Arctic Haute Route Hike & Sail

Arctic Haute Route Hike & sail – Norges vakreste toppturseilas!

Bli med på Arctic Haute Route – Hike & Sail i juli 2018 og opplev fantastiske fjellturer i Nord-Norge hvor du seiler mellom pittoreske fiskevær omgitt av fjorder og fjell. Velg 4 dagers nordgående seilas fra Lofoten til Tromsø via Andørja, Senja og Kvaløya, eller 3 dager med spektakulære toppturer fra fjell til fjærestein på sørgående seilas fra Tromsø til Lofoten, via Senja, Andørja og Lofoten. Du seiler på nostalgiske Gamle Salten langs en av verdens vakreste kyststrekninger –  til noen av de mest spektakulære fjellområdene i Nord-Norge.

 • * 18-22. juli (Nordgående)
 • * 22-25. juli (Sørgående)
BOOK HER

Opplev Nord-Norges fineste fjellområder

 • * Hike & Sail – 4 dager (nordgående) eller 3 dager (sørgående)
 • * Fjell/toppturer fra fjell til fjærestein
 • * Utforsk spektakulære fjellområder i Nord-Norge
 • * Klassisk, boutique opplevelses cruise
 • * Reis med nostalgiske Gamle Salten med kun 44 passasjerer
 • * Fjellturer i Nordland og Troms
 • * Topp/Fjellturer med guider
 • * Dobbeltlugarer og enkeltlugarer med helpensjon
 • * Sosialt ute på dekk mens du seiler langs den Atlantiske kystlinjen

Arctic Haute Route er en spektakulær rute, og opplevelse for alle som ønsker seg til topps på fjellturer i Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya. – Dette er gullrekka i nord!

En seilas – fire fantastiske fjellturer

Arctic Haute Route er en seilas, men lar deg oppleve inntil fire fantastiske fjellturer nord for Polarsirkelen. Her treffer du likesinnede som elsker å være på tur i fjell som berører himmel og hav, og du opplever nye steder hver dag og kommer tett innpå naturen og lokalsamfunnet. Vi lover deg det vi kaller «mucho hygge» – den fineste ferien – ever!  Vi seiler fra sted til sted om ettermiddagene og kveldene, og går turer om dagen. Arctic Haute Route byr på varierte og skreddersydde topp/fjellturer som er tilrettelagt av guider. Nivå tilpasses ut fra ferdigheter og dekker alt fra nybegynnere til mer erfarne tindebestigere.

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for fjellturer i Nord-Norge. Vi seiler om bord i et lite skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1953. Dette gjør at vi kan seile inn til små steder der større båter ikke kan legge til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting, noe som gjør at vi ofte er på tur alene i fjellene. Nord-Norge er fantastisk om sommeren, med lange dager og lyse netter.

Nordgående seilas

Seiler fra onsdag til søndag fra/til destinasjonene Svolvær i Lofoten, Andørja, Senja, Kvaløya og Tromsø.

SEILINGER:

 • * 18 – 22. juli 2018

Onsdag ankommer du Lofoten på Svolvær Lufthavn som ligger kun 15 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn i på båten fra klokken 16:00, med avgang klokken 18:00. Torsdag går vi turer i Lofoten, og på ettermiddagen kaster vi loss og seiler langs Lofotveggen til Andørja og Rolla og legger til kai på Hamnvik på Rolla. Fredag går vi toppturer på Rolløya og Andørja. På ettermiddagen seiler vi til eventyrøya Senja og Senjahopen, kjent for sine fantastiske fjell og kritthvite strender. Lørdag går vi turer på Senja, og på ettermiddagen seiler vi videre nordover til Kvaløya og legger til kai på Sommarøy.  Søndagen går vi til topps på et av de majestetiske fjellene på Kvaløya, før du transporteres rett til Tromsø lufthavn som ligger 45 minutter unna. Du ankommer Tromsø Lufthavn ca. klokken 15:30, bestill derfor din flyavgang etter klokken 16:30. Om du ønsker å bli igjen i Tromsø for flere opplevelser, legger vi til rette før dette, enten det er flere toppturer eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så skreddersyr vi dette for deg.

Sørgående seilas

Seiler fra/til søndag til onsdag til destinasjonene Senja, Andørja, og til Svolvær i Lofoten.

