Arctic Haute Route Ski & Sail

Arctic Haute Route – verdens vakreste topptur seilas!

Velkommen på Arctic Haute Route Ski & Sail, tre fantastiste dager med seilas langs atlanterhavskysten på et klassisk cruise skip og toppturer i Nord-Norge. Dette er en opplevelsesreise utenom det vanlige, hvor vi seiler nord for Polarsirkelen langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø til de fineste øyene for toppturer. Tre netter og tre skidager med skikjøring fra fjell til fjærestein  – Lofoten (Svolvær), Andørja, Senja, og Kvaløya (Tromsø). Vi seiler til små pittoreske fiskevær og lokalsamfunn, opplever storslagen natur og går urørte fjellsider der vi setter førstesporet. Våre sertifiserte tindeveiledere tilrettelegger turer for alle nivåer, fra nybegynnere, viderekommende til trenede skikjørere. Bookingen for våre nord – og sørgående seilinger i 2019 er nå lagt ut – book her

Har du ikke eget toppturutstyr eller skredutstyr, kan du leie dette for en rimelig penge gjennom vår partner Intersport med det nyeste utstyret fra Mammut og Dynafit. Utstyres leveres om bord i båten og kan bookes her på vår nettside.

Bli inspirert og sjekk ut de fantastiske bildene våre gjester legger ut fra verdens vakreste toppturseilas på Instagram #arctichauteroute

 

 • * Opplev fantastiske Nord-Norge
 • * Klassisk skip & boutique cruise  i 3,5 dager
 • * Gamle Salten med kapasitet til kun 44 passasjerer
 • * Toppturer fra fjell til fjærestein for nybegynnere og eksperter
 • * 8 sertifiserte tindeveiledere med 1 guide per 6 gjester
 • * Enkel – og dobbelt lugar med fullpensjon og kortreist mat
 • * Arctic Adventure Cuisine utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes
 • * Afterski med DJ mens vi seiler langs Atlanterhavskysten

Sail in, hike up, ski down – Arctic Ski & Sail, absurdly enjoyable and coolest holiday ever, Sunday Times Travel Magazine 2017

Ruten og destinasjonene

Arctic Haute Route går langs Atlanterhavskysten mellom Lofoten og Tromsø, til noen av de fineste øyene for toppturer i Nord-Norge. Vi seiler om bord i et lite skip som har gått i trafikk i Nord-Norge siden hun ble bygget i 1953. Dette gjør at vi kan seile inn til små steder der større båter ikke kan legge til, og flere av destinasjonene vi besøker har liten eller ingen infrastruktur for overnatting og skiturisme, som gjør at vi er på tur alene i fjellene og setter førstespor. Nord-Norge er fantastisk på våren, med lange og lyse dager, og er vi heldige opplever vi det mytiske Nordlyset over nattehimmelen.

Nordgående seilaser

Seiler fra torsdag til søndag til destinasjonene Svolvær i Lofoten, Andørja, og Kvaløya utenfor Tromsø.

 • 14-17. mars 2019
 • 21-24. mars 2019
 • 28-31. mars 2019
 • 4-7. april 2019
 • 11-14. april 2019

På ankomstdag torsdag ligger MS Gamle Salten i Svolvær sentrum. Innsjekking fra klokken 16:00 og avgang klokken 18:00. Direktefly fra Oslo med Widerøe eller SAS Widerøe via Bodø. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly, og bistå med transfer til Svolvær hvor skipet ligger, kun 15 minutters transport fra flyplassen.

På avreisedag søndag ligger vi til kai på vakre Sommarøy, ytterst på Kvaløya. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du ankommer flyplassen klokken 15:00. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Direkte avganger fra Tromsø til Oslo med både SAS kl 16:25, kl 17:10, kl 18:50, 19:25 21:05, og kl 21:50, og Norwegian kl 16:50, 19:40, kl 22:25. Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig.

Om du har mulighet å komme tidligere til Lofoten for å utforske verdens vakreste øyrike eller forlenge oppholdet ditt i Tromsø for å oppleve byen og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com eller +47 22 55 60 50

Sørgående seilaser

Seiler fra søndag til onsdag til destinasjonenen Senja, Andørja, og til Lofoten (Svolvær).

