Arctic Haute Route Ski & Sail

Arctic Haute Route – verdens vakreste topptur seilas!

Bli med på Arctic Haute Route for fire dager med fantastisk ski & seil på ekspedisjonsskipet MS Qust til de arktiske alper. Dette er en opplevelse for livet, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø til de fineste øyene for toppturer. Skikjøring fra fjell til fjærestein i Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn, ligger for anker og opplever storslagen natur og går urørte fjellsider der vi setter førstesporet. Våre sertifiserte tindeveiledere tilrettelegger turer for alle nivåer, fra nybegynner, viderekommende til trenede skikjørere.

BOOK DIN OPPLEVELSE HER

Hvorfor dette er en “bucketlist” opplevelse

 • * Den fineste tiden på vinteren i Nord-Norge
 • * Toppturer for nybegynnere og eksperter
 • * Sertifiserte guider – 1 guide per 6 gjester
 • * Unik rute med de fineste øyene for toppturer
 • * Klassisk boutique cruise med 3 skidager
 • * Arctic Adventure Cuisine av Gunnar Hvarnes
 • * One big happy family vibe ombord

Sail in, hike up, ski down – Absurdly enjoyable and coolest holiday ever, Sunday Times Travel Magazine

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for toppturer i Nord-Norge. Vi seiler om bord på det flotte ekspedisjons skipet MS Quest som har gått i trafikk på Grønnland tidligere. Vi seiler inn til små steder der større båter ikke kommer til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting og skiturisme, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og setter førstespor. Nord-Norge er fantastisk på våren, med lange og lyse dager, og er vi heldige opplever vi det mytiske Nordlyset over nattehimmelen.

Bli inspirert, sjekk ut de fantastiske bildene våre gjester har lagt ut fra verdens vakreste toppturseilas på Instagram #arctichauteroute

Seilingsdatoer

Seiler sørgående fra søndag til torsdag (3 netter/3 skidager), med avgang Tromsø og seiler til destinasjonene Kvaløya, Senja, Andørja, Lofoten, med ankomst Svolvær. Seiler nordgående fra torsdag til søndag (3 netter/3 skidager), med avgang Svolvær og seiler til destinasjonene Lofoten, Andørja, og Kvaløya med ankomst Tromsø.

2020:

 • 19-22. mars, nordgående Svolvær – Tromsø – Få plasser igjen
 • 22-25. mars, sørgående Tromsø – Svolvær – Få plasser igjen
 • 26-29. mars, nordgående Svolvær – Tromsø – Utsolgt
 • 29. mars – 1. april, sørgående Tromsø – Svolvær – Utsolgt

2021:

 • 8-11. april 2021, sørgående Tromsø – Svolvær – Ledige lugarer
 • 11-14. april 2021, nordgående Svolvær – Tromsø – Ledige lugarer
 • 15-18. april 2021, sørgående Tromsø – Svolvær – Ledige lugarer
 • 18-21. april 2021, nordgående Svolvær – Tromsø – Ledige lugarer

2022:

 • 24-27. mars 2022, nordgående Svolvær – Tromsø – Ledige lugarer
 • 27-30. mars 2022, sørgående Tromsø – Svolvær – Ledige lugarer
 • 31. mars – 3. april 2022, nordgående Svolvær – Tromsø – Ledige lugarer
 • 3-6. april 2022, sørgående Tromsø – Svolvær – Ledige lugarer

Nordgående, Svolvær-Tromsø

På ankomstdag torsdag ligger MS Quest ved Hurtigruten kaia i Svolvær, med innsjekking fra klokken 16:00 og avgang klokken 17:30. Du flyr med direkte fly fra Oslo til Svolvær med Widerøe (en avgang hver dag), eller med SAS og Widerøe via Bodø. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle i innkommende flighter og transporterer deg i egen buss til skipet, som ligger i Svolvær kun 15 minutters transport fra flyplassen. Sjekk Wideroe.no for flighter fra Oslo til Svolvær.

På avreisedag søndag ligger vi for anker utenfor Kvaløya ved Mjelde. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du ankommer flyplassen klokken 15:00. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Du flyr med direkte avganger fra Tromsø til Oslo med både SAS og Norwegian. Book utgående fly etter klokken 16:00, og gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Sjekk Wideroe.no for flighter fra Tromsø til Oslo.

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 50. 

BOOK HER

Sørgående, Tromsø – Svolvær

På avreisedag søndag vil skipet ligge ved den gamle Hurtigruten kaia ved Scandic Ishavshotellet i Tromsø sentrum,. Innsjekking fra klokken 15:00 og avgang klokken 16:30. Du flyr direkte fly fra Oslo med SAS og Norwegian, gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly. Alle gjester tar enten flybuss eller taxi til havnen som tar kun 15 minutter, og går av på busstoppet ved Scandic Ishavshotellet, båten ligger kun 200 meter fra hotellet. Sjekk Wideroe.no for flighter fra Oslo til Tromsø.

