjernen (1956) ble bygget for mer enn 50 år siden i Tyskland, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre, både som frakt- og passasjerskip. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Det første du legger merke til når du går om bord er materialvalget; her skinner teak, mahogni, og messing i kapp med hverandre, som gir den intime og lune atmosfæren som kun klassiske skip gir. Båten ble totalrenovert i 2012 i samråd med Riksantikvaren og er i dag fredet, og er som et flytende møbel.

Lugarer

Lugarene er klassiske og enkle, med de fasilitetene du trenger for et hyggelig opphold med gode senger, eget toalett og dusj. Du ser våre ulike lugarkategorier; enkel lugar, dobbel lugar, premium lugarer og deres priser i vår bookingløsning. Alle lugarer har 220 volt strømuttak og det er gratis Wifi om bord på båten.

Afterski og mucho hygge

Å være med på en Arctic Haute Route seilas er mye mer enn en rå naturopplevelse og fantastiske toppturer. Dette er i tillegg en sosial arena  der du får nye venner med samme “passion” for aktiv livsstil og skikjøring. Du er i trygge hender med våre lokalkjente og sertifiserte guider, som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noen nye triks på turen. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen på vår Nordlandspils afterski på akterdekket, etterfulgt av middag fra Arctic Adventure Cuisine.

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær, og topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Topptursekk (20 – 40 L) og utstyr – forslag:

 • Randonee /telemarkski/ split board  – toppturutstyr kan leies gjennom vår partner Intersport
 • Feller til ski / brett
 • Skarejern til ski
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Intersport)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere handsker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann etc.
 • 2 vannflasker a 1 liter

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord og i bussen etter turen
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Nordlysets rike for fantastiske toppturer nord for Polarsirkelen. Book Arctic Haut Route HER

 • MS Nordstjernen: kun 70 gjester + guider
 • Varighet: 4 dager – 3 netter/3 skidager
 • Fullpensjon: alle måltider, guider, transport, afterski, mm.
 • Ferdighetsnivå: nybegynnere til øvede skikjørere
 • Skiutleie: topptur – og skredutstyr kan leies om bord
 • Pris i dobbelt lugar fra kr: 15.900 pp
 • Pris i singel lugar fra kr: 17.900 pp
 • Fly og transfer: kommer i tillegg og dekkes av gjest, samt drikke om bord
Book 2019Book 2020