 • 17-20. mars 2019
 • 24-27. mars 2019
 • 31. mars – 3. april 2019 – fullbooket
 • 7-10. april 2019 – fullbooket

På ankomstdag søndag, ligger MS Gamle Salten på Hurtigruten kaia ved Scandic Ishavshotellet i Tromsø sentrum. Innsjekking fra klokken 14:00 og avgang klokken 16:00. Direkte fly fra Oslo med SAS og Norwegian, gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Norwegian Adventure Company crew vil ta deg imot på flyplassen på alle innkommende fly. Alle gjester tar enten flybuss eller taxi til havnen som tar kun 15 minutter, og går av på busstoppet ved Scandic Ishavshotellet, båten ligger kun 200 meter fra hotellet.

På avreisedag onsdag ligger vi til kai i Svolvær. Du vil gå toppturer i området hele dagen før du transporteres med buss direkte til flyplassen på ettermiddagen. Du etterlater bagasjen på båten når du sjekker ut om morgenen, som vil bli transportert direkte til flyplassen. Vi vil ha to forskjellige turkategorier på avreisedagen; en kortere tur hvor du ankommer flyplassen klokken 13:00 for å rekke avgang klokken 13:55, og vanlig tur hvor du ankommer flyplassen klokken 16:00 eller Svolvær klokken 16:30. Direkte fly til Oslo med Widerøe kl 13:55, og med SAS Widerøe via Bodø kl 17:35 og 19:10.

Gjør bookingen din nå slik at du kommer på ønsket flyavgang billigst mulig. Om du har mulighet å ankomme Tromsø tidligere eller forlenge oppholdet ditt i Lofoten for å oppleve Svolvær og nærområdene, bistår vi gjerne med tilrettelegging av overnatting, aktiviteter og hva man bør få med seg. Ta kontakt på info@norwegianadventurecompany.com or +47 22 55 60 50.

Arctic Haute Route pudderjakt i Lofoten, Rundfjellet

RUNDFJELLET-ARTICHAUTEROUTE-6516

Leie av toppturutstyr

Du kan leie toppturpakker med ski, støvler, feller og staver fra Dynafit, samt skredpakker med skredsøker, spade og søkestang fra Mammut gjennom Intersport sin online utleieløsning. Utstyret leveres om bord i Gamle Salten. Les mer og book HER.

Litt om destinasjonene

Lofoten, Svolvær

Den nordgående seilasen starter i Svolvær og den sørgående ender her. Svolvær er hovedstaden i Lofoten med ca. 4400 innbyggere, med flyplassen kun 10 minutter utenfor sentrum, og med umiddlebar nærhet til noen av de fineste toppturfjellene i Lofoten – Blåtind, Rundfjellet, Torskman, Sautetind, Pilan, Kvittind, Geitgaljartind, mf. Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen tilbyr vi utflukter og andre aktiviteter om du kan kjøpe som bord – havkajakk, havfiske, ribasafari, galleritur til Henningsvær med KaviarFactory for internasjonal samtidskunst eller Galleri Lofoten hus – det Nord-Norske Nasjonalgalleriet.

Andørja & Rolla, Hamnvik

Andørja og Rolla er to øyer som ligger rett utenfor Harstad, og er små urørte perler de færreste skikjørere har hørt om. Andørja er også den øyen i Nord-Europa med høyest fjelltetthet. Her finner du 11 fjell som strekker seg mer enn 1000 moh, med Langlitinden (1277 moh) som høyeste topp. En drømmedestinasjon for toppturer, klatring og frikjøring. Vi går fantastiske turer på Andørja og Rolløya – Rolla, Snøtind, Langlitind, Klåptind, Kråktinden, mf. Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Engenes på nordsiden av Andørja.

Senja, Senjahopen

Senja er Norges nest største øy. Naturen her er variert med høye fjell, dype fjorder og vakre strender. Mulighetene for toppturer sommer som vinter er uten sidestykke. Øyen har fantastiske fjell og høyeste punkt er Breitinden på 1001 moh. Vi legger opp til episk skikjøring på – Store Hesten, Kvænan, Keipen, Segla, Litjemoa, Breitind, Stormoa., mv Hvis du ønsker deg en hviledag fra skikjøringen kan vi tilby havkajakk eller havfiske ut fra Gryllefjord.