På avreisedag onsdag ligger vi for anker i Lofoten i Austnesfjorden utenfor Svolvær. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen klokken 16:00. Bussen kjører videre fra flyplassen og vil være i Svolvær klokken 16:30 for de som har senere avganger. Du flyr fra Svolvær med Widerøe via Bodø, og book fly etter klokken 17:00. Om det er fullt på avganger fra Svolvær kan du også fly ut fra Leknes, som ligger kun en time med buss fra Svolvær vestover i øyriket, eller fra Evenes flyplass som ligger utenfor Harstad (buss fra Svolvær til Harstad). Sjekk Wideroe.no for flighter fra Svolvær til Oslo.

Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Om du har mulighet å ankomme Tromsø tidligere eller forlenge oppholdet ditt i Lofoten for å oppleve Svolvær og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50. 

BOOK HER

På Arctic Haute Route og pudderjakt i Lofoten, Rundfjellet

RUNDFJELLET-ARTICHAUTEROUTE-6516

Dagsprogram og turbeskrivelser

Her kan du laste ned dagsprogram og turbeskrivelser for nordgående – og sørgående seilinger som PDF. Her beskrives type turer vi går per destinasjon, varighet, vanskelighetsgrad og antall vertikale høydemeter.

Turbeskrivelser AHR Ski & Sail_Sørgående Tromsø – Svolvær

Turbeskrivelser AHR Ski & Sail_Nordgående Svolvær – Tromsø

Sertifiserte guider

Våre sertifiserte guider legger til rette for turer for alle ambisjonsnivåer – fra nybegynner, viderekommende til trenede toppturnentusiaster. Vi har stor fokus på våre gjesters sikkerhet, og tar alltid avgjørelser om fjell og veivalg basert på vær og snøforhold på de destinasjonene vi går turer. Våre tindeveiledere gjennomfører guidemøter hver kveld, og går gjennom kart, snøforhold og mulige fjell for morgendagens turer sammen med gjestene.

Leie av toppturutstyr

Har du ikke toppturutstyr, ønsker ikke ta med deg alt utstyr på flyet, eller kanskje du ønsker å teste ut “the latest & greatest”? Sjekk vår utleieløsningen i samarbeid med Intersport for svært prisgunstige toppturpakker fra Dynafit og Mammut.

 • Pakke 1. fra Dynafit: ski, feller, staver i 3 dager – kr 1.500
 • Pakke 2. fra Dynafit:  støvler, ski, feller, staver i 3 dager – kr 1.800
 • Pakke 3. fra Mammut: skredsøker, søkestang, spade i 3 dager – kr 500

Intersport leier ut utstyr så langt man har riktige størrelser og utstyr tilgjengelig på lager i Svolvær, som leveres om bord i skipet ved din ankomst. Merk! Intersport forplikter seg ikke til å kunne levere utstyr til alle interessenter og størrelser, kun så langt lageret rekker. Vi oppfordrer derfor de som ønsker å leie utstyr å gjøre dette så tidlig som mulig og senest en måned før avgang. 

Send e-post til rental@norwegianadventurecompany.com med din bestilling og oppgi: 

 1. Ditt navn og telefonnummer?
 2. Hvilken eller hvilke pakker du ønsker å leie?
 3. Hvilken seilingsdato du starter din reise med Arctic Haute Route?
 4. Hvis pakke 1: Din høyde (så velger vi riktig skilengde for deg)?
 5. Hvis pakke 2: Din høyde og skostørrelse (så velger vi riktig skilengde og støvelstørrelse for deg)?

Vi vil besvare din e-post innen en uke (5 arbeidsdager) med beskjed om vi har utstyret du har bestilt tilgjengelig.

 

Om destinasjonene langs ruten

Lofoten

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddelbar nærhet til noen av de fineste toppturfjellene i Lofoten – Blåtind, Rundfjellet, Torskman, Sautetind, Pilan, Kvittind, Geitgaljartind, mv. Vi ligger for anker i Ausnesfjorden i området rundt Laupstad.

Andørja & Rolla

Rolle og Andørja ligger kun 30 minutter utenfor Harstad i Ibestad kommune. Andørja er nord-Euorpas mest fjellrike øy, med 20 topper over 1000 meter, med Langlitiden på 1277 meter som høyeste fjell.  Vi ligger for anker utenfor Rolla og vil gå på turer på begge øyene og i nærområdene.  

Senja

Senja er Norges nest største øy. Naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre strender. Mulighetene for toppturer sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Vi ligger for anker på nordsiden av øya, avhengig vær og vind, enten ved Skarland, Mefjordbotn, eller i andre fjorder lenger nord på øya. 

Kvaløya

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med masse flotte fjell. Vi ligger for anker utenfor Mjelde sør-øst på øyen. Guidene våre finner den perfekte turen for deg. Du transporteres rett til flyplassen fra toppturen. Om du skulle være støl i lårene etter to dager på ski, er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

Arctic Adventure Cuisine

Vi ønsker ikke bare at du skal står på ski og seile langs verdens vakreste kyst. Vårt mål er at du skal oppleve noe av det beste Arktiske Nord-Norge har å by på – også på tallerken. Med dette som utgangspunkt har vi utviklet matopplevelsen Arctic Adventure Cuisine i samarbeid med Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes, som tilberedes av noen av de fremste norske kokketalentene i byssa. 