SEILINGER

 • * 22 – 25. juli 2018
BOOK HER

Søndag ankommer du Tromsø og Tromsø Lufthavn som ligger kun 10 minutter med buss eller taxi fra havna, og sjekker inn i på båten fra klokken 14:00, med avgang klokken 16:00. Søndagen går vi til Senja og Senjahopen, og på mandag går vi toppturer på Senja. På ettermiddagen kaster vi loss og seiler til Andørja og legger til kai på Hamnvik på Rolløya som er naboøya til Andørja. Tirsdagen går vi toppturer på Rolløya og Andørja, og på ettermiddagen seiler vi til Lofoten og legger til kai i Svolvær.  Onsdagen går vi toppturer i Lofoten, før du transporteres rett til Svolvær lufthavn som ligger ca. 15-30 minutter fra de fleste toppturene vi går. Du ankommer Svolvær Lufthavn ca. klokken 15:30, bestill derfor din flyavgang etter klokken 16:30. Om du ønsker å bli igjen i Lofoten for flere opplevelser, legger vi til rette før dette, enten det er flere toppturer, havfiske, havkajakk eller kulturelle opplevelser, mv. Ta kontakt med oss så skreddersyr vi dette for deg.

Litt om destinasjonene

Lofoten, Svolvær

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddelbar nærhet til noen av de fineste toppturfjellene i Lofoten – Blåtind, Rundfjellet, Torskman, Sautetind, Pilan, Kvittind, Geitgaljartind, mf. Hvis du ønsker deg en hviledag fra fjellene tilbyr vi utflukter og andre aktiviteter om du kan kjøpe som bord – havkajakk, havfiske, ribasafari, galleritur til Henningsvær med KaviarFactory for internasjonal samtidskunst eller Galleri Lofoten hus – det Nord-Norske Nasjonalgalleriet.

Andørja, Hamnvik

Andørja er en øy som ligger rett utenfor Harstad, og er en liten urørt perle de færreste fjellfolk har hørt om. Dette er også øyen i Nord-Europa med høyest fjelltetthet. Her finner du 11 fjell som strekker seg mer enn 1000 moh, med Langlitingen (1277 moh) som høyeste topp. En drømmedestinasjon for toppturer, klatring og frikjøring. Vi går fantastiske turer på Andørja og Rolløya – Rolla, Snøtind, Langlitind, Klåptind, Kråktinden, mf. Hvis du ønsker deg en hviledag  kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Engenes på nordsiden av Andørja.

Senja, Senjahopen

Senja er Norges nest største øy. Naturen her er variert med høy fjell, dype fjorder og vakre strender. Mulighetene for toppturer sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Vi legger opp til episk turer på – Store Hesten, Kvænan, Keipen, Segla, Litjemoa, Breitind, Stormoa., mv Hvis du ønsker deg en hviledag kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Gryllefjord.

Kvaløya, Sommarøy

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med masse flotte fjell. Vi ligger i havn på Sommarøy, nordvest på øya. Vi legger opp til en fantastisk avslutningsdag på søndagen med turer til  – Skitntind, Store Blåmann, Vasstind og Hollendaren, mv. Guidene våre finner den perfekte turen for deg, og om du skulle være støl i lårene etter to dager på tur er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

MS Gamle Salten – klassisk nostalgi & komfort

Litt historie først. MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Hun eret kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953. og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs». I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø. I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen Arctic Haute Route både om sommeren og vinteren som vår Hike & Sail og Ski & Sail base.

9495841_orig

Lugarer

Gamle Salten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkeltlugarer, totalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis romslige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene.

Dobbelt lugar

Over- og underkøy og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz

Singel lugar

Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Dekkplan

Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger ombord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager. Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Hva skal du pakke på turen?

Pakk utstyret ditt i en stor bag type North Face (vanntett 100– 40 L er å anbefale) , og topptursekken tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er uformell, og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet.

 Topptursekk (20 – 40 L) og utstyr – forslag:

 • Fjellstøvler – vannttette / Gore-Tex membran
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår mv.)
 • Tynne hansker
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Turbukse i bomull, shorts, t-shirs
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann etc.
 • 2 vannflasker a 1 liter

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, genser, skjorte, fleece
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord og i bussen etter turen
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Midnattsolens rike for fantastiske fjellturer og mucho hygge nord for Polarsirkelen.

 • Booking: Ring oss på 22 55 60 50 eller book her
 • Seiling 1: 18-22. juli (Nordgående)
 • Seiling 2: 22-25. juli (Sørgående)
 • MS Gamle Salten: kapasitet 44 gjester i 19 dbl. lugarer og 6 sgl. lugarer
 • Fullpensjon & konsept: 4 (nordgående) eller 3 netter (Sørgående), fullpensjon, guider, transport, foredrag, sosialt ute på dekk m.m
 • Ferdighetsnivå: for nybegynnere til trenede
 • Pris i dobbelt lugar fra kr (3 dager):  14.900 pp
 • Pris  i singel lugar fra kr (3 dager): 16.900 pp
 • Fly og transfer: kommer i tillegg og dekkes av gjest
BOOK HER