Kvaløya, Sommarøy

Kvaløya ligger rett utenfor Tromsø og er en øy med masse flotte fjell. Vi ligger i havn på Sommarøy, nordvest på øya. Vi legger opp til en fantatisk avslutningsdag på søndagen med turer til  – Skitntind, Store Blåmann, Vasstind og Hollendaren, mv. Guidene våre finner den perfekte turen for deg. Du transporteres rett til flyplassen fra toppturen. Om du skulle være støl i lårene etter to dager på ski, er det mulig å være med båten inn til Tromsø. Her bør du få med deg den vakre Ishavskatedralen, Mack Bryggeri eller opplevelsessenteret Polaria.

Arctic Adventure Cuisine by Gunnar Hvarnes

Om bord opplever du vårt matprogram Arctic Adventure Cuisine som er utviklet av Bocuse d’Or kokk Gunnar Hvarnes og Gastronomi Norge. All maten er levert av lokale råvareleverandører fra Nord-Norge og områdene vi seiler for å skape ekte, ferske og kvalitative matopplevelser. I 2018 seiler det norske kokketalentet Fredrik Lungren (bildet over) på Gamle salten, han kom rett fra kongens by og oppstart av Noma 2.0 og skapte gåsehudopplevelser for våre gjester. Hør hva vår svenske gjest Anders har å si om de kulinariske opplevelsene om bord

Arctic Adventure Cuisine – Anders testemonial

MS Gamle Salten – klassisk nostalgi & komfort

Litt historie først. MS Gamle Salten (1953) ble bygget for mer enn 50 år siden, og var et ledd i oppbygningen av kystflåten etter krigen. Kystruten skulle bringe landet på fote igjen ved å knytte befolkning og industri sammen i ny optimisme mot det neste århundre. Båten er derfor nøye utformet med tanke på kvalitet og håndverk. Hun er et kombinert laste- og passasjerskip som ble overlevert Saltens Dampskibsselskap (SDS), Bodø i 1953  og var bygget ved Trosvik mekaniske verksted i Brevik.

I perioden 1953 til 1964 var skipet innleid som fast avløserskip hos Hurtigruten. Når MS «Salten» ikke var i virke hos Hurtigruten, gikk hun i ruten Mosjøen – Bodø – Narvik. I 1967 kjøpte Arbeidsdirektoratet skipet, og benyttet henne som skoleskip på Sørlandet under navnet MS «Sjøkurs». I 1995 ble skipet kjøpt av Ryfylke Dampskibsselskab i Stavanger og restaurert som MS «Gamle Salten». I 2008 ble det verneverdige skipet kjøpt av stiftelsen Rederiet Saltens i Bodø. I 2017 innledet Norwegian Adventure Company et samarbeid med Rederiet Saltens, og nå seiler den stolte damen Arctic Haute Route både om sommeren og vinteren som vår Hike & Sail og Ski & Sail base.

9495841_orig

Lugarer

Gamle Salten har 19 dobbelt lugarer, og 6 enkelt lugarer, med  toalt plass til 44 gjester. Lugarene er forholdsvis rommelige til gammel båt å være, og selv om de er enkle har du likevel alt du trenger av friskluftanlegg, varmt og kaldt vann samt «vindu ut mot havet». Dusjer og toaletter finnes i fellesområdene.

Dobbelt lugar

Over- og underkøy og en liten sofa. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz

Singel lugar

Bare én køye. Garderobeskap og servant med varmt og kaldt vann. Lugarene har ikke eget toalett med dusj, men det finnes en servant med varmt og kaldt vann på alle lugarer. Dusj og toaletter finnes i fellesareal. Samtlige lugarer har uttak for 220 volt/50 Hz.

