Arctic Haute Route Bike & Sail

Arctic Haute Route Bike & Sail – Norges vakreste sykkelseilas!

Bli med på Arctic Haute Route Bike & Sail, tre eller fire fantastiste dager med seilas langs Atlanterhavskysten på et klassisk cruise skip og stisykling i Nord-Norges fineste fjellområder. Dette er en opplevelsesreise utenom det vanlige, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen ute i havgapet mellom Lofoten og Tromsø til de fineste øyene. 3/4 netter og 3/4 fulle dager med sykling fra fjell til fjærestein – Lofoten (Svolvær), Andørja, Senja, og Kvaløya (Tromsø). Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn, opplever storslagen natur og stisykling der vi nyter tur & natur. Våre lokalkjente sykkelguider tilrettelegger turer for alle nivåer, fra nybegynnere, viderekommende til trenede stisyklister. Bookingen for 2018 finner du her– book her

Har du ikke egen sykkel eller utstyr, kan du leie dette for en rimelig penge gjennom vår partner Intersport med det nyeste utstyret fra Trek. Utstyres leveres om bord i båten og kan bookes hos oss, ta kontakt med oss dersom behov for utstyr.

Bli inspirert og sjekk ut de fantastiske bildene våre gjester legger ut fra verdens vakreste sykkelseilas på Instagram #arctichauteroute

 • * Opplev fantastiske Nord-Norge
 • * Klassisk skip & boutique cruise  i 3/4 dager
 • * Gamle Salten med kapasitet til kun 43 passasjerer
 • * Stisykling fra fjell til fjærestein for nybegynnere og eksperter
 • * Sykkelguider
 • * Enkel – og dobbelt lugar med fullpensjon og kortreist mat
 • * Arctic Adventure Cuisine utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • * Sosialt og avslappende atmosfære om bord

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for stisykling i Nord-Norge. Vi seiler om bord i et lite skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1953. Dette gjør at vi kan seile inn til små steder der større båter ikke kan legge til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og få nyte omgivelsene. Nord-Norge er fantastisk på sommeren, byr på fantastisk stisykling med lange og lyse dager i midnattssolens rike.

Nordgående seilaser

Seiler fra onsdag til søndag, 4 netter og 4 sykkeldager til destinasjonene Svolvær i Lofoten, Andørja, Senja og Kvaløya utenfor Tromsø.

På avreisedag onsdag ligger MS Gamle Salten i Svolvær sentrum (Hurtigrutekaia). Innsjekking fra klokken 16:00 og avgang klokken 18:00. Direktefly fra Oslo med Widerøe eller SAS Widerøe via Bodø. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Companys crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly, og bistå med transfer til Svolvær hvor skipet ligger, kun 15 minutters transport fra flyplassen.

På ankomstdag søndag ligger vi til kai på vakre Sommarøy, ytterst på Kvaløya. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Direkte avganger fra Tromsø til Oslo med både SAS og Norwegian. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig.

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 5

Sørgående seilaser

Seiler fra søndag til onsdag til destinasjonenen Senja, Andørja, og til Lofoten (Svolvær).

På ankomstdag søndag, ligger MS Gamle Salten på Hurtigruten kaia ved Scandic Ishavshotellet i Tromsø sentrum. Innsjekking fra klokken 14:00 og avgang klokken 16:00. Direkte fly fra Oslo med SAS og Norwegian, gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly. Alle gjester tar enten flybuss eller taxi til havnen som tar kun 15 minutter, og går av på busstoppet ved Scandic Ishavshotellet, båten ligger kun 200 meter fra hotellet.

På avreisedag onsdag ligger vi til kai i Svolvær. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Vi vil ha to forskjellige turkategorier på avreisedagen; en kortere tur hvor du ankommer flyplassen klokken 14:30 og vanlig tur hvor du ankommer flyplassen klokken 16:00 eller Svolvær klokken 16:30. Direkte fly til Oslo med Widerøe og SAS Widerøe.

Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Om du har mulighet å ankomme Tromsø tidligere eller forlenge oppholdet ditt i Lofoten for å oppleve Svolvær og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50

Leie av sykkel og utstyr

Du kan leie Trek terrengsykkel og utstyr hos vår samarbeidspartner Intersport. Dette leveres om bord i Gamle Salten. Ta kontakt med oss dersom du har behov for å leie utsyr HER

Litt om destinasjonene

Lofoten, Svolvær

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddlebar nærhet til noen av de fineste sykkel-områdene. Hvis du ønsker deg en hviledag fra syklingen tilbyr vi utflukter og andre aktiviteter om du kan kjøpe som bord – havkajakk, havfiske, ribasafari, galleritur til Henningsvær med KaviarFactory for internasjonal samtidskunst eller Galleri Lofoten hus – det Nord-Norske Nasjonalgalleriet.

Andørja & Rolla, Hamnvik

Andørja og Rolla er to øyer som ligger rett utenfor Harstad, og er små urørte perler de færreste stisyklister har hørt om. Andørja er også den øyen i Nord-Europa med høyest fjelltetthet. Her finner du 11 fjell som strekker seg mer enn 1000 moh, med Langlitinden (1277 moh) som høyeste topp. En drømmedestinasjon for toppturer, klatring og fjell- og stisykling. Vi sykler flotte stier på Andørja og Rolløya. Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Engenes på nordsiden av Andørja.

Senja, Senjahopen

Senja er Norges nest største øy. Naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre, kritthvite strender. Mulighetene for syisykling om sommeren er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Vi legger opp til episke sykkelopplevelser! Dersom du ønsker en hviledag fra skikjøringen kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Gryllefjord.

Kvaløya, Sommarøy

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med masse flotte fjell. Vi ligger i havn på Sommarøy, nordvest på øya. Vi legger opp til en fantastisk avslutningsdag på søndagen. Du transporteres rett til flyplassen fra turen, og om du skulle være støl i lårene etter mange dager på sykkelen, er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

MS Gamle Salten – klassisk nostalgi & komfort

Litt historie først. MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Hun eret kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953. og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs». I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø. I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen Arctic Haute Route både om sommeren og vinteren som vår Hike & Sail og Ski & Sail base.

Lugarer

Gamle Salten har 19 dobbeltlugarer og 6 enkeltlugarer, totalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis romslige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene.

Dobbelt lugar

Over- og underkøy og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz

Singel lugar

Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Dekkplan

Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger ombord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager. Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Hva skal du pakke på turen?

Pakk utstyret ditt i en stor bag type North Face (vanntett 100– 40 L er å anbefale) , og topptursekken tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er uformell, og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskap

Sykkelsekk (15 – 25 L) og utstyr – forslag:

 • Sykkel-sko, sykkelhansker og hjelm
 • Sykkelbukse og jakke
 • Tynn Gore-tex bukse – og jakke for regndager
 • En tynn tynn lue under hjelmen for kjølige dager
 • Ullundertøy og -sokker
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Turbukse i bomull, shorts, t-shirts, genser om bord i båten
 • Liten termos for kaffe, te, etc.
 • Drikkesystem for sekk (Camel Back) eller drikkeflasker

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, genser, skjorte, fleece
 • Joggesko eller lave Gore-Tex sko om bordi båten
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkommen til Midnattsolens rike for fantastiske fjellturer og mucho hygge nord for Polarsirkelen.

 • Booking: +47 22 55 60 50 eller book her
 • Seiling 1: 18-22. juli (nordgående), 4 netter/sykkeldager
 • Seiling 2: 22-25. juli (sørgående), 3 netter/sykkeldager
 • MS Gamle Salten: kapasitet 43 gjester i 19 dbl. lugarer og 6 sgl. lugarer
 • Fullpensjon: Arctic Adventure Cusine by Bocus d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • Ferdighetsnivå: for nybegynnere til trenede
 • Pris i dobbelt lugar (3 dager): fra kr 14.900 pp
 • Pris  i singel lugar (3 dager): fra kr 16.900 pp
 • Fly: dekkes av gjest, samt alkohol om bord
BOOK