Arctic Adventure Cuisine representerer noe av de virkelig gode råvarene regionen har å by på, fra Atlanterhavet, de dype fjordene, og fjellene. Matopplevelsen er ærlig, ujålete og nordnorsk. Du skal få oppleve spesialiteter langs ruta som strekker seg fra Lofoten til Tromsø via Andørja, Senja og Kvaløya. I 2019 løftet vi frem mer enn 25 små og store lokale råvareprodusenter i menyen vår. Les mer om Arctic Adventure Cuisine.

Ekspedisjonsskipet M/S Quest

M/S Quest er et lite og intimt ekspedisjonsskip med høy standard som tidligere har hatt base på Grønland for polare ekspedisjoner. Vi er stolte over å kunne ta våre gjester med om bord på et skip som er en perfekt match med Arctic Haute Route. Skipet er ble bygget i Danmark 1992, total restaurert innvendig i 2005, og deretter betydelig oppgradert i 2018. M/S Quest tar 54 passasjerer i 26 lugarer, hvorav alle er utvendige med havutsikt og private baderoms fasiliteter med dusj/ toalett og god standard.

MS Quest er 50 meter langt og 11 meter bredt, har fine uteområder, panorama-lounge med bar på øvre dekk, hyggelig restaurant på nedre dekk, moderne og fine lugarer, og er satt opp med 4 -6 tender båter som tar oss til og fra skiturene hver dag.

Priser og dekkplan

Lugarene

Om bord i skipet finner du følgende lugarkategorier; a) Rederlugar (Owners cabin) med dobbelseng, b) Dobbellugar superior (Double cabin superior) med dobbelseng), c) Dobbellugar (Double cabin) med dobbeltseng), d) Twin lugar pluss (Twin cabin plus) med to enkeltsenger, e) Twin lugar (Twin cabin) med to enkeltsenger, og f) Tremannslugar (Triple cabin)med tre enkeltsenger). Vi har dessverre ikke egne singellugarer, men bruker twin cabin med redusert pris som alternativ. 

Rederlugaren (1): har dobbeltseng, to store utsiktvinduer, skap, separat sittegruppe, skrivebord, TV, samt eget bad med dusj og toalett.

 

Dobbel superior lugarene (4): er rommelige med dobbeltseng, separat sittegruppe med to lenestoler, skap, TV, samt eget bad med dusj og toalett.

 

Dobbellugar (2): er noe mindre enn dobbellugar superior og har dobbelseng, skap, lenestol, skrivepult, samt eget bad med dusj og toalett

 

Twin lugar pluss (12): har to enkeltsenger, vindu og to skap, samt har eget bad med dusj og toalett.

 

Twin lugarene (4): har to enkeltsenger, vindu og ett skap og er noe mindre enn Twin lugarer pluss.

 

Tremannslugar (4): har tre enkeltsenger hvorav den ene som køyeseng,  skap, samt eget bad med dusj og toalett

 

Eget baderom på alle lugarer: moderne fasiliteter med varmekabler, dusj, toalett og flislagte bad med høy standard.

Afterski og mucho hygge

Å være med på en Arctic Haute Route seilas er mye mer enn en rå naturopplevelse og fantastiske toppturer. Dette er i tillegg en sosial arena der du får nye venner med samme “passion” for aktiv livsstil og skikjøring. Du er i trygge hender med våre lokalkjente og sertifiserte guider, som legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noen nye triks på turen. Hver ettermiddag serverer vi lokal snack fra regionen på vår Nordlandspils & Veuve Clicqout afterski, etterfulgt av middag fra vårt fantastiske Arctic Adventure Cuisine.

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv, og en stor bag type North Face (vanntett 100-140 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær. Topptursekken + eventuelt støvlene tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet, og kan la finstasen henge igjen hjemme.

Topptursekk (30 – 40 L) og utstyr – forslag:

 • Randonee /telemarkski/ split board  – toppturutstyr kan også leies gjennom vår partner Intersport
 • Feller til ski / brett
 • Skarejern til ski/brett
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade (kan også leies gjennom vår partner Intersport)
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår, sportstape, mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere hansker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann osv.
 • 2 vannflasker a 1 – 1 1/2 liter
 • Lite sitteunderlag

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, chinos, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Nordlysets rike for fantastiske toppturer nord for Polarsirkelen. Book din Arctic Haut Route opplevelse HER

 • Skip: MS Quest
 • Kapasitet: 54 gjester + 8 guider
 • Sesong: mars og april
 • Varighet: 3 netter og 3 skidager
 • Fullpensjon: alle måltider
 • Meny: Arctic Adventure Cuisine by Gunnar Hvarnes
 • Guiding: Sertifiserte tindeveiledere
 • Ferdighetsnivå: for nybegynnere til øvede skikjørere
 • Skiutleie: topptur – og skredutstyr kan leies 
 • Pris i tremannslugar: fra kr 19.900 per person
 • Ikke inkludert: flybilletter, alkohol, mineralvann, tur-snack
BOOK EN OPPLEVELSE FOR LIVET