Dekkplan

Det første du legger merke til er skipets rene linjer, men det er først når du stiger om bord at skipet viser seg med stil og eleganse. Her kappes mahogni, skinn og messing om oppmerksomheten. Skipet er delt inn i to klasser med fire salonger. Her skifter tresortene fra mahogni til alm og fra eik til bjørk. Spisesalen er lys og trivelig med store vinduer ut mot sjøen. Elegante møbler i flammebjørk og skinn, dekkes opp med fin porselen under selskapelige middager. Dekksalongen på øvre dekk gir mulighet for virkelig å lene seg tilbake og nyte nostalgien.

Afterski, bra mennesker og mucho hygge

Å være med på en Arctic Haute Route seilas er mye mer enn en rå naturopplevelse og fantastiske toppturer. Dette er i tillegg en sosial arena  der du får nye venner med samme «passion» for aktiv livsstil og skikjøring, samtidig som våre guider legger til rette for aktiv kunnskapsoverføring slik at du garantert lærer noen nye triks på turen. Dette var også en av de tingene vi fikk veldig gode tilbakemeldinger på i 2017.  Hver ettermiddag serverer vi nystekte vafler på vår Nordlandspils afterski, med egen DJ på akterdekket, etterfulgt av middag fra Arctic Adventure Cuisine.

IMG_2842

Hva skal du pakke på turen?

Pakk skiutstyret ditt i en stor skibag hvor du også får plass til støvler, hjelm, skredutstyr, mv , og en stor bag type North Face (vanntett 100– 40 L er å anbefale) for resten av utstyr og klær , og topptursekken tar du med om bord på flyet. Ta med utstyr og klær for tre dager med turer, og uformelt antrekk for reise, middag og sosiale sammenhenger. Atmosfæren om bord er avslappet og lugarene er små, så du bør ikke ta med hele klesskapet.

 

Topptursekk (20 – 40 L) og utstyr – forslag:

 • Randonee /telemarkski/ split board kit
 • Skredutstyr – skredsøker, søkestang og spade – kan også leies gjennom vår partner Intersport. Online utleieløsning åpner September 2017
 • Førstehjelpsskrin (med: compede for gnagsår mv.)
 • Tynne hansker opp, tykkere handsker for nedfarten
 • To luer (en tynn lue for turen opp og en ull lue for turen ned)
 • Ullundertøy og sokker
 • Hjelm og goggles
 • Solbriller og solkrem med høy faktor
 • Tynn fleecejakke
 • Tynn dunjakke for kalde dager og komfortable pause på toppen
 • Skallbukse og -jakke (vind- og vanntette)
 • Liten termos for kaffe, te og varmt vann etc.
 • 2 vannflasker a 1 liter

Stor bag – utstyr og klær utenom turene (100 – 140 L) – forslag:

 • Pakk i en vanntett, stor bag for å holde klær og utstyr tørt
 • Uformelle klær for middag og sosialt samvær: jeans, genser, skjorte, fleece
 • Tykk dunjakke for kalde morgener og kvelder på dekk
 • Tykke vinterstøvler for snøfulle og kalde dager
 • Joggesko, lave Gore-Tex sko som du bruker om bord og i bussen etter turen
 • Ekstra batterier for skredsøker
 • Ekstra sokker og sportsundertøy (ull) for 3 dager med turer

Velkomen til Nordlysets rike for fantastiske toppturer nord for Polarsirkelen. Book Arctic Haut Route HER

 • Arctic Haute Route Ski & Sail: seilaser fra 14. mars – 14. april 2019
 • MS Gamle Salten: kapasitet 44 gjester i 19 dbl. lugarer og 5 sgl. lugarer
 • Fullpensjon & konsept: 3 netter, alle måltider, guider, transport, afterski, mm.
 • Ferdighetsnivå: for nybegynnere til øvede skikjørere
 • Nordgående seilas: torsdag – søndag: Svolvær/Lofoten, Andørja, Kvaløya/Tromsø
 • Sørgående seilas:søndag-onsdag: Senja, Andørja, Lofoten/Svolvær
 • Pris i dobbelt lugar fra kr: 15.900 pp
 • Pris i singel lugar fra kr: 17.900 pp
 • Fly og transfer: kommer i tillegg og dekkes av gjest, samt drikke om om bord
BOOK NÅ